Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Program je tu: Sudjeluj na besplatnoj PR konferenciji u Splitu! 

Romana Ban

Romana Ban

08.03.2023.

Split Tech City i Vrh komunikacije, uz podršku tvrtke NAIS kao sponzora, organiziraju drugo izdanje mini PR konferencije Komunikacijska izvrsnoST.

Besplatna mini PR konferencija Komunikacijska izvrsnoST održat će se 15.3. (srijeda) od 17 – 20 sati u scaleup Office Split (Poljička cesta 39), a prijave su obvezne putem ovog obrasca.

Što nas sve čeka?

Evo rasporeda:

16.30 – 17.00 Okupljanje

17.00 – 17.05 Pozdrav i uvodna riječ organizatora

17.05 – 17.50 Morana Periša (Tvrđava kulture Šibenik): Važnost komunikacije za brendiranje destinacije predavanje

17.50 – 18.00 Pauza

18.00 – 18.45 Ivan Frančešević (SeekandHit): AI dolazi, bolje se pazi! predavanje

18.45 – 19.00 Pauza

19.00 – 20.00 Može li Split postati mediteranski tech hub? (Antonija Eremut Erceg, Alijana Vukšić, Luka Šipić, Toni Trivković, Pinija Poljaković) – panel rasprava

20.00 – 21.00 Networking

Više o predavačima i predavanjima:

Morana Periša (Tvrđava kulture Šibenik): Važnost komunikacije za brendiranje destinacije

Morana je, nakon gimnazijskog obrazovanja završenog u Šibeniku, magistrirala hrvatski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U rodni se grad vraća nakon stručne prakse u inozemstvu, kao jedna od koordinatorica na kulturnom projektu Grada Šibenika – Grad je pozornica, a istom započinje asistirati na projektu otvorenja i programskog funkcioniranja prve sezone Tvrđave sv. Mihovila, u Odjelu pri Muzeju grada Šibenika.

Već sljedeće godine postaje koordinatorica programa Tvrđave sv. Mihovila, a od uspostave Javne ustanove Tvrđave kulture Šibenik, zaposlena je na mjestu glavne programske producentice.

Danas je, zajedno sa svojim timom, zadužena za osmišljavanje i organizaciju kulturnih sadržaja Ustanove koji, osim onih na Tvrđavi sv. Mihovila, podrazumijevaju sadržaje na Tvrđavi Barone, Tvrđavi sv. Ivana i u Kući umjetnosti Arsen.

Sukreatorica je koncepta šibenskog adventskog sajma – Adventure, na kojem od 2015. radi i kao glavna organizatorica, producentica, promotorica i koordinatorica.

Iza nje je nekoliko stotina osmišljenih i organiziranih kulturno-zabavnih događanja – od koncerata, festivala, filmskih programa, otvorenja, predstavljanja, radionica i edukacija do gradskih novogodišnjih dočeka.

Članica je tima nekoliko projekata Europske unije koje provodi Tvrđava kulture Šibenik, a područje interesa su i strateško planiranje te razvoj publike.

Iskustvo u kulturnome managementu usavršila je sudjelovanjem u radu Kulturnoga vijeća Grada Šibenika, kojim presjeda od 2018. godine do danas.

U predavanju “Važnost komunikacije za brendiranje destinacije” Morana će se dotaknuti važnosti organiziranja privlačnog programa za brendiranje destinacije, istaknuti moć kvalitetne komunikacije (prema različitim javnostima) u tom procesu, otkriti kako izgleda kreativni proces vezan za organizaciju događaja na Tvrđavi Šibenik, prokomentirati je li joj i koliko važna podrška lokalne javne uprave, ustanova, turističkih zajednica i sl.

Ivan Frančešević (SeekandHit): AI dolazi, bolje se pazi!

Ivan je Chief Data Officer (CDO) u SeekandHitu, gdje se brine o svim stvarima vezanim za podatke klijenata (planiranje, prikupljanje, aktivacija podataka). 

Sada već davne 2010., na zadnjoj godini fakulteta počeo se baviti internet marketingom. Prošao je put od account managera, preko performance marketing team lead, do voditelja odjela performance marketinga.

Posljednjih nekoliko godina usmjerio se na sve vezano uz podatke te danas vodi tim tracking specialista i data analysta u SeekandHitu. 

Pomaže klijentima u kompletnom procesu od definiranja poslovnih ciljeva, planiranja i implementacije analitičkih alata, do pravilnog reportinga i naprednih analiza podataka, koji omogućuju pametnije skaliranje poslovanja.

U svojoj karijeri radio je s više od 500 različitih klijenata iz svih vertikala na početku karijere kao glavni i odgovorni za postavljanje, upravljanje i optimizaciju kampanja, kasnije uglavnom kao strateški konzultant, dok je danas usmjeren na pametno prikupljanje podataka, kako bi klijenti mogli skalirati poslovanje i kada “dosegnu” plafon. 

Ivan za sebe kaže da je osoba koja uživa vidjeti krajnji rezultat, ali prije svega obožava procese i automatizaciju. Vjerojatno je to i glavni razlog zašto glazbu i dalje najradije sluša s gramofonskih ploča.

Na mini PR konferenciji održat će predavanje “AI dolazi, bolje se pazi!”, na kojem će govoriti o AI u marketingu danas (što i kako radi) i u budućnosti, otkrit će što i zašto rade veliki (Google, Facebook…) da bi iskoristili mogućnosti AI-a, obratit će nam pažnju na to gdje u marketingu možemo odmah iskoristiti AI te savjetovati kako se pripremiti da bismo maksimalno iskoristili AI.

Više o panel raspravi i panelistima

Panel raspravu “Može li Split postati mediteranski tech hub?” posvetit ćemo brendiranju Splita kao mediteranskog tehnološkog huba.

Sa stručnjacima iz područja tehnologije, poduzetništva, komunikacija i turizma, razgovarat ćemo o potencijalu našega grada kao Silicijske doline Mediterana.

Ovo će biti naši panelisti:

Antonija Eremut Erceg je pročelnica Službe za razvoj grada Splita, povjesničarka umjetnosti i komparatistica književnosti s dugogodišnjim iskustvom u koordinaciji izrade razvojnih dokumenata i strateških projekata, posebice onih financiranih sredstvima EU. Kako sama kaže, ima i ponešto iskustva u PR-u. 

Alijana Vukšić je direktorica Turističke zajednice Grada Splita. Već dvadeset sedam godina radi u sustavu turističkih zajednica, a od 2010. godine je  u TZ Grada Splita. Radi kao vanjska predavačica/profesorica na turističkim katedrama brojnih fakulteta te je certificirana profesionalka u kongresnoj-incentive-event industriji.

Luka Šipić je stručni prvostupnik odnosa s javnošću i vlasnik splitske PR agencije Vrh komunikacije, a svoj put u komunikacijskoj industriji započeo je 2015. godine. Luka je zaljubljenik u sport, posebno u nogomet, a rad na području sportskog PR-a ga posebno veseli. Stručnjak je za osobni brending i rebranding klijenata, a sa svojim timom razvija i kreira originalna komunikacijska rješenja, prilagođena svakom klijentu.

Toni Trivković je poduzetnik iz IT sektora, osnivač i vlasnik agencije Agilo. Prije gotovo 15 godina pokrenuo je OpenCoffe Split, prvi splitski IT meetup. Taj je meetup 2015. godine izrastao u Startup – udrugu za poticanje i razvoj IT sektora u Splitu i regiji, poznatiju pod brendom Split Tech City, čiji je Toni osnivač, predsjednik i volonter. Ova inicijativa danas okuplja gotovo 90 tehnoloških tvrtki kao članove te promiče splitski IT sektor putem portala split-techcity.com i edukativnih događaja na kojima povezuje tech zajednicu.

Moderatorsku palicu držat će Pinija Poljaković (Art Media), koja je početkom ove godine ušla u svijet poduzetništva; vodi različite događaje, moderira panele, a naročito uživa kao trenerica javnog i medijskog nastupa.

Vidimo se!

Sponzor ove konferencije je NAIS, splitska IT tvrtka koja se bavi razvojem softverskih rješenja za zračne luke.

Uhvati na vrijeme svoje mjesto:

prijavi se putem ovog obrasca!

Vidimo se 15.3. u scaleup Office Split!

P.S. Više o prošlogodišnjem izdanju možeš pročitati na našem portalu, a snimke svih predavanja čekaju te na Split Tech City YouTube kanalu.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti