Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Digitalna volonterska zajednica: DonatQR+ pomaže digitalizirati volontiranje

Split Tech City

Split Tech City

19.09.2022.

Jedan od najvažnijih aspekata našeg prvog EU projekta Digitalna volonterska zajednica je aplikacija koju trenutno razvija DonatQR tim.

Imali smo priliku dobiti detaljan uvid u razvoj navedene aplikacije tijekom prošlotjednog treninga o menadžmentu volontera pa bismo te sada željeli pobliže upoznati s istom.

DonatQR+

Cilj ove aplikacije je automatizirati prikupljanje donacija i organizaciju volonterskih akcija. Ideja je da aplikacija bude dostupna za korištenje i nakon završetka projekta Digitalna volonterska zajednica.

Tim Split Tech Cityja blisko će surađivati ​​s timom DonatQR kako bismo doprinijeli digitalizaciji rada udruga.

DonatQR tim će raditi na razvoju aplikacije koja će sistematizirati i automatizirati tri vrste kampanja.

Konačni cilj je da organizacije civilnog društva mogu koristiti aplikaciju za kreiranje kampanja za financijske donacije, fizičke donacije i volonterske akcije.

Uz to, cilj je pomoći potencijalnim donatorima i volonterima da doniraju svoja sredstva, robu ili vrijeme bez previše muke.

Split Tech Cup kao prva pilot akcija

Split Tech City tim će dati povratnu informaciju DonatQR timu tijekom procesa razvoja aplikacije i organizirati prvi testni događaj na kojem će se aplikacija koristiti – Split Tech Cup, naš tradicionalni humanitarni turnir u kavezu.

Uz Split Tech Cup, do proljeća 2023. godine u Kaštelima i Benkovcu održat će se još dvije pilot volonterske akcije u kojima će se koristiti aplikacija. Osim toga, početkom 2023. godine organizirat će se meetup za udruge kako bi predstavnici naučili koristiti sustav u svom budućem radu.

Split Tech Cup 2021
O projektu Digitalna volonterska zajednica

Opći cilj projekta Digitalna volonterska zajednica je pomoći digitalizaciji i transformaciji organizacija civilnog društva u području organizacije i upravljanja volonterskim aktivnostima.

Projekt financira se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 462.648,00 kuna, od čega je 393.250,80 kuna iz ESF-a, a 69.397,20 kuna iz državnog proračuna kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Kroz ovaj projekt u trajanju od 14 mjeseci, do kraja svibnja 2023. godine, planiran je cijeli niz besplatnih edukativnih aktivnosti za jačanje kapaciteta zaposlenika i volontera u organizacijama civilnog društva.

Nositelj projekta: STARTUP – Udruga za poticanje i razvoj IT sektora Splita i regije

Partneri na projektu:

Zaklada za istraživanje, razvoj i inovacije

Udruga kaštelanskih maslinara “Mastrinka”

Udruga za djecu, mlade i obitelj “Mali koraci”

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost STARTUP – Udruge za poticanje i razvoj IT sektora Splita i regije 

Više informacija o EU fondovima: www.esf.hr I www.strukturnifondovi.hr

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti