Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

FTP: Petar Vukašinović – Put od srednjoškolca do poduzetnika

Tina Tomičić

Tina Tomičić

17.08.2021.

Nastavljamo s najavom predavača i pomalo vam otkrivamo što vas sve čeka na Festivalu tehnologije i poduzetništva.

Do sada smo vam najavili FuckUp panel raspravu, predavanje Andreja Boboša koji je privatni i poslovni život izgradio u Splitu i upoznali vas s Ivanom Burić koja će nas uvesti u svijet mindfulness meditacije, a danas je na redu Petar Vukašinović.

Netipičan poduzetnik

Petar Vukašinović ruši sve ustaljene norme, a njegov karijerni put samo potvrđuje onu da nema neostvarenih želja sve dok smo sami sebi zlatna ribica! 

Za Petra možemo reći sve, ali nikako da je tipičan poduzetnik i da je njegova priča ista kao sve ostale. Naime, pri kraju srednje škole počeo je programirati i to možda ne bi bilo neobično da Petar već tada nije imao full-time posao i DIJETE! 

Kako u to vrijeme u Splitu nije bilo mogućnosti zaposlenja bez fakultetske diplome, Petar je uzeo put pod noge i zaputio se u Kanadu s 5 000 kuna u džepu i željom za profesionalnim usavršavanjem.  

Pune 4 godine proveo je u Kanadi da bi se naposlijetku vratio u Hrvatsku i pokrenuo vlastitu tvrtku Agilno.

Usponi i padovi

Za života u Kanadi Petar se suočio s nekoliko uspona i padova, a uglavnom je radio za agencije koje se bave izradom softver rješenja za profesionalne sportske klubove. Paralelno je odlazio i na lokalne meetupe i druge događaje s ciljem socijalizacije. 

Nakon povratka u Hrvatsku, prvi ured mu je bio u njegovom dnevnom boravku u Kaštelima. Nakon toga firma je narasla na četiri čovjeka, a dobili su i novi posao za kanadsku tvrtku “Strainprint”, koja je osnovana te 2016. godine, kad je i “Agilno” pokrenuto.

Nabavite ulaznice za Festival

S kojim izazovima se Petar suočio na svom putu od srednjoškolca do poduzetnika, kako je pretvorio životne ciljeve u stvarnost i napravio globalni biznis u Splitu te što savjetuje svima koji se nalaze u prijelaznom razdoblju, poslušajte 14.09. u sklopu Festivala tehnologije i poduzetništva!

Ulaznice kupite preko Entrio platforme po cijeni od 350 kuna (za studente 175 kuna).

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti