Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

LOCALS’N’NOMADS: Digitalizacija volonterskih akcija stiže uz DonatQR+ aplikaciju!

Split Tech City

Split Tech City

10.11.2022.

Ako si među onima koji još uvijek nisu sudjelovali na našem Locals’n’Nomads meetupu, krajnje je vrijeme da to promijeniš!

Riječ je o meetupu koji jednom mjesečno u ugodnoj atmosferi povezuje, kao što mu samo ime kaže, lokalce i digitalne nomade koji (trenutno) žive i rade u Splitu.

Nekad se samo družimo i razmjenjujemo iskustva, a nekad su naša druženja tematski obojena. Tako će biti i na sljedećem izdanju:

17. Locals’n’Nomads meetup održat će se za vrijeme Svjetskog tjedna poduzetništva, povodom čega ćemo u suradnji s DonatQR timom predstaviti zanimljivu #TechForGood aplikaciju.

Digitalna volonterska zajednica

S DonatQR timom već duže surađujemo na zanimljivom projektu Digitalna volonterska zajednica. 

Riječ je o pilot programu digitalizacije i digitalne transformacije organizacija civilnog društva (OCD) u području organizacije i upravljanja volonterskim aktivnostima. 

Cilj projekta je mapirati poslovne procese i razviti nove digitalne alate za organizaciju volonterskih aktivnosti te razviti i provesti niz edukacijskih programa koji bi podržali transformaciju OCD-ova kao modernih digitalnih organizacija.

Projekt Digitalna volonterska zajednica financira se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 462.648,00 kuna, od čega je 393.250,80 kuna iz ESF-a, a 69.397,20 kuna iz državnog proračuna kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

DonatQR aplikacija

Jedan od najvažnijih aspekata projekta Digitalna volonterska zajednica je upravo aplikacija koju trenutno razvija DonatQR tim.

Aplikacija će sistematizirati i automatizirati tri vrste kampanja.

Konačni cilj je da organizacije civilnog društva mogu koristiti aplikaciju za kreiranje kampanja za financijske donacije, fizičke donacije i volonterske akcije.

Također će pomoći potencijalnim donatorima i volonterima da lakše pronađu svoju svrhu i doniraju svoja sredstva ili vrijeme bez previše muke.

Ova #TechForGood aplikacija bit će predstavljena široj publici upravo u sklopu sljedećeg Locals’n’Nomads meetupa.

Dođi na Locals’n’Nomads meetup!

Sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresirane, bilo da su lokalci ili nomadi, mladi ili malo stariji, zaljubljenici u tehnologiju ili samo znatiželjnici, članovi udruga ili oni koji će to tek postati, da nam se pridruže! 

17. Locals’n’Nomads meetup održat će se u srijedu, 16.11., s početkom u 18 sati u The Works coworkingu. 

Plan je sljedeći: održat će se kratke prezentacije spomenute aplikacije na hrvatskom i engleskom jeziku, nakon čega slijedi vrijeme za networking (uz osigurano piće!).

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti