Osim aplikacije, predstavili i beskontaktnu dostavu. Dobar tek!

Ako spadate među one kojima “dobar tek” nije samo lijepa želja, već i sinonim za naručivanje hrane online, razveselit će vas činjenica da je odnedavno “vani” i istoimena aplikacija za pametne telefone!

Od desktopa do stola

Kad je 2013. pokrenula dobartek.hr, mlada splitska ekipa krenula je s web aplikacijom prilagođenom desktop uređajima. Naime, pametni telefoni tada još nisu bili u masovnoj upotrebi, a većina njihovih tadašnjih korisnika bili su korisnici desktop uređaja pa je takva odluka bila sasvim opravdana.

Napretkom tehnologije i sve dostupnijim smartphone uređajima na tržištu, naši su korisnici sve više prelazili s desktopa na mobilne uređaje pa je uskoro udio posjeta s mobilnih uređaja dosegao 50%. Ova je činjenica značila i da svoju platformu moramo prilagoditi potrebama korisnika kako bismo im iskustvo naručivanja napravili najboljim”, prisjeća se Nebojša Veron, pokretač cijele priče.

Krajem 2014. godine objavili su dotad najveći update platforme, koji je uključivao redizajn aplikacije i izradu responzivne verzije iste, u svrhu podrške korisnicima na mobilnim uređajima.

Akcija: Aplikacija!

Udio korisnika mobilnih uređaja rastao je konstantno i danas čini oko 80% korisnika platforme dobartek.hr. Zbog toga, ali i zbog činjenice da dio korisnika voli nativno iskustvo korištenja aplikacija, odlučili su se na razvoj dobartek.hr mobilnih aplikacija.

Ideju razvoja aplikacija prvi smo put razmatrali još 2015. godine. Međutim, činilo nam se prerano i preskupo u tom trenutku ići u taj pothvat. Čekali smo sve do početka 2019., kad je počela prva faza planiranja i prototipiranja aplikacija te odlučivanja o tome koje funkcionalnosti s weba želimo imati u nativnim aplikacijama. Nakon toga, tijekom faze UX i UI dizajna, definirali smo kako točno želimo da aplikacija izgleda i radi, a zajedno s razvojem API-ja i nativnih iOS i Android aplikacija, cijeli proces do releasanja appova trajao je nešto više od godinu dana”, objasnio je Nebojša.

Aplikacija je dostupna na iOS i Android platformama i besplatna je za preuzimanje.

Osim Dalmacije, odnosno 7 većih gradova od Dubrovnika do Zadra, usluga dobarteka dostupna je i u Zagrebu, a upravo je to tržište u koje planiraju više ulagati u budućnosti. Trenutno rade s preko 100 restorana, od kojih je većina u Splitu.

Tko danas (ne) kuha?

Što se tiče profila korisnika, u prvom dijelu dana hranu najčešće naručuju ljudi na poslu, u uredima, pa se u tom segmentu trude pružiti bolju i prilagođeniju uslugu svojim proizvodom “dobartek.hr na poslu”, dok u ostatku dana jednu od većih skupina čine studenti i mladi od 25 do 40 godina.

Za vrijeme razvoja aplikacija, cijeli njihov tim s vanjskim suradnicima činilo je 17-ero ljudi.

U timu nas je inače 12-ero, a nedavno nam se pridružila nova kolegica u Odjelu komunikacija. Kratkoročnih planova zapošljavanja nemamo, ali bit će ih sigurno u Odjelima prodaje i komunikacija. Baš smo u nedjelju zatvorili natječaj za studenta konzultanta, poziciju koju će popuniti po jedan student ili jedna studentica u Splitu, Zagrebu, Dubrovniku i Zadru za satnicu od 100 kn”, otkriva.

Mnogo više od pizze

Osim aplikacije, dobartek.hr nedavno je predstavio još jednu novost – nova ikona!

Radi se o dvama prvim slovima riječi dobar tek – ‘dt’, kako smo interno i zvali sustav od milja, pa nam je ova odluka utoliko bila lakša. Pizza će nam uvijek ostati pri srcu, no ‘dt’ nam daje puno više slobode i širine u komuniciranju naše ponude, koja je iznimno šarolika i u kojoj svaki korisnik može pronaći točno ono što mu se jede, bila to pizza ili nešto drugo. I zato se sad dobartek.hr na svim društvenim mrežama i ostalim kanalima prepoznaje po ikoni ‘dt’.

Novi izazovi, nova rješenja!

Nismo mogli ne upitati Nebojšu utječe li aktualna situacija s corona virusom na njihovo poslovanje, a on je još jednom dokazao koliko im je tim agilan. Naime, uveli su beskontaktnu dostavu, ali i omogućili besplatnu dostavu objektima koji dosad nisu bili uključeni na platformu!

Situaciju s koronavirusom shvaćamo zaista ozbiljno pa smo poduzeli mnogo mjera u svrhu prevencije širenja zaraze i zaštite naših djelatnika, sugrađana, restorana partnera i njihovog osoblja. Od ovog tjedna dobartek.hr ekipa prakticira rad od kuće, uz maksimalnu dostupnost našim partnerima i korisnicima, a u sustavu smo uveli opciju beskontaktne dostave.

Korisnici, dakle, mogu odabrati ovu opciju ako svoju narudžbu plaćaju online, što iz dobarteka svakako preporučuju. Beskontaktna dostava zapravo znači da će narudžba korisniku biti ostavljena na mjesto po dogovoru bez osobnog kontakta s dostavljačem.

Kako bismo pomogli svima onima koji dosad nisu imali opciju dostave, a privremeno je žele uvesti, pozivamo sve zainteresirane da se besplatno priključe platformi dobartek.hr i omoguće kupcima dostavu svojih prehrambenih proizvoda: namirnica, gotovih jela i slično. Na posebnoj stranici u sklopu naše platforme tako će se moći pregledati i naručiti prehrambeni proizvodi koji će se dostavljati na vrata kupaca”, poziva Nebojša.

Mi pohvaljujemo nove odluke i poslovne uspjehe naše članice, a vas pozivamo da, ako još niste, isprobate njihove usluge jer sigurno nećete zažaliti! Dobar tek! 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.