Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Ivan Blagajić (ne) zna kako etičkim standardima doći do brze zarade

Split Tech City

Split Tech City

14.03.2022.

Ležerna atmosfera 132. izdanja Open Coffee Split meetupa još je jednom potvrdila:

Sadržaj nam je bitniji od forme.

Ovog je puta meetup, održan u pivnici TapB, započeo predavanjem “Kako zaraditi 50$ u 2 godine” Ivana Blagajića.

Ivana ste već imali priliku upoznati na našoj motivacijskoj konferenciji za mlade “Živi lokalno, radi globalno!”, a ako ste slučajno propustili to njegovo izlaganje, svakako kasnije bacite oko. 🙂

Tko je Ivan?

Predavač se predstavio kao propali reper, samoprozvani dizajner, iOS developer i ​​osnivač nezavisne mikro tvornice aplikacija Source code.

U 10-ak godina imao je prilike raditi na zanimljivim i uspješnim aplikacijama poput Rosetta Stone, Napster i NightPay.

Danas, uz rad za francuski startup Heetch, sve više vremena ulaže u svoj indie projekt – aplikaciju Vinyl.

Što je Vynil?

Ivan je tek na početku svog indie putovanja, a ovim predavanjem podijelio je svoja dosadašnja iskustva i poveo diskusiju o indie developmentu.

Vinyl pomaže kolekcionarima da pronađu ploče i prate svoju kolekciju i listu želja, a razvijen je prema etičkim standardima koje Source code garantira u svom manifestu.

To znači da poštuje korisnikovu privatnost tako što ne koristi servise trećih strana, oslanja se isključivo na analitike koje pruža Apple ekosistem te ne traži nikakve osobne podatke ili prijavu.

Također, Vinyl je među rijetkim aplikacijama koje poštuju i vrijeme korisnika jer ne šalje notifikacije, tj. oslanja se isključivo na korisnika da odabere kada i kako koristi aplikaciju.

Iako je rastao isključivo organski, bez plaćenog marketinga, Vinyl app je bio featurean na App Storeu u kategoriji Find the next big act te je u zadnja 3 mjeseca preuzet skoro 6 tisuća puta.

Ništa bez networkinga

Naravno, i Ivan je ljubitelj vinil ploča, no priznao nam je da ih nema puno:

“Ja sam minimalist pa imam samo 150 pomno odabranih ploča.”

Snimku cijelog predavanja možete vidjeti na našem YouTube kanalu.

Nakon predavanja, uslijedilo je neformalno druženje, koje je započelo kratkim predstavljanjem svih prisutnih, zahvaljujući kojem smo se uvjerili u raznolikost publike;

OpenCoffee Split posjećuju i srednjoškolci i studenti i poslovni ljudi iz različitih branši!

Dakle, nema razloga da i vi ne dođete na sljedeći meetup. Vidimo se! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti