Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Svi za istim stolom na Komunikacijskoj izvrsnoSTi: Samo zajedno možemo Split učiniti mediteranskim tech hubom!

Katarina Nožina

Katarina Nožina

17.03.2023.

U suradnji s PR agencijom Vrh komunikacije, te uz podršku tvrtke NAIS kao sponzora, drugo izdanje naše mini PR konferencije Komunikacijska izvrsnoST pokazalo se kao pun pogodak. 

Besplatna mini PR konferencija se održala 15.3. (srijeda) u scaleup Office Split (Poljička cesta 39).

Ako vam ikad zatreba poslovni prostor, ured ili organizirate događaje poput ovog, scaleup Office Split is the place to be!

Na prošlogodišnjem, prvom izdanju ove konferencije, prisustvovalo je 70 osoba, dok je ove godine taj broj narastao na 90.

U nastavku saznajte koja su se to sve lica pojavila na konferenciji i zašto se na Split Tech City-evim događajima uvijek traži mjesto više!

Romana Ban (Split Tech City)
Na Šibenik se svaki hrvatski grad može ugledati!

Na ovom izdanju smo poslušali dva predavanja i jednu panel raspravu.

Predavanja su obuhvatila teme brendiranja destinacije kroz proces organizacije događaja i utjecaja umjetne inteligencije na digitalni marketing, dok je panel rasprava bila posvećena  brendiranju Splita kao mediteranskog tehnološkog huba.

Prvo predavanje “Važnost komunikacije za brendiranje destinacije” je održala Morana Periša iz javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik, zadužena za osmišljavanje i organizaciju kulturnih sadržaja Ustanove, koji podrazumijevaju sadržaje na Tvrđavi sv. Mihovila, Tvrđavi Barone, Tvrđavi sv. Ivana i u Kući umjetnosti Arsen.

Morana Periša (Tvrđava kulture Šibenik)

Dotaknula se važnosti organiziranja privlačnog programa za brendiranje destinacije, istaknula moć kvalitetne komunikacije (prema različitim javnostima) u tom procesu, otkrila kako izgleda kreativni proces vezan za organizaciju događaja na Tvrđavi Šibenik…

Gospođa Morana nas je oduševila jasnoćom, konkretnošću i zanimljivošću svog predavanja, a svi projekti koje je pokrenula i realizirala jednostavno su nas ostavili bez daha! Čestitamo još jednom!

AI dolazi, bolje se pazi!

Ivan Frančešević iz agencije SeekandHit održao je predavanje “AI dolazi, bolje se pazi!” (spoiler alert: AI je već svuda oko nas!).

Ivan Frančešević (SeekandHit)

Govorio je o primjeni umjetne inteligencije u marketingu, otkrio je što i zašto rade velike tvrtke poput Google-a i Facebook-a da bi iskoristile mogućnosti AI-a, obratio nam je pažnju na koji način maksimalno možemo iskoristiti AI u marketingu…

Nakon predavanja nam je otkrio jednu malu tajnu: ideje za prezentaciju mu je dao upravo ChatGPT!

Ivan Frančešević (SeekandHit)

Pitanja za Ivana su pljuštala sa svih strana, a on je istaknuo kako jedno sigurno moramo svi zapamtiti:

Uvijek treba biti pristojan kad se komunicira s ChatGPT-em! Ne možemo znati do koje razine će se AI razviti: better safe than sorry!

O Splitu kao tech hubu

U panel raspravi “Može li Split postati mediteranski tech hub?” sudjelovali su Antonija Eremut Erceg (pročelnica Službe za razvoj grada Splita), Alijana Vukšić (direktorica Turističke zajednice Grada Splita), Luka Šipić (Vrh komunikacije) i Toni Trivković (Agilo i Split Tech City), a sve je moderirala iskusna Pinija Poljaković (Art Media).

Od Antonije Eremut Erceg smo doznali kako izgradnja tehnološkog parka na Dračevcu izvrsno napreduje i pozvala nas da treće izdanje PR konferencije održimo upravo tamo.

Istaknula je kako je ključan korak za preobrazbu Splita u tehnološki hub rješavanje fizičke i socijalne infrastrukture, što je dug i kompleksan, ali dostižan proces.

Antonija Eremut Erceg (Grad Split) i Toni Trivković (Agilo, Split Tech City)

Alijana Vukšić je priznala kako su želje Turističke zajednice mnogo veće od njihovih mogućnosti. Naravno da bi svi htjeli, primjerice, da i Split ima dostupne niskobudžetne avionske linije van sezone, no o takvim stvarima odlučuje politika na većoj razini, a u svemu veliku ulogu, naravno, imaju ponuda i potražnja.

Toni Trivković je govorio o dugogodišnjim aktivnostima Split Tech Cityja na jačanju lokalne tehnološke scene, a Luka Šipić je istaknuo da bi naš rad zasigurno imao još veći utjecaj da smo od samih početaka imali tješnju suradnju i podršku od strane lokalne samouprave.

Luka Šipić (Vrh komunikacije)

Kao glavni zaključak cijele ove priče bismo izdvojili kako Split ima potencijal postati mediteranski Silicon Valley, ali kako bi se to ostvarilo,

potrebna je intenzivnija međusobna suradnja IT sektora, javne uprave, turizma i raznih inicijativa kao što je upravo Split Tech City. 

Alijana Vukšić (Turistička zajednica Grada Splita)
PR na PR konferenciji

S obzirom na to da je ovo ipak bio događaj vezan za PR, tri su inicijative mladih dobile priliku predstaviti se publici.

Nika i Ante iz Studentskog poduztničkog inkubatora najavljuju Hack4Split

Najavljeni su socijalni hackathon Hack4Split Studentskog poduzetničkog inkubatora, kampanja Sitnice dostojanstvo znače Udruge za promicanje mentalnog zdravlja Feniks Split i konferencija NEXT za srednjoškolce i studente u organizaciji Split Tech Cityja. 

Marina Vidović iz Udruge Feniks najavljuje kampanju Sitnice dostojanstvo znače
Srednjoškolac Karlo Marasović najavljuje NEXT konferenciju za buduće generacije
Dojmovi? Odlični!

Pozitivnih dojmova na kraju konferencije nije nedostajalo, ni od sudionika, a ni od publike:

„Oduševljena sam večerašnjom konferencijom, kao i svime što radi Split Tech City i veselim se novim događajima”, podijelila je s nama Nikolina Kozlica

„Meni je ovo prva PR konferencija i stvarno sam oduševljen i odazivom i predavanjima. Posebno hvala Morani iz Tvrđave kulture Šibenik i Ivanu iz agencije SeekandHit na vrlo zanimljivim i korisnim predavanjima. Panel rasprava na kojoj sam sudjelovao će mi isto ostati u lijepom sjećanju jer svatko od nas ima svoj način na koji može doprinijeti razvoju Splita kao tehnološkog grada. Već imamo dogovoren i radni sastanak početkom travnja, tako da me raduje što se i druge organizacije žele uključiti u prìču koju guramo već od 2015. godine“, kazao je Toni Trivković, osnivač, predsjednik i volonter Split Tech Cityja.

Nakon formalnog dijela konferencije, razgovor, druženje i dogovaranje novih suradnji nastavljeni su u opuštenoj atmosferi, uz odličnu hranu i piće. 🙂

Antonija Eremut Erceg, Toni Trivković, Pinija Poljaković, Alijana Vukšić, Luka Šipić i Romana Ban

Snimke svih predavanja i panel rasprave s ovogodišnje mini PR konferencije dostupne su na Split Tech City YouTube kanalu.

Fotografije: Ivan Gracin

Podijeli


O autoru:

Katarina Nožina

Po prirodi tipični društvenjak, a u horoskopu vaga. Proaktivna osoba sa stotinom ideja i planova, sve me zanima i o svemu želim znati više i smatram da je to kvaliteta koju bi svi trebali razviti u današnje vrijeme.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti