Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Velik uspjeh splitske tvrtke: Najnoviji NAIS-ov klijent je Eindhoven Airport!

Romana Ban

Romana Ban

17.02.2023.

Uvijek sa zadovoljstvom popratimo uspjehe tvrtki koje su članice Split Tech City zajednice, tako da ti danas donosimo izvrsne vijesti koje su nam doletjele iz NAIS-a. 🙂

Niko Airport Information System, skraćeno NAIS, tvrtka je koja se bavi razvojem softverskih rješenja za zračne luke, a prije nekoliko su dana sklopili posao o kakvom su nekoć mogli samo sanjati:

NAIS-ov najnoviji klijent je Eindhoven Airport!

Kako je došlo do suradnje i zašto je ovo tako velik uspjeh, objasnio nam je gospodin Goran Leutar, direktor tvrtke.

Za jednostavniji i ugodniji let

NAIS posluje od davne 1992. godine, a zanimljivo je da su inicijalno krenuli kao škola za edukaciju korištenja računala. 

“Danas smo jedina tvrtka u Hrvatskoj koja se bavi isključivo razvojem softverskih rješenja za zračne luke”, istaknuo je Goran.

Goran Leutar

Njihov cilj je pojednostavniti radni postupak klijentima i omogućiti putnicima kvalitetnije putno iskustvo.

Neki od mnogih primjera su njihov Self check-in terminal i Web check-in modul, preko kojih se putnici sami mogu checkirati na let, čime im se znatno skraćuje vrijeme čekanja u redu.

Zovi našeg čovika!

Naš sugovornik otkriva kako je do suradnje s Eindhoven Airport došlo – igrom slučaja!

“Bivši suradnik Zračne luke Pula, Dean Boljunčić, prije šest je godina odselio u Nizozemsku te je počeo raditi u zračnoj luci Eindhoven. Od kolega sam saznao za njega i javio mu se prošle godine. Kako je on dugo radio u Zračnoj luci Pula, u kojoj se koristi NAIS-ov sustav, vrlo je dobro upoznat s našim radom. Objasnio mi je da su potrebe zračne luke u Eindhovenu malo drugačije od onih od Pule te smo skupa radili na novim rješenjima. Nekoliko nekoliko smo mjeseci Deanu predstavili dva nova modula koja smo “krojili” prema njihovim potrebama. Poslije nekoliko dodatnih sastanaka svi smo bili zadovoljni rješenjem i to je bilo to! Krenuli smo u posao.”

Pitali smo Gorana da nam pobliže objasni koje njihove proizvode koristi Eindhoven Airport, a on nam je kazao:

“Eindhoven koristi našu novu cloud uslugu (SaaS). Trenutno su uzeli dva modula za planiranje – Slot Capacity i Pax Prediction. Jedan je za planiranje reda letenja, a drugi za planiranje resursa oko otpreme putnika.”

Splitska agilnost

Bilo nam je zanimljivo čuti kako se Nizozemcima svidjela agilnost NAIS tima:

“Mi smo još uvijek relativno mala firma te nam to daje agilnost koju velike firme nemaju. Mi smo neka od svojih rješenja prilagodili i na kraju uskladili s njihovim potrebama kako bi im to bilo korisno. To ih se jako dojmilo. Zbog takvog smo pristupa već počeli pričati o potencijalnim novim suradnjama na novim projektima.”

Što je najbolje, ova im suradnja otvara vrata nizozemskog tržišta. Naime, ostale zračne luke u Nizozemskoj imaju slične probleme te bi im NAIS-ovo rješenje također moglo pomoći.

“Svakako nam ide u prilog što je sad Eindhoven jedan od naših korisnika te će nam to služiti kao svojevrsna referenca”, optimističan je Goran.

Vrijedi spomenuti da su nedavno i zračne luke na Braču i u Mostaru počele koristiti novi NAIS susta, odnosno cloud aplikaciju (SaaS).

Čestitamo NAIS- u na uspjesima i želimo im još puno “osvojenih” zračnih luka diljem Europe! 🙂

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti