Tvrtka Include putem live stream-a predstavila nove proizvode!

Tvtka Include iz Solina pozicionirala se kao vodeći globalni proizvođač solarnih uličnih klupa.

Na prijepodnevno održanom live stream eventu predstavili su nove proizvode, a radi se o novoj generaciji Steora pametnih klupa i novoj liniji Terra spremnika otpada. S ovom novom generacijom proizvoda najavili su ulazak na tržište pametnog upravljanja otpadom.

Čist grad i veća učinkovitost upravljanja

Izvršni direktor tvrtke Include, Ivan Mrvoš, u predstavljanju je istaknuo da u Terra spremnike otpada stane do tri puta više otpada u odnosu na klasične spremnike i u toj činjenici vidi veliku uštedu za manje gradove, točnije do 2 milijuna eura godišnje, zahvaljujući sustavu komprimiranja koji je Include razvio.

Spremnici dolaze u više oblika i veličina, a komuniciraju sa Solos web platformom (na koju su povezani svi postojeći i budući proizvodi tvrtke) te je stoga omogućen uvid u stanje napunjenosti svakog spremnika, točnu lokaciju pa čak i evidenciju odlaganja otpada.

Važan faktor je i pravedniji sustav naplate, odnosno računi dolaze isključivo za masu otpada koja se odložila. To je moguće zahvaljujući preciznim senzorima koji prilikom svakog odlaganja otpada unutar spremnika bilježe točnu masu otpada koju građani odlažu.

“Transformiramo javne prostore na način koji još niste vidjeli”

Što se tiče nove generacije Steora pametnih klupa, Mrvoš kaže kako je glavni cilj tvrtke bio izraditi pametnu klupu koja cijenom konkurira običnim klupama, a to su postigli sa Classic pametnom klupom koja dolazi kao zamjena za sve obične klupe.

“Pametna klupa Classic dolazi s naprednim solarnim panelima, dizajnerski ukomponiranim u pravi klasični izgled klupe.”

“S Classic pametnom klupom javni prostor postaje virtualno povezan te ostvaruje interakciju s okolinom kroz mnoge senzore i što je najvažnije, dizajnom pripada svakom tipu prostora”, rekao je Mrvoš.

Sva tri predstavljena modela pametnih klupa dolaze sa revolucionarnim solarnim panelima, brzim bežičnim punjačima, sustavom hlađenja sjedala, neograničenom komunikacijom, nizom senzora za prikupljanje meteoroloških podataka, ambijentalnom rasvjetom, a u usporedbi s klasičnim PV modulom, Includov je 10puta otporniji.

Iz Include-a naglašavaju kako su svi elementi proizvoda rezultat vlastitog istraživanja i razvoja u trajanju od 18 mjeseci, a iza svega toga stoji 5 godina iskustva s prethodnih 6 modela Steora pametnih klupa.

Nakon blagdana čeka nas i predstavljanje prvih proizvoda za građane, a o kojim proizvodima se radi tek nam ostaje za vidjeti. 🙂

Cijelo predstavljanje pogledajte ovdje.

 

 

 

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.