Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

KOMBO festival: Važnost (samo)obrazovanja

Tina Tomičić

Tina Tomičić

18.09.2020.

Dana 16.09. s početkom u 10:00h u kinoteci Zlatna vrata imali smo priliku poslušati zanimljivo predavanje pod nazivom „Svašta nešto o marketingu, tehnologiji i startupima, a održao ga je Ivan Jerkić iz SplitX-a.

Ne oslanjajte se samo na znanje stečeno na fakultetu

Ivan je predavanje započeo kratkim uvodom o sebi i svom putu prema onome čime se danas bavi. Studirajući ekonomiju, smjer marketing, shvatio je kako iznimno malo praktičnog znanja dobiva na fakultetu te da, ukoliko se želi ozbiljno baviti s tim, mora povećati svoj angažman van zgrade fakulteta.

Samostalno je otvorio obrt, učio alate, freelancao u sferi digitalnog marketinga, uglavnom se baveći Facebook i Google oglašavanjem.

“Uvijek morate gledati koji je idući korak u vašoj karijeri, ili čak iduća tri/četiri.”

Danas, Ivan je suosnivač firme SplitX zajedno s kolegom Armandom Matijevićem i kolegom Igorom Kneževićem iz Los Angelesa.

Kočnice su u glavi

Prema Ivanovim riječima, najveća prepreka u pokretanju vlastitog posla smo sami sebi i ujedno jedina kočnica. Nisu to ni kolege, ni obitelj, nego isključivo i uvijek samo mi.

Strah od neuspjeha je također zabranjen! Neuspjeh će se dogoditi, to je neminovno, ali iz njega treba nešto naučiti i nastaviti dalje.

Nema onoga tko se kroz osobni i profesionalni razvoj nije suočio s neuspjehom.

Vizija

Vizija SplitX-a je učiniti Split centrom tehnologije u kombinaciji s produktivnošću i zdravim načinom života i privući digitalne nomade, strance i investitore koji su spremni prihvatiti naš životni stil.

U sklopu SplitX-a djeluje i SplitX MAD što uključuje marketing, oglašavanje (engl.advertising) i dizajn. To je zapravo full service marketinška agencija koja koja kombinira napredne tehnologije i marketinške inovacije, SplitX Hub kao centralni brand, odnosno globalno tehnološko središte koje podržava viziju izvanrednih ljudi pružanjem znanja, resursa i smjernica startupovima, ali i SplitX Summit, ekskluzivna konferencija koja okuplja najjača svjetska imena iz XR svijeta.

Uloga dizajnera

Dizajneri su ključni kotač u firmi, nastavlja Ivan, međutim, za savršen tim uz dizajnera trebaju biti još i copywriter, analitičar te osoba koja vodi kampanju i komunicira s klijentom.

Kroz konverziju, odnosno pretvaranje posjeta web stranici u ono što mi želimo, najbolje uočavamo koliko je djelotvorno to što radimo. Kombinacijom boja i vizuala privlačimo pažnju korisnika.

Ivanov savjet je da se bez straha oslonimo na umjetnu inteligenciju (AI) koja poznaje korisnike bolje od nas, s obzirom na golemu bazu podataka.

I za kraj, najbitnija poruka – uvijek testirajte, nemojte pretpostavljati!

Hvala Ivanu na korisnom sadržaju, a Udruzi DVK na organizaciji festivala.

Sve vas koji ste možda propustili prva predavanja pozivamo da nam se pridružite na nekom od sljedećih. 🙂

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti