Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Tilde Loop je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

15.09.2022.

Nedavno se u našu zajednicu pridužila tvrtka čiju smo ekipu imali priliku upoznati na odličnom Summer Tech Eventu.

Riječ je o Tilde Loop, konzultantskoj tvrtki za razvoj softvera specijaliziranoj za JavaScript.

Uredi su im smješteni u Londonu i Splitu, a njihov tim zasad broji 10 članova.

O njihovom radu, projektima i planovima porazgovarali smo s Dubravkom Gizdić, direktoricom Tilde Loop ureda u Splitu.

Dubravka Gizdić

“Radimo s klijentima pretežno iz UK, od malih startupa sve do velikih korporacija, a suradnje s njima ostvarujemo na dva načina: oformimo svoj tim koji razvija software za klijenta ili se naši developeri priključuju development timu klijenta. Krećemo se u krugu startupa i investitora pa nam većina klijenata dolazi po preporuci”, objašnjava Dubravka.

Širenje splitskog ureda

Što se tiče širenja tima u splitskom uredu, prvi ciklus zapošljavanja već su završili.

“Trenutno smo u potrazi za tri JavaScript developera i jednim Node.js developerom.”

Fokusiraju se na tehnološki napredak te prioritiziraju individualni rast svakog pojedinca i cijelog tima pa će u skladu s tim i budućim potrebama širiti tim.

“Cilj nam je rasti, ali zadržati kvalitetu.”

Suradnja sa startupima i korporacijama

Iza njih su dugoročne suradnje i višegodišnji projekti s korporacijama i brojnim startupima te im je, priznaje Dubravka, teško izdvojiti najdraže.

“Posebno smo ponosni na suradnje sa startupima s kojima smo od njihovih samih početaka. Izgradili smo odlične odnose s njima (uz to što smo odlično obavili svoj posao) pa nam je osobito zadovoljstvo biti dio njihovog uspjeha”, ističe naša sugovornica.

Primjerice, od samih početaka Heroa, surađivali su s njima i pomogli im razviti društvenu shopping platformu koja stvara osobniji i praktičniji način kupnje koji odražava današnju interakciju potrošača, donoseći koncept osobne korisničke usluge u e-trgovinu. Prošle godine akvizirala ih je Klarna za oko 168 milijuna dolara.

The Lowdown je femtech startup sa sjedištem u Londonu. Ove godine zatvorili su seed rundu investicija od 2,5 milijuna dolara kako bi nadogradili svoju platformu za žensko kontracepcijsko zdravlje. Jako smo ponosni na naš rad za The Lowdown, kao i na direktoricu našeg ureda u Londonu, Mariju Ziterbart koja je također CTO The Lowdowna.”

Uz navedeno, rade na projektima financijskog sektora – ecommerce, a od hrvatskih tvrtki izdvajaju Infinum, s kojim su ostvarili odličnu suradnju na nekoliko projekata.

Rad s najmodernijim alatima

Što se tiče tehnologija koje koriste u svom radu, Dubravka nam otkriva sljedeće:

“Radimo u JavaScript stacku, backend u Node.js-u, a arhitekturu software prilagođavamo potrebama i veličini klijenata, u većini se slučajeva radi o mikroservisima. Za frontend uglavnom koristimo React.js i Next.js. Imamo iskustva i u Vue.js i Angularu.” 

“Uvijek koristimo najbolje i najmodernije alate koje nudi tech i developerska scena i u tijeku smo s najnovijim tehnologijama.”

Procvat IT scene

Prokomentirali smo s Dubravkom i razvoj domaće IT scene u zadnjih nekoliko godina. 

“Zajednica raste, brojem i kvalitetom developera. Lijepo je vidjeti da je povezanija nego ranije zahvaljujući angažmanu pojedinaca koji su prepoznali potrebu okupljanja zajednice i preuzeli inicijativu organizacije događaja. Drago nam je vidjeti to u cijeloj Hrvatskoj, ali osobito u Splitu. Sve je više tvrtki, freelancera i startupa koji zaista rade na svjetskoj razini.”

Marija i Bruno Ziterbart
Dobro došli u Split Tech City!

Što se tiče priključenja tvrtke Tilde Loop našoj zajednici, Dubravka priznaje: 

“S obzirom na to da smo tek otvorili ured u Splitu, a ovdje namjeravamo ostati, to je bio jedini logičan potez – pridružiti se zajednici tvrtki i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji. Svakako želimo biti uključeni u zajednicu i doprinositi joj. Bruno Ziterbart, vlasnik Tilde Loopa, u prijateljskim je odnosima s Tonijem Trivkovićem i s velikim entuzijazmom, od samih početaka, prati razvoj Split Tech Citya i preko njega.”

Tilde Loop, dobro došli u Split Tech City zajednicu

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti