Splitska tech događanja u svibnju

Nadamo se da ćete prvi ( i sedmi 🙂 ) dan svibnja, ako vam vrijeme to dopusti, provesti u prirodi i dobrom društvu te se malo odmaknuti od tehnologije! Isto tako, nadamo se da možete osloboditi svoj raspored za prisustvovanje brojnim zanimljivim događajima koji nas očekuju u svibnju, a na kojima neće nedostajati edukacije, umrežavanja, druženja i novih ideja!

 

OpenCoffee Split

8.5.2019. u 18.00

WIP Coworking, Velebitska 147

Najdugovječniji splitski meetup u svibnju nam dovodi Morten Smalbya, danskog serijskog poduzetnika koji je osnovao GetByBus, platformu koja danas pokriva većinu Europe.

Na predavanju nazvanom „Lessons learned from building a GetByBus.com platform“ Smalby će otkriti kako je završio u Splitu i zašto ovaj uspješan posao nije pokrenuo u svojoj domovini, osvrnut će se na prilike i poteškoće s kojima se poduzetnici u našem gradu moraju suočavati, a prenijet će nam i lekcije naučene u procesu pokretanja i razvoja svoje platforme.

 

SplitBiz Meetup

8.5.2019. u 18.00

Kairos vina (Brdo Babe, Plano  Trogir)

Ekipa koja stoji iza SplitBiz meetupa na mjesečnoj bazi okuplja vlasnike i buduće vlasnike malih ili srednjih poduzeća iz svih sektora, koji se žele umrežavati, podijeliti ideje, prezentirati što rade i podržavati jedni druge u cilju razvoja svojih poduzeća.

Posebno izdanje ovog meetupa vodi nas u Plano kod Trogira, a o svojim će poslovnim pothvatima pričati samoprozvani Foodzilla, kuhar Richard Gruica, hrvatski Amerikanac koji preko svoje putničke agencije „Captivating Croatia“ spaja ljubav prema Hrvatskoj, putovanjima i gastronomiji.

Organizirani su polazak i povratak u Split, a sve detalje saznajte ovdje.

 

Split’s Unreal Engine Meetup

8.5.2019. u 19.00

PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32

Na drugi ovogodišnji meetup „Split’s Unreal Engine“ dobrodošli su svi koji u opuštenoj atmosferi žele upoznati domaću ekipu koja se bavi real-time računalnom grafikom, saznati novosti iz svijeta Unreal Engine-a 4, pogledati i isprobati neke od proizvoda lokalne zajednice te razgovarati s developerima koji su ih razvili. Osim toga, ekipa će se ovog puta posebno osvrnuti na stručne konferencije koje su posjetili u zadnje vrijeme te razmijeniti mišljenja o tome isplati li se uložiti vrijeme i novac za odlazak na iste.

ExtensionEngine Summer Camp 2019 – predstavljanje

8.5.2019. u 13.00 – PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32

9.5.2019. u 13.00 – PMF (B273)

Studenti/ce koje zanimaju web development, nadograđivanje vještina s timom vrhunskih profesionalaca koji razvijaju softver za najveća američka sveučilišta, nagrade i mogućnost zapošljavanja za one koji se pokažu najboljima, imaju priliku saznati više informacija o ljetnom kampu ExtensionEngine-a na informativnim prezentacijama koje će se održati 8. i 9. svibnja u PICS@FESB i na PMF-u.

 

Internet Marketing Meetup

9.5.2019. u 18.15

Plan B, Ulica slobode 16A

I na ovomjesečno druženje internet marketingaša, nazvano „Marketing in the age of assistance“, dobrodošli su svi, od profesionalaca koji rade u agencijama, preko zaposlenika koji u svojim tvrtkama rade na internet marketing kampanjama, do freelancera i svih koji žele naučiti više o temama iz ovog sektora.

Ovog će nam puta Nikola Jelačić iz Googlea pričati o zahtjevima i potrebama današnjih potrošača. Kako potrošači razmišljaju danas, kako su im se tehnologije prilagodile te koji nam marketinški alati mogu pomoći u praćenju korištenja tih tehnologija, imat ćemo priliku doznati u opuštenoj atmosferi Plana B.

 

Crowdfunding – mogućnosti za inovativne projekte (radionica)

9. i 10.5. / 23. i 24.5.2019.

PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32

Centar za društvene inovacije – CEDIOR.ORG i RERA organiziraju dvije dvodnevne radionice namijenjene malim i srednjim poduzetnicima i start-up-ovima, na kojima će se na praktičan način učiti o crowdfundingu! Prijave se primaju do 3. svibnja na https://bit.ly/2UYymE2 !

 

ML/AI Split

10.5.2019. u 18.00

PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32

Više informacija uskoro!

 

Python Meetup Split

15.5.2019. u 18.00

TBD

Više informacija uskoro!

 

DUMP Days

17. i 18.5.2019.

FESB (Ruđera Boškovića 32)

Četvrto izdanje konferencije koju organizira vrijedna studentska udruga DUMP namijenjeno je, kako stoji na njihovim stranicama, novoj generaciji digitalaca, developera, dizajnera, poduzetnika i marketingaša. Očekuju nas predavanja IT stručnjaka s temama iz raznih područja IT-a, kao i izložbeni prostor tvrtki, u kojem će iste posjetiteljima pokazati dio svoje radne atmosfere i u kojem će se moći saznati sve informacije o mogućnostima koje nude, bilo u vidu zaposlenja ili pripravništva. Paralelno s predavanjima odvijat će se i praktične radionice na računalima, na kojima će posjetitelji primjenjivati nove principe i tehnologije uz pomoć predavača.

Ako vas zanima više detalja, bacite oko na članak kojim smo nedavno najavili ovu konferenciju! 🙂

STup! – International Student Startup Competition

20. i 21.5.2019.

Ekonomski fakultet

Naš će grad u svibnju postati centar studentskih inovacija i poduzetništva, i to zahvaljujući prvom međunarodnom studentskom startup natjecanju, koje u partnerstvu i suradnji s nekoliko europskih sveučilišta i domaćih institucija organizira vrijedna ekipa Studentskog poduzetničkog inkubatora. U Splitu će se tako okupiti 30 međunarodnih studentskih ekipa, koje će sudjelovati u bogatom programu te predstaviti svoje ideje i projekte stručnom žiriju.

Uskoro donosimo ekskluzivnu najavu ovog natjecanja, pratite nas i dalje! 😉

 

“Internet marketing” i “Izrada web shopa” (radionice)

20. – 29.5.2019.

PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32

SPIN Informatika iz Osijeka i CEDRA Split u suradnji s ICT županijom u PICS-u će tijekom svibnja održati radionice “Izrada internet stranice s web dućanom” i “Internet marketing”. Svaka će radionica trajati 5 dana po 4  sata, a više će informacija uskoro biti dostupno na stranicama organizatora.

 

Startup Europe Regatta

22. i 23.5.2019.

Riva

O neobičnom dvodnevnom događaju koji će se, s jedne strane, sastojati od „tipičnih“ startupovskih dijelova poput, što bi se na starohrvatskom reklo, pitchanja i panela o raznim poslovnim temama, dok će se s druge strane održati natjecanje u jedrenju, već smo pisali ovdje. Ovo se ne propušta!

 

Tinel Meetup Split

30.5.2019. u 18.00

Locastic, Lovački put 7

“Machine Data: How to handle it better?” naziv je predavanja koje će na ovomjesečnom Tinel Meetupu održati Tanay Pant iz Crate.io, autor knjiga “Learning Web-based Virtual Reality”, “Building a Virtual Assistant for Raspberry Pi” i “Learning Firefox OS Application Development”. Govorit će o rukovanju složenim podacima pomoću simuliranog rovera Curiosity, a sudionici će naučiti kako postaviti vrlo skalabilan cjevovod podataka za složene podatke vremenskih serija s izvedbom upita u stvarnom vremenu. Prijave za sudjelovanje primaju se ovdje.

 

Shift Conference

30. i 31.5.2019.

Hotel Radisson Blu

Brojni će domaći i strani IT-evci i ove godine rezervirati dva dana za uživanje u najvećoj developerskoj konferenciji u jugoistočnoj Europi. Riječ je, naravno, o splitskoj Shift konferenciji, čije će se osmo izdanje održati 30. i 31.5.2019. u hotelu Radisson Blu.

Vjerna publika, koja je već navikla na inspirativne govore i korisne radionice iz različitih tehnoloških područja, ni ove godine neće ostati uskraćena za vrhunske predavače iz nekih od najrazvijenijih IT tvrtki diljem svijeta. Između ostalih, dolaze stručnjaci iz Minecrafta, New York Timesa, Xboxa, Googlea, Mozille, Amazona…

Već smo pisali o tome zašto ni ove godine ne biste smjeli propustiti ovu konferenciju pa, ako već niste, svakako bacite oko ovdje! 😉

Ako i vi organizirate neko događanje za koje biste voljeli da ga najavimo, a još ga nismo uvrstili u svoj kalendar, slobodno nam se javite na romana@split-techcity.com!

Sve najavljene tech događaje možete pratiti u našem kalendaru, a snimke do sada održanih predavanja i radionica možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Po struci magistra edukacije povijesti i talijanskog jezika, suosnivačica i dopredsjednica Kluba mladih Split. Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City.