Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

LOCALS’N’NOMADS: Digitalizacija volonterskih akcija stiže uz DonatQR aplikaciju!

Split Tech City

Split Tech City

10.11.2022.

Ako si među onima koji još uvijek nisu sudjelovali na našem Locals’n’Nomads meetupu, krajnje je vrijeme da to promijeniš!

Riječ je o meetupu koji jednom mjesečno u ugodnoj atmosferi povezuje, kao što mu samo ime kaže, lokalce i digitalne nomade koji (trenutno) žive i rade u Splitu.

Nekad se samo družimo i razmjenjujemo iskustva, a nekad su naša druženja tematski obojena. Tako će biti i na sljedećem izdanju:

17. Locals’n’Nomads meetup održat će se za vrijeme Svjetskog tjedna poduzetništva, povodom čega ćemo u suradnji s DonatQR timom predstaviti zanimljivu #TechForGood aplikaciju.

Digitalna volonterska zajednica

S DonatQR timom već duže surađujemo na zanimljivom projektu Digitalna volonterska zajednica. 

Riječ je o pilot programu digitalizacije i digitalne transformacije organizacija civilnog društva (OCD) u području organizacije i upravljanja volonterskim aktivnostima. 

Cilj projekta je mapirati poslovne procese i razviti nove digitalne alate za organizaciju volonterskih aktivnosti te razviti i provesti niz edukacijskih programa koji bi podržali transformaciju OCD-ova kao modernih digitalnih organizacija.

Projekt Digitalna volonterska zajednica financira se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 462.648,00 kuna, od čega je 393.250,80 kuna iz ESF-a, a 69.397,20 kuna iz državnog proračuna kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

DonatQR aplikacija

Jedan od najvažnijih aspekata projekta Digitalna volonterska zajednica je upravo aplikacija koju trenutno razvija DonatQR tim.

Aplikacija će sistematizirati i automatizirati tri vrste kampanja.

Konačni cilj je da organizacije civilnog društva mogu koristiti aplikaciju za kreiranje kampanja za financijske donacije, fizičke donacije i volonterske akcije.

Također će pomoći potencijalnim donatorima i volonterima da lakše pronađu svoju svrhu i doniraju svoja sredstva ili vrijeme bez previše muke.

Ova #TechForGood aplikacija bit će predstavljena široj publici upravo u sklopu sljedećeg Locals’n’Nomads meetupa.

Dođi na Locals’n’Nomads meetup!

Sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresirane, bilo da su lokalci ili nomadi, mladi ili malo stariji, zaljubljenici u tehnologiju ili samo znatiželjnici, članovi udruga ili oni koji će to tek postati, da nam se pridruže! 

17. Locals’n’Nomads meetup održat će se u srijedu, 16.11., s početkom u 18 sati u The Works coworkingu. 

Plan je sljedeći: održat će se kratke prezentacije spomenute aplikacije na hrvatskom i engleskom jeziku, nakon čega slijedi vrijeme za networking (uz osigurano piće!).

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti