Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split je bogatiji za 70 Junior Dev programera koji traže poslovnu priliku!

Split Tech City

Split Tech City

02.05.2023.

Uspješno je odrađeno svih 6 tjedana JUNIOR Dev edukacije – stručne edukacije za sve koji su željeli nadograditi i usavršiti vještine potrebne za karijeru programera – ove godine u REACT tehnologiji.

Tečaj JUNIOR Dev pokrenut je kako bi se nadomjestili nedostaci u razini kompetencija koje škole i obrazovni sustav pružaju u odnosu na ono što tvrtke traže od svojih zaposlenika. 

Digitalna Dalmacija je s partnerima, splitskim IT tvrtkama Codeasy i Codemage te udrugom Split Tech City, organizirala ovaj šestotjedni tečaj.

Na tečaj se prijavilo 140 zainteresiranih, a selekcijski postupak je prošlo njih 70. 

Ovogodišnji polaznici imali su priliku stjecati znanje od edukatora koji su vrhunski IT stručnjaci s dugogodišnjim programerskim radnim iskustvom.

Šest tjedana zanimljivih i interaktivnih predavanja u trajanju od 2 do 3 sata tjedno bila su potrebna za nadograđivanje znanja kod čak 70 polaznika koji su sada kvalificirani IT stručnjaci za postojeće i buduće IT tvrtke.

Polaznici su radili na praktičnim primjerima iz stvarnog života te im je to, kako jedna od polaznica ističe, „najbolji dio tečaja“.

Svi polaznici za tečaj imaju samo riječi hvale te se nadaju se da će biti još više ovakvih edukativnih programa gdje će moći dobiti potrebna znanja za zanimanje budućnosti.

Svih 70 polaznika, raspoređenih u četiri grupe, okupilo se na predstavljanju završnog praktičnog zadatka i upoznavanju prošlogodišnjih polaznika i partnera – tvrtke NAIS.

Nakon uspješno odslušanih predavanja i vježbi, polaznici sada aktivno rade na završnom zadatku – razvoju vlastite aplikacije.

Zadatak je kreirati aplikaciju “Azil za životinje” i tako pružiti građanima jednostavan pristup informacijama o azilu: novosti o životinjama, udomljavanju, volontiranju i druge korisne informacije.

Osim stjecanja vrijednog praktičnog iskustva, polaznici će kreirati konkretnu aplikaciju koju će moći istaknuti u svojim životopisima i prezentirati na razgovoru za posao, što će im svakako omogućiti da se istaknu na konkurentnom IT tržištu.

Cilj JUNIOR Dev edukacije je zapošljivost polaznika u IT tvrtkama pa su tako nakon prezentacije projekta polaznici iz prve ruke čuli kako nakon tečaja odmah dobiti posao i kako se svidjeti poslodavcu.

Jedna od posebitosti JUNIOR Dev tečaja je prilika razgovora za posao u splitskim IT tvrtkama partnerima, a čak četvero prošlogodišnjih polaznika su se odlično predstavili i dobili posao.

Goran Leutar iz tvrtke NAIS, obraćajući se prisutnim polaznicima, podijelio je korisne savjete o tome kako dobiti posao, ostaviti snažan dojam na poslodavca i uspješno se predstaviti na razgovoru za posao, što je polaznicima bilo od neprocjenjive vrijednosti.

Damir Brčić, voditelj Digitalne Dalmacije, izjavio je da Digitalna Dalmacija s ovakvim edukacijama nastavlja i dalje, uz moto Znanje dostupno svima, jer koliko god stručnjaka da “proizvedu” – IT sektor ih može zaposliti!

Fotografije: Digitalna Dalmacija

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti