Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član
Nastanak Parklia

Priča o Parkliu započela je 2014. godine kada su četvero prijatelja s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje osnovali tvrtku pod nazivom Amplifico. Cilj im je bio napraviti pametan proizvod koji će koristiti ljudima širom svijeta. Pa zašto ne nešto što će pojednostavniti traženje parkinga? I tako je nastao – Parklio.

Drugi najbolji svjetski startup

Nedugo zatim, fantastična četvorka došla je na ideju pametne parking barijere. Nakon nekoliko godina napornog i ustrajnog rada, predstavili su vodeći proizvod Parklio™ Pametnu Parking Barijeru. 2017. godine Parklio™ Barijera prepoznata je kao drugi najbolji svjetski startup proizdvod u ranoj fazi među 5000 startupa koji su se natjecali u Singapuru.

Od tog trenutka tvrtka je dobila brojne nagrade, strateške partnere i investitore koji su vjerovali u našu viziju. Dokaz da mladi startup može uspjeti jest činjenica da sada imamo cijelu platformu specijaliziranu za pametno parkiranje.

Od jedne barijere porasli smo do prodaje cjelovitih rješenja za pametno parkiranje.

Ali ništa se od ovoga ne bi dogodilo bez našeg vrijednog tima! Trenutno imamo 20 zaposlenika u Parkliu, a njihov će broj sigurno rasti širenjem našeg tržišta.

Kao što volimo reći: “Nema problema, samo rješenja!”

Amplifico d.o.o

Adresa: Hercegovačka 78, Split
OIB: 60755958894

Povezane novosti

Istraži zajednicu