Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Kako mjeriti uspješnost web stranice i što humanisti imaju s tim?

Split Tech City

Split Tech City

31.03.2022.

Prošlog smo petka, 25.3.2022., u The Works Split coworkingu imali priliku uživati na još jednom događanju posvećenom digitalnom marketingu.

U goste nam je došao David Peranić iz agencije Kontra, koji je održao predavanje Koliko je dobra vaša web stranica i kako to mjeriti?

Uslijedio je panel Što humanisti imaju raditi u digitalnom marketingu?

S Majom Tramontana (GetByBus), Ivanom Granić Vican (CroBrand) i Rudolfom Tunom (Bitcoin Store) razgovarali smo o prilikama i izazovima s kojima se na marketinškom polju susreću humanisti. 

Koliko je dobra vaša web stranica i kako to mjeriti? 

“Zašto ste odlučili napraviti web stranicu i što njome želite postići? To pitanje je toliko očigledno da većina ljudi zablokira i ne može ‘iz rukava’ izvući odgovor”, kazao je David, dodavši kako se web stranici često pristupa bez plana, što se vidi na rezultatima.

Na predavanju je govorio o pojmovima strategije web stranice, protokola mjerenja i funkcionalne specifikacije.

David Peranić radi u digitalnoj marketinškoj agenciji Kontra kao strateg za performance marketing, savjetuje o upravljanju digitalnim marketingom, upravlja Google oglašavanjem, optimizacijom za tražilice i Facebook oglašavanjem. Certificirani je stručnjak za Google Ads i Google Analytics.

Sedam godina je vodio full-service turističku agenciju, gdje je upravljao s preko 50 smještajnih jedinica i preko 50 000 odrađenih noćenja. Turističko iskustvo danas prenosi kroz Dantes, savjetovalište za iznajmljivače.

Pogledaj snimku njegovog predavanja Koliko je dobra vaša web stranica i kako to mjeriti? 

Što humanisti imaju raditi u digitalnom marketingu?

O potencijalima humanista za zanimanja digitalnog doba razgovarali smo s Majom Tramontana, Ivanom Granić Vican i Rudolfom Tunom.

Maja Tramontana (GetByBus)

Maja Tramontana magistra je engleskog jezika i pedagogije, a već četiri godine radi u marketinškom odjelu IT tvrtke GetByBus.

Započela je kao studentica na apsolventskoj godini, najprije kao blogerica i prevoditeljica, bez imalo znanja o marketingu. Danas vodi grupu blogera/prevoditelja, piše SEO optimiziran sadržaj na engleskom i hrvatskom jeziku te osmišljava nove teme.

Ivana Granić Vican (CroBrand)

Ivana Granić Vican magistra je talijanskog jezika i komparativne književnosti koja je svoj put u digitalnom marketingu započela zaposlivši se najprije u novinarstvu, a kasnije u prodaji i marketingu.

Danas je vlasnica agencije za digitalne sadržaje CroBrand. Njen fokus trenutno su mali hrvatski brendovi te, osim na projektima, radi i na edukcijama za male i srednje poduzetnike iz područja brand storytellinga, copywritinga i PR-a.

Rudolf Tuna (Bitcoin Store)

Rudolf Tuna je svoj put u marketingu započeo kao student novinarstva. Interes za marketingom javio se tijekom rada na radiju i u digitalnim medijima.

Posljednje 3 godine proveo je u tvrtkama Adriatic.hr i Pin&Pin, a od polovice 2021. radi u marketing odjelu Bitcoin Storea, najveće hrvatske fintech tvrtke specijalizirane za blockchain.

Pogledaj snimku panel rasprave Što humanisti imaju raditi u digitalnom marketingu? te nas prati i dalje! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti