Rad od kuće u splitskom IT sektoru – ništa nova?

Ako radiš u IT sektoru, sve što ti treba su laptop (i/ili ostala prikladna oprema) i brz internet. Možeš raditi odakle hoćeš ako imaš ispunjene te uvjete. Je li to baš tako? Nisu valjda brojni IT uredi i poslovni prostori uzaludni? Uz neophodnu opremu, na rad utječe i komunikacija s kolegama i nadređenima, kao i kakva-takva kontrola tvog rada od strane šefa… Ili ne?

Možda je trenutna situacija sa koronavirusom dobar test za sve IT tvrtke, u kojem će odgovoriti na to smatraju li pozitivnim rad od kuće te procijeniti bi li se takav način rada isplatio i inače…

Razgovarali smo (odnosno razmjenjivali mailove :D) s predstavnicima nekoliko splitskih tvrtki kako bismo saznali kako se snalaze zadnjih dana i tjedana te kako će, po njihovom mišljenju, neizbježna nadolazeća kriza utjecati na njihovo poslovanje; svoje su nam odgovore dali Ivona Pletikosić (Include), Antonio Šerić (Lilcodelab), Ante Dagelić (GetByBus) i Toni Trivković (Agilo).

Bez velikih promjena?

U svim ovim tvrtkama povremeni rad od kuće je prikladan i uobičajen (u nekima više, u ostalima manje), dok se zadnjih nekoliko dana ova metoda pojačano primjenjuje i danas već obuhvaća sve njihove zaposlenike. Važno im je da se svi osjećaju ugodno i sigurno na radnom mjestu, a s obzirom na trenutnu situaciju i savjete nadležnih tijela, smatraju da je za sve najbolje da rade od kuće do daljnjeg.

U Agilu je uobičajeno da, čim se zaposlenici dokažu kao pouzdani i odgovorni, od mene dobiju povjerenje da posao obavljaju tamo gdje im najviše odgovara”, otkriva Toni, a Antonio je priznao da će u Lilcodelabu ovo razdoblje iskoristiti kako bi vidjeli koliko im taj način rada odgovara i mogu li dugoročno tako funkcionirati.

Kuća – raj za (ne)produktivnost?

Rad od kuće svojim su zaposlenicima omogućili i s tehničke strane. A što je s produktivnošću?

Nismo do sada probali remote rad baš cijelo vrijeme pa nemam neke metrike za usporedbu, ali do sada se pokazalo da u prosjeku remote rad nije utjecao na produktivnost”, ističe Ante.

Toni smatra da produktivnost ovisi o zadacima koje obavljaju te da oba načina rada imaju svoje prednosti i nedostatke, a Ivona navodi: “Nismo primijetili ni pad ni povećanje produktivnosti, bez obzira na to gdje se naši zaposlenici nalazili. Oni odgovorno pristupaju svojim zadacima i produktivnost u Includeu je uvijek na najvišoj razini.

Antonio vjeruje da produktivnost najviše ovisi o samoj osobi: “Ključno je kako si netko zna rasporediti radno vrijeme, može li si stvoriti radno okruženje kod kuće, koliko su mu/joj kolege potrebne u svakodnevnom radu i sl. Naravno, ovisi i o samom projektu i radnim zadacima koje zaposlenik/ica ima jer je ponekad potrebna aktivnija komunikacija s kolegama. Kroz razgovor se problemi ponekad puno brže razjasne nego putem dopisivanja.”

Izazovi ‘remote’ međusobne komunikacije

Što se tiče načina na koji se trenutno obavlja međusobna komunikacija unutar ovih tvrtki, zapravo je sve – po starom. Nisu trebali početi primjenjivati neke nove alate, već samo više koriste one uobičajene jer iste i dalje ispunjavaju njihove potrebe i očekivanja.

Osim telefonske i email komunikacije, koristimo Slack kao alat za kolaboraciju”, otkriva Ivona, dok Toni također navodi Slack kao sredstvo komunikacije.

Interno nam je glavni alat za komunikaciju Telegram, a aktivno koristimo i Teams. Prema potrebi i ovisno s kojim klijentom surađujemo, koristimo i druge alate poput Slacka, Zooma, WebExa i sl. Svi ti alati su uobičajeni u IT svijetu nevezano radi li se od kuće ili iz ureda. S obzirom na to da mnoge tvrtke rade s klijentima iz inozemstva, pa tako i mi, koristimo sve te alate u svakodnevnoj komunikaciji s klijentima”, objašnjava Antonio.

Ante dodaje: “Za komunikaciju prvenstveno Slack, a dodatno dosta informacija ide kroz mail/Google Docs i neke druge specifične ‘toolove’. Remote ili ne-remote, kroz iste te alate inače prolazi velik dio komunikacije jer smatramo da je imati pisani trag o komunikaciji vrlo praktično.

Ništa se bitno nije promijenilo, osim što mi nedostaje sjesti na kavu s ekipom iz ureda”, priznaje Toni.

Pozitivan stav, nemoj biti minus!

Upitali smo sugovornike jesu li razgovarali sa svojim zaposlenicima o tome kako situacija s koronavirusom utječe na njihovo mentalno zdravlje, a posljedično i na posao koji obavljaju. Odgovor je većinom bio – NE. Situacija je svima nova… Međutim, Include je, čini nam se, najbolje reagirao po ovom pitanju.

Sa svojim zaposlenicima imamo kontinuiranu komunikaciju oko situacije s koronavirusom. Svi naši zaposlenici su dobro upoznati i sa stanjem tvrtke te ih pravovremeno obavještavamo o svim svojim sljedećim postupcima. Naš HR odjel ima psihologa koji u ovoj situaciji komunicira sa zaposlenicima i informira ih kvalitetnim materijalima koji su od pomoći”, istaknula je Ivona.

Tko se boji krize još?

Include je, također, bio dobro pripremljen na situaciju poput ove:

U Includeu nismo mogli predvidjeti koronavirus, no pripremili smo se na sve moguće pozitivne i negativne iznenadne situacije. Tvrtka je stabilna i neće biti potrebe za nepopularnim potezima. Include priprema za kraj godine nove proizvode i to nam je trenutno najvažnije. Novonastala situacija je privremeno zatvorila mnoge naše urede, od Francuske do Njemačke i Zagreba, no kolege su i dalje nastavile raditi. Također, trenutno smo u potražnji za novim zaposlenicima i novonastala situacija ne utječe na poslovanje tvrtke.

Ostali, pak, ne isključuju mogućnost utjecaja nadolazeće krize i na njihovo poslovanje.

Antonio navodi kako se svakodnevno čuju s klijentima i budno prate razvoj situacije. Za sada im nisu otkazani ugovori i projekti, no teško je, kako kaže, reći što će se događati u budućnosti. Očekuju da će se prve posljedice vidjeti tek kroz 3-4 mjeseca, a nisu sigurni hoće li iste zahvatiti i njih: “Kako nemamo klijenata iz turističkog sektora, ne vjerujem da ćemo biti direktno pogođeni tako brzo. Treba vidjeti kako i u kojoj će se mjeri kriza prenijeti na druge sektore i kakve će to posljedice imati za nas. Kroz to vrijeme napravit ćemo plan koje poteze trebamo povući kako bismo osigurali svojim zaposlenicima iste uvjete koje imaju i sada.

Toni navodi kako trenutna situacija zasad ne utječe na rad njegove tvrtke. Međutim, ističe, sigurno će utjecati na sve tvrtke ako ovakva situacija potraje nekoliko mjeseci.

Imam različite mjere spremne kako bih ublažio potencijalnu krizu. Trenutno je u cijelom svijetu situacija vrlo neizvjesna pa bi bilo neodgovorno od poslodavaca ne biti spreman za različite scenarije”, smatra Toni.

Sa svrhom očuvanja poslovanja i zadržavanja radnih mjesta, bit će potrebno donijeti odluke poput smanjivanja plaće, ali u okviru nekog kratkog roka, dok se zapravo ne vidi kakav će udar na ekonomiju biti. Mi smo u transportnoj industriji, koja je prva pod udarom i praktički je gotovo zakonom zabranjena u prvom periodu borbe protiv epidemije, ali će se vjerojatno i prva početi oporavljati”, otkriva Ante.

A koje lekcije možemo naučiti iz novonastale situacije?

Antonio: “Mi kao tvrtka trebamo uvijek biti spremni na krizna razdoblja, samim time što su ovakve situacije teško predvidive. Za samo sprječavanje širenja bolesti ne možemo učiniti puno osim savjetovati svojim zaposlenicima da se pridržavaju pravila koje određuju nadležna tijela i omogućiti im rad od kuće dok se situacija ne popravi. Vrhunac koronavirusa još nije ni dosegnut, tako da ćemo vjerojatno još pouka povlačiti dok prolazimo kroz ovu cijelu situaciju.

Ante: “Za sada treba smanjiti paniku, naviknuti se na ‘remote’ rad i čekati daljnje informacije, još je rano za učenje lekcija. 🙂

Toni: “Uvijek biti na zemlji te na osobnoj razini i razini tvrtke imati definiranu svrhu koja će aktivno graditi našu lokalnu (ili globalnu) zajednicu. Kada se ekonomski mjehur ispuše, čovjek ima priliku jasnije vidjeti koje su prave vrijednosti.

Ivona: “Novonastala situacija naučila nas je na nepredvidivost prirode, koja je ovog puta odlučila utjecati na mnoge živote. U poslovanju treba biti spreman na sve i ova situacija je upravo to pokazala.”

Zahvaljujemo našim sugovornicima, a vama poručujemo: #ostanitedoma! Nadamo se da vas u nadolazećem razdoblju neće pogoditi veliki emocinalni, financijski, a ni oni doslovni potresi!

 

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.