Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Najava prvog predavača Festivala tehnologije i poduzetništva: Andrej Boboš

Tina Tomičić

Tina Tomičić

10.08.2021.

Prošli tjedan smo vam najavili rujanski  Festival tehnologije i poduzetništva te bacili “bubu u uho”, a u narednim tjednima ćemo vam predstavljati predavače/ice/paneliste kako biste napokon saznali malo detaljnije o samom programu Festivala.

Od karte u jednom smjeru do karijere u Splitu

Nije tajna da Split iz godine u godinu postaje sve atraktivniji brojnim IT profesionalcima iz svijeta pa tako i Andreju Bobošu koji je 2008. godine donio odluku o preseljenju u Split i to nakon života u Bratislavi i Novom Sadu.

Andrej ima bogato iskustvo u IT industriji (preko 20 godina) te se nedugo nakon preseljenja u Split aktivno uključio u lokalnu IT zajednicu kako bi se povezao s ljudima i podijelio svoje znanje i iskustvo, zbog čega smo ga uostalom i pozvali da održi predavanje na Festivalu.

Danas je Andrej CTO u tehnološkoj tvrtki SeekandHit i suosnivač Socialbranda. Poslije osnivanja startupa Socialbrand isti je 2012. uspješnim exitom prodan češkoj tvrtki Socialbakers (danas Emplifi).

Osim uspješnog poslovnog života, u Splitu je izgradio i stabilan obiteljski život. Za Andreja slobodno možemo reći da se besprijekorno uklopio u #WorkAndLifeBalance stil života!

Isto tako organizator je nekoliko meetupa u Splitu – Symfoni meetup, Python meetup, Python weekend.

Kako sam postao Splićo?

Kroz svoje predavanje Andrej će nam ispričati kako je izgledala IT scena Splita te davne 2008. godine, a kako izgleda danas te koje su prednosti Splita za današnje IT profesionalce.

Dobit ćemo i odgovore na pitanje koje nas svih najviše zanima – Kako u Splitu osnovati uspješnu IT tvrtku?

Osigurajte mjesto na Festivalu!

Osigurajte si mjesto za ovaj događaj kupnjom ulaznice putem Entrio platforme i vidimo se u Ljetnom kinu Bačvice 14. i 15. 09.!

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti