Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Sudjeluj na drugom Healthtech Adria Meetupu!

Split Tech City

Split Tech City

28.02.2024.

Znaš li da se krajem prošle godine pokrenuo novi meetup na splitskoj tehnološkoj sceni? Riječ je o Healthtech Adria Meetup-u, koji zajedničkim snagama organiziraju NetHub i Medicinski fakultet u Splitu.

Ovaj meetup namijenjen je istraživačima, studentima i poduzetnicima koji dijele interes za zdravstvo i tehnologiju te žele doprinijeti razvoju inovativnog društva.

Prvo izdanje bilo je posvećeno temi razvoja zdravstvenog inovacijskog ekosustava, a sve o iznesenim zaključcima možeš pročitati ovdje.

O umjetnoj inteligenciji u zdravstvu

Drugo izdanje Healthtech Adria Meetup-a održat će se 6. ožujka 2024. s početkom u 18 sati u prostorijama Centra za kliničke vještine na Medicinskom fakultetu u Splitu (Šoltanska 2A, zgrada B, etaža -1). 

Organizatori su za ovu priliku okupili konzorcij uglednih stručnjaka hrvatske healthtech scene, koji će podijeliti vlastite perspektive o utjecaju primjene umjetne inteligencije na zdravstveni sektor.

Kao panelisti će nastupiti:

Goran Krakar – doktor medicine, specijalist pedijatrije i pedijatrijske neurologije te ravnatelj Poliklinike za dječje bolesti dr. Sabol, prepoznatljive po inovativnoj aplikaciji SENDD, koja koristi sustav umjetne inteligencije za rano otkrivanje potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčadi,

Ognjen Bagatin – suvlasnik i direktor Poliklinike Sinteza koja je dio medicinske grupacije Futura Medical Group, koja ulaže u mala i srednja poduzeća s velikim izvoznim potencijalom,

Ivan Biliškov – osnivač i direktor IT tvrtke Codeasy i doktorand na splitskom FESB-u,

Petar Šolić – izvanredni profesor na splitskom FESB-u te osnivač i direktor poduzeća Waveform.

Panel raspravu moderirat će sociologinja Maja Čurković, voditeljica istraživanja i razvoja u NetHubu i stručnjakinja u području istraživanja korisničkih potreba.

Sudjelovanje na drugom izdanju Healthtech Adria Meetupa je besplatno, ali prijave su obvezne ovdje

Požuri! Broj mjesta je ograničen.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti