Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Fesbovci pohrlili na predavanje o blockchain tehnologiji

Split Tech City

Split Tech City

22.03.2022.

Vesele nas pozitivne studentske inicijative pa nam je zadovoljstvo informirati vas o jednoj takvoj. 🙂

Naime, prošlog je četvrtka, 17.3.2022., Studentski zbor FESB-a na matičnom fakultetu organizirao edukativni događaj na koji su pohrlili brojni studenti, ispunivši popularni Akvarij do posljednjeg mjesta.

U suradnji s Udrugom za blockchain i kriptovalute Stone Block, organizirali su “najveći blockchain događaj u Hrvatskoj” pod nazivom Blockchain tehnologija i njena primjena.

NFT od A do Ž

Cilj im je bio zainteresiranim studentima omogućiti bolje razumijevanje blockchain tehnologije.

“Uzbuđenost i entuzijazam studenata, koji su popunili sva sjedeća mjesta prostorije, iznenadila je nas organizatore, kao i predavače”, otkrio nam je Dražen Barić, zamjenik predsjednika Studentskog zbora FESB-a.

Navedenu temu, prilagođenu studentima, obradila je ekipa iz udruge Stone BlockStipe Plejić, CEO Stone Block i Milan Mašanović, CIO Stone Block.

Oni su iz prve ruke i vlastitih iskustava pojasnili veliku važnost digitalnih novčanica i način investiranja istih. Objasnili su što je zapravo NFT, kako se razlikuje od kriptovaluta i koliko mogućnosti otvara svima u daljnjem razvoju blockchain tehnologije.

Digitalna galerija Endemic

Predavači su predstavili i svoj najnoviji projekt, Endemic, lansiran 22.2.2022.

Riječ je o NFT marketplace platformi za trgovanje umjetninama.

Endemic kao prva hrvatska NFT platforma podržava lokalne umjetnike i pruža mogućnost komentiranja i “lajkanja” svih njihovih djela.

Oduševljeni studenti

Nakon što sam jedva uhvatio mjesto na predavanju, iznenadila me pristupačnost predavača, koji su vlastito znanje i iskustvo podijelili na način kako bi temu razumjeli već aktivni studenti u tom području i oni kojima je ovo prvi kontakt s tematikom. Nadam se kako će Studentski zbor FESB u suradnji s Udrugom Stone Block nastaviti surađivati potencijalno u smjeru radionica.

Dojmovi su ovo Karla Marića, studenta 3. godine Računarstva, čije nade i mi dijelimo.

Jedva čekamo vidjeti što još sve priprema vrijedna studentska ekipa! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti