Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Smartspace je novi član Split Tech City zajednice

Romana Ban

Romana Ban

28.07.2022.

Pratili smo Smartspace od samih početaka, od vremena kad je ideja o otvaranju coworkinga (koji bi bio puno više od toga!) u središtu Splita bila tek u povojima.

Iza ideje i realizacije Smartspace priče stoji Feđa Misirlić, poduzetnik koji se nakon života u velegradima diljem svijeta prije 4 godine s obitelji doselio u Split – i ovdje odlučio ostati.

Njegovu smo životnu i poslovnu priču predstavili uživo na 130. izdanju OpenCoffee Split meetupa, kao i na ovom portalu u sklopu rubrike Humans of Split Tech City.

Kad se ne rodiš usrid Splita…

Danas ćemo se fokusirati na Smartspace, odnosno na njihovo članstvo u Split Tech City zajednici.

Popričali smo s Feđom kako bismo otkrili sve što nas je zanimalo, poput toga kako je uopće došlo do otvaranja.

I on je sa suprugom prije koju godinu tražio ured iz kojeg bi mogli raditi jer im opcija rada od doma nije bila previše primamljiva.

Feđa Misirlić

Osim toga, željeli su pronaći način kako upoznavati druge profesionalce i poboljšati svoj socijalni život. Međutim, shvatili su sljedeće:

“U starom dijelu grada nema uredskih zgrada, a za većinu digitalnih nomada i expata upravo je to najtraženija zona za život.”

Isplatilo se čekati

Uvidjevši potrebu, nisu se puno premišljali kad im se ukazala prilika za najam i uređenje prostora pored Hrvatskog doma u Tončićevoj ulici. Da, onoj ulici u centru grada koja je sad prekrasna, ali čije je uređenje potrajalo…

“Previše dugo je trajalo popločavanje Tončićeve ulice, ali sretni smo jer u konačnici sada sve izgleda puno ljepše. Osim toga, nije bilo posebnih prepreka, samo uobičajena kašnjenja za isporuku određenog namještaja i opreme”, smije se Feđa.

Više od coworkinga

Smartspace je otvoren krajem ožujka ove godine, a upravo su članovi Split Tech Cityja bili među prvim sretnicima koji su imali priliku boraviti u ovom prekrasnom prostoru; ovdje možeš vidjeti kako nam je bilo na druženju. 🙂

Od samog početka zamišljeno je da Smartspace, osim kao coworking, radi i kao showroom i mjesto gdje se mogu provoditi radionice “na neke pametne teme”, objašnjava naš sugovornik i dodaje:

“Showroom dio znači da smo otvoreni za izlaganje i promociju raznih tehnoloških, umjetničkih i obrazovnih djela iz lokalne zajednice. Što se tiče radionica, uvijek smo otvoreni za organizaciju događaja poput seminara, promocija, meetupova…”

Mi iz prve ruke možemo posvjedočiti kako je Smartspace izvrstan domaćin i suorganizator te ćemo i u budućnosti mnoge događaje organizirati upravo ovdje.

Članstvo u Split Tech City zajednici

Pitanje za kraj koje se ne može izbjeći – zašto su odlučili postati članom Split Tech City zajednice?

Feđa naglašava kako je Split Tech City zajednica koja gleda naprijed, a on smatra da zajednički možemo ostvariti puno lijepih stvari, i to ne samo u Splitu, nego i šire.

“Pošto je Split Tech City zajednica koja okuplja istomišljenike, primarno iz tehnološkog svijeta, mislim da je Smartspace prirodna lokacija za okupljanje takvih ljudi.”

Mi od srca preporučujemo Smartspace i želimo vam srdačnu dobrodošlicu u našu rastuću zajednicu!

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti