Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Tilde Loop SPRING TECH EVENT: Marija Ziterbart o tehničkim aspektima healthtech startupa

Split Tech City

Split Tech City

12.04.2023.

Treći tech meetup u organizaciji IT tvrtke Tilde Loop održat će se 4. svibnja 2023., s početkom u 18 sati, u The Works coworkingu (Spinčićeva 2b, Split).

Tema je “Razvoj startupa financiranog venture kapitalom iz perspektive CTO-a”, o čemu će govoriti Marija Ziterbart, CTO britanskog healthtech startupa The Lowdown.

Marija Ziterbart je od 2021. CTO britanskog healthtech startupa The Lowdown. U srpnju prošle godine dobili su seed investiciju od 2,5 milijuna dolara, što im je omogućilo daljnji razvoj platforme posvećene ženskom reproduktivnom i seksualnom zdravlju.

Naglasak na tehničkim aspektima startupa

“Za ovaj smo meetup odabrali format fireside chat-a, koji će moderirati Nika Marin. Kroz fireside chat Marija će moderatorici i publici ispričati svoj put do CTO i otkriti što je investicija značila za startup, ali i za nju i njen tim, te kako postići rast koji investitori očekuju balansirajući kvalitetu i brzinu razvoja softvera”, otkrivaju organizatori.

Poseban naglasak bit će na tehničkim aspektima startupa te će se na primjeru The Lowdowna pokazati kako se razvojem poslovanja mijenjala tehnologija i prilagođavala arhitektura softvera, odnosno kako je The Lowdown došao od jednostavne stranice do proizvoda s mikroservisnom arhitekturom, zašto su za frontend odabrani React i Next.js te kako koriste OpenSearch za brzo i dinamično pretraživanje recenzija korisnika.

Nakon razgovora i pitanja iz publike, predviđen je networking uz hranu i piće.

Broj sudionika je ograničen te je potrebno rezervirati svoju besplatnu ulaznicu!

Platforma za seksualno i reproduktivno zdravlje žena

The Lowdown je vodeća britanska platforma za seksualno i reproduktivno zdravlje, koju svaki mjesec posjeti više od 150 000 žena.

Zamišljena je kao sveobuhvatno mjesto za žene na kojem mogu odabrati, pristupiti i koristiti pravu kontracepciju i reproduktivnu zdravstvenu skrb.

Platformu pokreću stvarna iskustva korisnika i medicinski savjeti, a na njoj korisnici mogu naručiti i propisane lijekove i dodatke prehrani. Takvim jedinstvenim pristupom vraćaju ženama kontrolu nad odlukama o vlastitoj zdravstvenoj skrbi.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti