Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Zašto (ne) odabrati karijeru u dizajnu?

Split Tech City

Split Tech City

08.11.2022.

Nakon što smo u lipnju organizirali događaj posvećen (budućim) zaljubljenicima u dizajn, stalno smo dobivali pitanja kad ćemo ponoviti takvo nešto. Ne brini, došlo je vrijeme da se opet podružimo s dizajnerima!

Ovog smo puta odlučili naglasak staviti na srednjoškolce i studente koji razmišljaju o karijeri u dizajnu, stoga smo kao predavače pozvali mlade koji su već zagazili dizajnerskim stazama, i to u različitim smjerovima.

Njihova će iskustva i savjeti sigurno dobro doći svima koje muče nedoumice u vezi buduće dizajnerske karijere.

Dizajn druženje uz dva kratka predavanja i panel raspravu čeka nas u ponedjeljak, 14.11., s početkom u 19 sati u Smartspace coworkingu (Tončićeva 3).

Plan je sljedeći:

18.45 – 19.00 Okupljanje

19.00 – 19.25 Antonija Elpeza: Moj put učenja o dizajnu (+Q&A)

19.30 – 19.55 Segor Garber: Kako sam sebi zakomplicirati diplomski rad (+Q&A)

20.00 – 20.45 Panel o karijeri u dizajnu – moderator Ivan Blagajić, panelisti Petra Leskovec Dujišin, Josip Svalina i Duje Stojak (+Q&A)

20.45networking

Predavanje Antonije Elpeza “Moj put učenja o dizajnu”

“Kad sam krenula učiti o dizajnu, toliko informacija je trebalo savladati. To me istovremeno plašilo i guralo naprijed. Sad kao junior produkt dizajner mogu reći da se sve to može savladati, samo treba vremena da sve dođe na svoje mjesto. Tako da, nemojte se obeshrabriti, jer svi od nekud moramo krenuti!”

Iako je uspješno završila studij Financijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Splitu, strast prema crtanju udaljila ju je od karijere u tablicama i brojevima.

Zahvaljujući internetu i dobrim mentorima, pronašla je svoje mjesto u svijetu vizualnog. Iako je započela s grafičkim dizajnom, ubrzo se usmjerila na dizajn sučelja i iskustava.

Danas dizajnira digitalne proizvode za Infobip.

“Posao nije život, a ja obožavam ljude u svom životu, putovanja, trening, vožnju biciklom, šetnje, more i kavu te više volim slano nego slatko.”

Predavanje Segora Garbera “Kako sam sebi zakomplicirati diplomski rad”

“Opteretimo se idejom kako je diplomski rad najvažniji rad, ‘the rad’ koji će predstavljati sve što radimo ili što nas zanima, pa se tako zapletemo u istraživanju i ideji, donošenju koncepta, a i izradi, umjesto da ga shvatimo kao još samo jedan kolegij koji treba odraditi standardnim protokolom.”

Segor Garber, freelance dizajner vizualnih komunikacija i grafički dizajner, diplomirao je na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Regionalno je etablirani muralist i graffiti crtač s dvadesetogodišnjim iskustvom ocrtavanja prostora.

Suosnivač je Udruge studenata dizajna vizualnih komunikacija (Udruge DVK), koja od 2017. aktivno djeluje u svrhu promicanja dizajna, umjetnosti i vizualne kulture. Prvi je tajnik udruge, a danas sudjeluje kao aktivni član.

Konzistentno sudjeluje u mnogim kulturno umjetničkim projektima kao organizator, voditelj radionica i predavač u suradnji s mnogim splitskim kulturnim i obrazovnim institucijama i udrugama. 

Panel o karijeri u dizajnu

Moderator panela bit će Ivan Blagajić, a panelisti Petra Leskovec Dujišin, Josip Svalina i Duje Stojak. Upoznaj ih!

Petra Leskovec Dujišin

U slobodno vrijeme bavi se dizajnom, product dizajnom.

Nije oduvijek bila u toj sferi dizajna: krenula je s grafičkim dizajnom, ilustracijama, UI pa UX dizajnom, a trenutno radi kao senior product dizajnerica u Infobipu.

Uz to, mentorira zainteresirane studente za product dizajn na jednoj edukacijskoj platformi. 

Velika zaljubljenica u prirodu, board games, Lord of the Rings i Harryja Pottera.

Vegeterijanka koja kuha s mesom. Ne voli kuhati, ali život piše čudne priče pa u zadnje vrijeme često prelistava kuharice.

Josip Svalina

Josip Svalina je UI/UX dizajner koji živi i radi u Splitu, u digitalnoj agenciji Blank.

Iako po zanimanju nije dizajner, konstantno se usavršava; redovito pohađa konferencije i različite online tečajeve, a šest godina je bio aktivan član studentske udruge DUMP.

Tri godine radi na razvijanju mobilnih aplikacija, web2 i web3 projekata za domaće i strane klijente.

Smatra da je za uspjeh digitalnog proizvoda najvažnija sinergija između dizajnera i developera, a prikupljeno znanje uložio je u prezentaciju različitih NFT projekata poput Endemica, #NFGrapevine, Kitsumon, House of Goblins i dr.

U slobodno vrijeme bavi se fotografijom, prati F1 i uživa u prirodi.

Duje Stojak

Duje Stojak je dizajner i kreativni direktor iz Splita fokusiran na zabavnu i modnu industriju, s naglaskom na dizajn u službi inovacija. Osnivač je kreativnog studija JETLAG i CCO brenda Hometown Club.

S više od 12 godina iskustva u kreativnoj i modnoj industriji te obrazovanja na umjetničkoj akademiji – smjer vizualnih komunikacija, Duje je imao priliku dizajnirati i kreirati strategiju za više modnih brendova, uključujući dizajn merchandisea za razne glazbenike (Chris Brown, Cardi B., Tygu, Nicki Minaj i mnogi drugi), a njegov rad prepoznale su brojne publikacije poput FORBES magazina, WWD, GQ, New York Timesa i drugih.

U posljednje vrijeme njegov primarni fokus u profesionalnom polju je istraživanje, propitkivanje i nuđenje rješenja kako bi tvrtke i individualci lakše mogli prevesti svoju priču i viziju brenda u prostor novih tehnologija u nastajanju, sa snažnim fokusom na tome kako isporučiti novu vrstu vrijednosti i korisničkog iskustva kroz storytelling i gamifikaciju brenda kao marketinško i kreativno rješenje, te koncept Web3 tehnologije kao tehnološko rješenje za skaliranje vizije brenda na etički i edukativni način.

Ivan Blagajić

Ivan Blagajić je iOS developer i samoprozvani dizajner koji živi i radi u Splitu.

Otkad je 2012. završio FER, kao iOS developer radio je na mobilnim aplikacijama Napster, Rosetta Stone i NightPay, te je vodio iOS tim za francuski ride hailing servis Heetch, izabran u FrenchTech next 40 za 2021.

Posljednjih godina se prepušta strasti prema dizajnu te u sklopu svoje mikro tvornice aplikacija Source Code dizajnira i razvija neovisne, etične aplikacije od kojih je prva Vinyl – aplikacija za kolekcionare gramofonskih ploča.

Sudjelovanje je besplatno, no zbog ograničenog kapaciteta prijave su obvezne. Uhvati svoje mjesto na vrijeme!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti