Include: Iza nas je godina velikih izazova i uspjeha

Jedna od najistaknutijih članica Split Tech Cityja svakako je tvrtka Include, za koju sigurno već svi znate i koju ne trebamo posebno predstavljati. Ipak, ako vas zanima priča o njihovim počecima, odnosno ako ne znate kakve veze s ovom tvrtkom imaju popravljanje računala, vlasnici splitskih kafića, gitara, zatvor i Sarajevo Film Festival, pročitajte ovaj naš stari članak. 🙂

Danas, krajem 2019. godine, Include se susreće s drukčijim izazovima i piše drukčije priče.

Javnost oduševljavaju njihovi novi proizvodi, a možda još i više potencijal koji je u ovoj mahom mladoj ekipi; imamo osjećaj da će nas svojim idejama u narednim godinama još i više obarati s nogu!

U Zagrebu su nedavno predstavili prvu 5G pametnu klupu. Radi se o Monna City modelu, predstavljenom prošle godine na konferenciji Smart City u Barceloni, koji je u suradnji s Hrvatskim Telekomom nadograđen i spojen na 5G mrežu, što znači da će brže prenositi podatke, gotovo deset puta brže od 4G mreže, imati veći podatkovni kapacitet, veću pokrivenost signalom te će sama mobilna mreža biti puno kvalitetnija.

Monna City je, uz uspješnu Steora klupu, samo dio naše ponude, a suradnja s Hrvatskim Telekomom na 5G mreži pomogla nam je da krenemo u nadogradnju naših tehnoloških rješenja i pripremimo za 5G mrežu. Nadogradnja na 5G tehnologiju zasigurno će našim proizvodima dati dodatnu prednost na globalnom tržištu”, ističe Ivona Pletikosić iz marketinškog odjela Includea.

Ove su godine u Barceloni također predstavili novi proizvod, no ovog puta nije bila riječ o klupi, već o bateriji!

X24 Powerpack je revolucionarna litij-ionska baterija koju smo razvili u našem R&D odjelu. Powerpack dolazi s naprednim baterijskim upravljačkim sklopom i time omogućuje veću iskoristivost električne energije. Baterija se već sada koristi u Monna Country modelu, a od sljedeće godine prodavat će se kao zasebni proizvod. Powerpack baterija je jedan od proizvoda na koje ćemo se fokusirati sljedećih godina. Osim toga, tu su i drugi novi proizvodi, kao i redizajn trenutnih”, objašnjava.

Zanimalo nas je koji su najveći izazovi s kojima su se nosili u ovoj godini te što smatraju najvećim ovogodišnjim uspjehom, a Ivona odgovara kako im je 2019. bila vrlo izazovna u svakom pogledu:

Započela je pripremama za drugu investicijsku rundu, u kojoj smo osigurali dva milijuna eura, nastavili smo širenje tvrtke zapošljavanjem više od 20-ero ljudi u svim odjelima, a radili smo i na novim proizvodima koje imamo namjeru predstaviti na Smart City konferenciji u Barceloni krajem 2020 godine.

Uza sve to, i oni su se nosili s jednim od najvećih izazova cijele industrije – pronalaskom novih zaposlenika: “Potraga za kvalitetnim i inovativnim kadrom konstantan nam je izazov!

S obzirom na planirano širenje tvrtke u novoj godini, nova zapošljavanja će i dalje biti aktualna, i to u financijama, administraciji i R&D odjelu. Otvorene pozicije u Includeu na svom portalu redovito pratimo u sekciji Poslovi pa svakako bacite oko!

Otvaramo ured u Zagrebu, kao i u odabranim zemljama u kojima će se širiti naša aktivna prodaja, poput Njemačke, Francuske, Španjolske i mnogih drugih. Krajem sljedeće godine predstavit ćemo nekoliko noviteta, stoga možemo zaključiti da nas čeka vrlo uzbudljiva godina prepuna izazova”, najavljuje Ivona.

Ne sumnjamo da će se Include i dalje uspješno nositi sa svim izazovima, baš kao i dosad! Sretno!

P.S. Ako i vi želite postati naši članovi, javite nam se ovdje!

 

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.