Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

dReader je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

30.03.2023.

Oduševljavaju nas inovativne ideje hrvatske mladosti, pogotovo kad ih poduzetni umovi razvijaju kao startupe koji se pridružuju Split Tech City zajednici. 😀

Zato nam je izuzetno drago danas ti predstaviti našeg novog člana – digitalnu knjižaru dReader!

Sve o ovom perspektivnom startupu otkrio nam je njihov osnivač, Josip Volarević.

Digitalna strip knjižara

Josip nam je objasnio da se dReader bavi razvojem istoimene aplikacije –

platforme za otkrivanje, objavljivanje, trgovanje i sakupljanje digitalnih stripova.

Sama aplikacija je građena na blockchain principima decentraliziranosti i transparentnosti te koristi Solana blockchain kao temelj.

Josip Volarević

Proizvod je, otkriva Josip, nastao prema njegovoj ideji. Naime, u kratkom je roku dobio dva ugovora za izradom ‘token gated’ aplikacije za čitanje digitalnih stripova: ako krajnji korisnik posjeduje nezamjenjivi token (non-fungible token ili ukratko NFT), ima mogućnost čitanja odgovarajućeg stripa.

“Na treći upit za izradom takve aplikacije, proradio je moj hercegovački njuh za biznisom.” 

Ništa bez istraživanja tržišta

Odradio je inicijalno istraživanje tržišta i uočio trendove koji upućuju na povoljan trenutak za izradom takvog rješenja.

“Zatim sam započeo ortaški odnos sa dva klijenta – Adam Jeffcoatom i Karlom Miočem. Okupili smo širok tim developera, dizajnera i autora te stekli povjerenje Solana zaklade, od koje smo poticaj dobili za realizaciju projekta.”

Uz to, osvojili su dva hackathona i svojim rješenjima privukli pažnju investitora.

Proizvod ubrzo započinje stadij poluotvorene alpha verzije te za otprilike 2 mjeseca otvara vrata javnoj beta verziji.

Veliki planovi, savladivi izazovi

Tim čini sedmero ljudi raznih profila: full stack developeri, autori stripova, Emmy nagrađivani animatori…

Geolokacijski su centrirani u Hrvatskoj, iako je dio tima iz Amerike, Azije i ostatka Europe.

Planovi su im izgraditi premium proizvod s jednostavnim korisničkim sučeljem i vrhunskim iskustvom digitalnog kolekcionarstva, postati flagship proizvod na Saga mobitelu (kao što je Kindle predinstaliran na Apple uređajima) te privući vrhunske stvaratelje stripova i publiku koja će ih cijeniti.

“Najveći izazov nam je, kao i većini drugih startupa, naći profitabilni poslovni model i dokazati famozni product market fit. Vjerujemo da smo na pravome putu, tako da nam “samo” preostaje ne posustati i zadržati fokus na ostvarenju svoje vizije i misije.”

Dobro došli u Split Tech City!

Što se tiče uključenja u Split Tech City zajednicu, Josip ističe kako vjeruju da je svaka tvrtka jača ako ima solidne korijene u lokalnoj zajednici.

“Split Tech City je logičan korak prilikom otvaranja IT firme!”

Dobro nam došli! 🙂

P.S. Svi ljubitelji stripova i ostali radoznalci detalje o Digitalnoj knjižari dReader mogu popratiti na službenoj web stranici i putem Twittera.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti