Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Partneri smo na odličnom projektu Digitalne Dalmacije: Otvorene prijave za besplatni JUNIOR Dev tečaj!

Split Tech City

Split Tech City

14.02.2023.

Uzimajući u obzir činjenicu da je rad u IT sektoru danas iznimno cijenjen i tražen, ne čudi što mnogi mladi, ali i oni stariji koji žele promijeniti svoj karijerni smjer, u velikom broju pohađaju online edukacije različitih smjerova.

Srećom, danas ne nedostaje kvalitetnih edukativnih programa, koji se mogu naći po povoljnoj cijeni, a neki su čak besplatni.

Ipak, većina će reći da bi radije sudjelovala na “uživo” edukaciji, gdje je komunikacija puno jednostavnija, a prijenos znanja kvalitetniji.

Znanje dostupno svima

Prepoznali su to i u Centru digitalne transformacije Digitalna Dalmacija (ex ICT Županija), gdje već godinama organiziraju odlične edukacije za različite uzraste.

Tako već osnovnoškolci mogu uživati u tečajevima programiranja EDIT CodeSchool, a raznolik program radionica i predavanja redovito se za sve zainteresirane odvija u prostorijama predinkubatora i coworkinga PICS@FESB.

Zajedničkim snagama za dobrobit zajednice

S obzirom na to da iznimno cijenimo njihov rad u području besplatnog obrazovanja djece i mladih, rado smo prihvatili poziv da kao partneri sudjelujemo u realizaciji njihove nove stručne edukacije.

Uz podršku Split Tech Cityja kao partnera, Digitalna Dalmacija organizira JUNIOR Dev, besplatnu stručnu edukaciju primijenjenog programiranja korištenjem React.JS frameworka.

Edukacija je namijenjena studentima, nezaposlenima, freelancerima i svima koji jednostavno žele usavršiti svoja znanja i vještine iz programiranja.

Edukacija će trajati šest tjedana, a sastojat će se od zanimljivih i interaktivnih predavanja u trajanju od 3 sata tjedno.

Nakon šest tjedana edukacije, polaznici imaju 2 tjedna za rad na praktičnom zadatku, koji onda postaje njihova vrhunska referenca za budući posao.

Tečaj će se održavati u PICS@FESB predinkubatoru Digitalne Dalmacije na splitskom FESB-u, a edukatori su vrhunski stručnjaci koji će polaznike upoznati s modernim tehnologijama i IT vještinama potrebnim za karijeru programera.

Među predavačima su Goran Zaharija (profesor sa splitskog PMF-a koji predaje HTML/CSS, React i React Native tehnologiju u okviru kolegija Web Development i Data Science) i Ante Bartulović (višegodišnji predavač JavaScript i .NET tečajeva u EDIT CodeSchool-u).

Osim njih, kao predavači će nastupiti stručnjaci iz splitskih IT tvrtki koje su članovi Split Tech City zajednice.

Predviđeni kapacitet je 75 polaznika, podijeljenih u 5 grupa po 15, a u slučaju većeg broja prijavljenih bit će organiziran prijemni test općeg poznavanja programiranja.

Praksom do posla

“Mladi programeri teorijskog znanja imaju pregršt, ali uvijek im nedostaje konkretnih projekata iz prakse, odnosno iz stvarnog svijeta IT-a. Šest tjedana naše edukacije bit će im potrebno za značajno nadograđivanje znanja. Ovim putem također doprinosimo povećanju broja kvalificiranih IT stručnjaka za postojeće i buduće IT tvrtke”, ističe Damir Brčić, voditelj Digitalne Dalmacije.

Da je ova edukacija već postala prestižna, dokazuje i činjenica da su se čak četiri prošlogodišnja najbolja polaznika zaposlila u respektabilnoj IT tvrtki NAIS.

Put od polaznika JUNIOR Dev edukacije do Juniora u vodećim IT firmama ne mora biti dug, ističe Brčić i dodaje:

“Volja i želja za znanjem plus edukativni programi provjeren su recept za stvaranje konkurentnih stručnjaka koji mogu birati svoj posao iz snova. Tržište rada danas je neizvjesno i vrlo promjenjivo, a konkurencija nikad veća. To ne treba biti strah, već poticaj svim studentima i ostalim pojedincima da svoje znanje nadograde i steknu najtraženije kompetencije. Upravo s tim ciljem djeluje i Digitalna Dalmacija; provodeći brojne edukacije, svoje polaznike nastojimo osposobiti i približiti zaposlenju u IT tvrtkama.”

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem ovog obrasca do 23.2. 2023. godine.

Sretno! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti