Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Na FESB-u saznaj kako postati NFT artist!

Split Tech City

Split Tech City

19.10.2022.

Nakon uspješno održanog predavanja Blockchain tehnologija i njena primjena, Studentski zbor FESB-a i Udruga za blockchain Stone Block u suradnji s Endemic NFT Marketplaceom organiziraju još jedan događaj za sve (buduće) zaljubljenike u blockchain tehnologiju.

U četvrtak, 20. listopada, s početkom u 19 sati u Akvariju FESB-a organizira se meetup pod nazivom Kako postati NFT artist?

Na meetupu će govoriti Dijana Junaković – IRL i NFT umjetnica, grafička dizajnerica, nagrađivana fotografkinja, nositeljica AFIAP počasnog zvanja i suosnivačica CollectiveLaba i Hrvoje Zuanić – suosnivač i umjetnički direktor Endemic NFT Marketplacea i pročelnik Odsjeka za video i fotografiju Škole likovnih umjetnosti u Splitu.

Dijana Junaković
Transformiranje kreativne industrije putem NFT umjetnosti

NFT umjetnost potpuno je nov način kategorizacije digitalnih umjetničkih djela, koji hrvatskim umjetnicima omogućuje unovčavanje svog rada uz transparentnu kontrolu vlasništva i aktivno sudjelovanje na globalnoj umjetničkoj sceni.

Navedeni oblik umjetnosti ima potencijal transformirati cijelu kreativnu industriju te potaknuti poduzetnički duh uspavane hrvatske umjetničke scene. 

Pojava NFT-a je početak razumijevanja digitalnog vlasništva, koje će novim generacijama na prirodan način širom otvoriti vrata “novog vrlog svijeta”.

“Za sudjelovanje nije potrebna prijava, besplatno je i vrlo opušteno”, poručuju organizatori.

Vidimo se!

Fotografije: Bruno Dubravec, Festival tehnologije i poduzetništva 2022.


Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti