Kupi ulaznicu i sudjeluj na trećem Split Tech City Festivalu!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Jeste li spremni za 3. izdanje KOMBO festivala u organizaciji Udruge DVK?

Tina Tomičić

Tina Tomičić

27.11.2021.

Da mladi dizajneri iz Udruge DVK marljivo rade i ne dopuštaju pandemiji da im pomrsi planove uvjerili smo se još prošle godine kada smo prisustvovali drugom izdanju njihovog KOMBO festivala (više pročitajte tu i tu) 🙂 

Ako među vama ima onih koji do sada nisu čuli, KOMBO je festival vizualne kulture u kojem studenti Udruge DVK svojim radom i aktivnim djelovanjem žele ostvariti kvalitetno, vrijednosno usmjereno, održivo i primjenjivo pridonošenje bogatstvu kvalitete rada Umjetničke akademije, kao i kulture grada u Splitu.

Prošlogodišnje izdanje KOMBO festivala održalo se u kinoteci Zlatna Vrata

Glavna svrha ovog festivala je promocija dizajna te edukacija o vizualnim praksama, a treba naglasiti kako Split, sve do organizacije KOMBA, nije imao festival ovakvog tipa. 

“Projekt je od iznimne važnosti za grad, lokalnu umjetničku scenu, ali i svijest šire javnosti o ulozi i odgovornosti koju dizajn ima prema društvu.”

Iz Udruge ističu kako je popularnost događaja ovakvog tipa u susjednim zemljama velika te vjeruju da smo i mi dorasli izazovu promoviranja dizajna u našoj zemlji te ostvarivanju međunarodnih suradnji s drugim srodnim fakultetima na području regije. 

Treće izdanje KOMBA u drugačijem formatu, ali u kvalitetu ne sumnjamo!

KOMBO je kombinacija predavanja, javnih tribina, rasprava i radionica, a dok se prošlogodišnje izdanje uspješno održalo uživo i u fokus stavilo temu “osviještenost”, ovogodišnje izdanje održat će se u potpunost online, preko Zoom platforme, u periodu od 2.-5.12.

U samoj organizaciji festivala sudjeluje 15ak aktivnih članova Udruge DVK i to sve redom studenti odsjeka Dizajna vizualnih komunikacija. 

Ovogodišnje izdanje ponudit će nam dvije radionice (očekivani broj ljudi po radionici je 10-15), a mjesta su gotovo popunjena. 

Voditelji prve radionice su Srđa Dragović i Milena Vukoslavović, a sudionici će imati priliku zaviriti u arhivu te razmijeniti, nadograditi, reorganizirati i rekonstruirati kroz postavljanje pitanja “Što sve ostavljamo i zapostavljamo?”. Kopajući po smeću arhive radova od pronađenog će graditi novo i staro predstaviti u novom svjetlu! 

U drugoj u tri dana sudionici radionice će imati  priliku naučiti osnove interpolacije. Kroz radionicu crtat će se slova, riječi, rečenice ili znakovi po osobnoj preferenciji, a naknadno će se uz pomoć interpolacije dobiti razne varijacije napravljenog. Ukratko, finalni proizvod je kratka animacija ili gif.

Ukoliko smo vas zainteresirali, sugeriramo da požurite s prijavom jer je ostalo jako malo slobodnih mjesta!

Zvučna dizajnerska imena obilježit će treće izdanje festivala 

O točnim terminima predavanja bit ćete pravovremeno obaviješteni, a u međuvremenu ćemo vam otkriti koja imena će obilježiti ovogodišnje izdanje. 🙂

U ulozi predavača slušat ćemo dizajnericu Ljubicu Marčetić Marinković (HR), cure iz studia Oaza (HR), Boruta Vild (SRB), Anu Matić (CG), Ivana Dorotića iz portala Vizkultura (HR), arhitekticu Mirandu Veljačić (HR), tipografa Hrvoja Živčića (HR). Pridružit će im se i CEO SplitX-a s jednim motivacijskim predavanjem, Armando Matijević (HR).

Uz predavanja slušat ćemo i dva razgovora; jedan kojeg će moderirati Tina Masnić, a u kojem će sudjelovati stariji profesionalni dizajneri (Ana Matić, Borut Vild, Marko Golub) na temu “Dizajn i društvo”, a drugi, koji će biti orijentiran na studente, moderirat će Marko Borota. Tem je “Školovanje u dizajnu”, a sudjelovat će Tina Listeš (DVK), Bojana Bozičić (FMK Beograd) i Ana Mitrović (FLU Cetinje).

“Dovođenjem vrhunskih stručnjaka u ovom području iz Hrvatske, regije, konačno i čitavog svijeta, ključno je za inspiraciju i edukaciju studenata bilo kojeg područja, a pogotovo onih koji če u budućnosti poslovati bilo kakvom multimedijalnom djelatnošću.”

Tradicionalni događaj koji u budućnosti planira širenje na više kategorija

Kao što smo u uvodu spomenuli, ovo je treća festivalska godina zaredom, a studenti imaju ambiciozan plan – nastaviti ga održavati jednom godišnje te s vremenom i dodatnim iskustvom, proširiti ga na više kategorija što bi generiralo i pojačanu zainteresiranost studenata.

“Prvi korak smo već napravili na drugom izdanju festivala kad smo tri područja s prvog izdanja proširili na web developing, strip, fotografiju i filmsko snimanjete modni dizajn.”

Studenti prve godine koji su bili sudionici prvog KOMBO festivala, oduševljeni su projektom te sada aktivno sudjeluju u organizaciji ovogodišnjeg:

“Time dokazujemo da je vrijednost festivala prepoznata od strane naših mlađih kolega koji će kroz Udrugu DVK nastaviti projekt!”

Što god ova mlada i vrijedna ekipa zamisli to i ostvari, a Split Tech City im je i ove godine ponosni medijski partner!

Foto: Udruga DVK

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti