Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Vrijeme je za drugi Split Startups Meetup!

Split Tech City

Split Tech City

08.05.2023.

Vrijeme leti i evo nas već u svibnju! A budući da je svibanj u Splitu i ove godine bogat raznim tech događajima, odlučili smo i mi dodati jedan – drugo izdanje Split Startups Meetup-a.

Odmah da definiramo najosnovnije – kada i gdje!

U četvrtak, 11. svibnja, u 18:00 sati, a lokacija je The Works coworking. Prijavite se i uhvatite svoje mjesto na vrijeme!

Oni koji su bili na prvom izdanju ovog meetupa još u veljači već znaju što mogu očekivati.

Za novopridošlice, format izgleda više-manje ovako: tijekom panel rasprave dobivamo niz različitih perspektiva na određenu temu vezanu uz startupe, nakon čega slijedi zanimljivo predavanje koje nudi bolji uvid u određeni dio startup svijeta.

Večer privodimo kraju networkingom koji vam omogućuje da upoznate istomišljenike, kao i da panelistima i govornicima postavite još nekoliko pitanja. Zvuči zanimljivo? Ili ste neodlučni oko sudjelovanja? Pa – ne biste trebali biti!

Split Startups Meetup otvoren je za sve – one koji su već u startup svijetu, kao i one koji ga tek žele otkriti.

Sad kad smo pokrili osnove, da vidimo što nam donosi drugo izdanje!

Panel rasprava

Prošli put u fokus panel rasprave smo stavili geografsku lokaciju, pa logičnim slijedom ovaj put u središte pozornosti stavljamo ljude. Jeste li se ikada zapitali što zaposlenici imaju reći o radu u startupu?

Što je s razlikom u iskustvima zaposlenika koji rade u startupu od njegovih početaka – u tek novonastalom startupu, u startupu koji je već poznat na tržištu, pa čak i u akviziranom startupu? A što je s osnivačima – budući da su oni u biti prvi zaposlenici?

Zanimaju nas ljudska iskustva u startupima, stoga je i panel rasprava nazvana “Ljudi u startupima“.

Naši panelisti za ovo izdanje Split Startups Meetup-a su Ivan Veštić (GetByBus), Iva Kegalj (Litto Agency) i Josip Volarević (dReader).

Kao i prethodni panelisti, i oni će se suočiti s pitanjima jednog i jedinog Michaela Freera, ali i vašim pitanjima koja možete postaviti putem registracijske forme. Dakle – pitajte što vas zanima! Ali nemojte postavljati baš preteška pitanja.

Predavanje

Ljudima uglavnom upravljaju zakoni, pa se nismo dvoumili popratiti ovu vrstu panel rasprave predavanjem o pravnim aspektima pokretanja startupa. To je bila i jedna od želja koje ste podijelili s nama prilikom prijave na prvo izdanje Split Startups Meetup-a.

Uostalom – što je meetup stvoren za zajednicu, a bez poštivanja povratnih informacija spomenute zajednice? Pa smo odlučili uključiti odvjetnika u ovo izdanje meetupa. I to ne bilo kojeg odvjetnika!

Njegovo ime je Frano Barović, a predavanje koje će održati nosi naslov “Pravni aspekti pokretanja, vođenja i ulaganja u startupe”.

Frano je svoju odvjetničku karijeru započeo odmah nakon diplome na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine, a 2017. godine otvorio je vlastiti odvjetnički ured sa sjedištem u Zagrebu.

Od ranih dana svoje pravne karijere, radio je s međunarodnim klijentima, pružajući pravnu pomoć u trgovačkim i korporativnim procesima, dok je istovremeno razvijao kompetencije u rješavanju sporova i radnom pravu.

Od rujna 2019. je Nlaw partner za Hrvatsku.

Radio je na mnogim različitim slučajevima iz startup sektora, pokrivajući teme poput osnivanja i razvoja startupa, kao i ulaganja u startupe od strane investitora i samih osnivača.

Pod njegovim vodstvom Nlaw Croatia je vrlo rano u svom razvojnom putu prepoznat kao pouzdan pravni savjetnik za ulaganja venture kapitala. Također savjetuju o akvizicijama i spajanjima, kao i o drugim financijskim i poslovnim transakcijama.

Ukratko: Frano poznaje zakone, poznaje startupe, a do našeg meetup-a u četvrtak znat će (i dati vam) odgovore na sva pitanja koja mu želite postaviti. Dakle, krajnje je vrijeme da ispunite obrazac za registraciju!

Jesmo li što zaboravili?

Nismo, sigurno! Ali mogli bismo vas iznenaditi nekim malim ili velikim dodacima na licu mjesta u četvrtak. Uostalom – nalazimo se u startup svijetu pa moramo biti prilagodljivi i brzo donositi odluke!

Za one koji misle da smo zaboravili networking…naravno da nismo!

Sigurni smo da će, kao i zadnji put, networking biti vrhunac odlične večeri. Uostalom, imat ćete o čemu raspravljati nakon što čujete sve ono što ćete čuti tijekom službenog dijela programa drugog Split Startups Meetup-a.

Nadamo se da ste spremni – naučiti nešto novo, steći neke nove perspektive i uživati kao i u veljači!

Ne propustite ovu priliku i prijavite se – čekamo vas na Split Startups Meetup-u!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti