Zašto ne biste smjeli propustiti 8. Shift konferenciju?

Brojni će domaći i strani IT-evci i ove godine rezervirati dva dana za uživanje u najvećoj developerskoj konferenciji u jugoistočnoj Europi. Riječ je, naravno, o splitskoj Shift konferenciji, čije će se osmo izdanje održati 30. i 31.5.2019. u hotelu Radisson Blu.

Vjerna publika, koja je već navikla na inspirativne govore i korisne radionice iz različitih tehnoloških područja, ni ove godine neće ostati uskraćena za vrhunske predavače iz nekih od najrazvijenijih IT tvrtki diljem svijeta. Između ostalih, dolaze stručnjaci iz Minecrafta, New York Timesa, Xboxa, Googlea, Mozille, Amazona…

U poslovnom je svijetu u zadnje vrijeme Slack postao nezaobilazno sredstvo za komunikaciju, a upravo iz te tvrtke na Shift dolazi razvojni programer Felix Reiseberg, dok iz Minecrafta stiže Tobias Ahlin, koji će tako na splitskoj konferenciji braniti boje računalnih igrica. Inače, Ahlin je zadužen za korisnički prijateljski dizajn; brine da se sve što se tiče same igrice svidi igraču, od sučelja, preko grafičkog dizajna, do samog iskustva igranja.

U Splitu će svoje iskustvo i savjete prenijeti i Boyd Multerer, tvorac softvera za Xbox One konzolu, kao i kreator i osnivač goleme online zajednice Xbox Live, koja okuplja milijune igrača Microsoftove konzole diljem svijeta i koja svake godine uprihodi preko milijarde dolara.

Tiffany Tse, developerka zaposlena u kanadskom divu e-trgovine, Shopifyju, ponudit će odgovore na pitanja kako je to raditi u e-trgovini, što se od developera u toj branši očekuje te koje ih prilike i prepreke tamo eventualno očekuju.

Nešto slično, ali iz potpuno drugog kuta, pričat će William Martins, stariji frontend developer u eBayju.

Kao šećer na kraju prve najave govornika, uveselit će vas vijest da će na Shift konferenciju ravno iz Googlea doći programska inženjerka Mugdha Lakani i Meteo Atamel, osoba kojoj se programeri obraćaju ako imaju problema s Googleovim cloudom.

U Radissonu će govoriti i Sanja Bonic, zaposlena kao starija managerica zadužena za tehnologiju i programiranje u međunarodnoj tvrtki Red Hat, specijaliziranoj za open source tehnologiju i softver.  Inače, tvrtku Red Hat prošle je godine otkupio IBM za vrtoglave 34 milijarde dolara. Pažnju okupljenih trebalo bi zaokupiti i zanimljivo predavanje Richa Harrisa, grafičkog urednika iz New York Timesa.

Ova međunarodna konferencija opet će, dakle, okupiti eminentna developerska imena, a sve kako bi demistificirala struku i pružila intiman pogled na ovo, u svijetu i dalje deficitarno, zanimanje.

Kako objašnjava organizator Ivan Burazin, ujedno i osnivač tvrtke Codeanywhere, pod čijim se patronatom nalazi Shift konferencija, ove će se godine nastojati pružiti sasvim svjež uvid u svijet developera i detaljnije proniknuti u njihovu branšu: „Bit će govora i o zadnjim trendovima u svijetu tehnologije, kako po pitanju programiranja i pisanja kodova, tako i vezano za završne proizvode. Neće se zaobići ni teme poput blockchaina, open source tehnologije i e-trgovina“.

Tek smo zakoračili u travanj, a jedva čekamo kraj svibnja! Vidimo se na Shiftu!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.