Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Studentski poduzetnički inkubator u prosincu organizira edukacije u području 3D tehnologija

Split Tech City

Split Tech City

24.11.2021.

Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade.

Prosinac donosi novu temu mjeseca – “3D modeliranje i 3D printanje“. Računalna grafika danas je toliko uznapredovala da gotovo i nema aspekta života u kojem se ona ne pojavljuje. 3D modeliranje je sastavnica računalne grafike, a kao tehnika omogućuje pretvaranje matematičkih prikaza u trodimenzionalni objekt. Zadnjih godina  sve  češće  je  korištenje  3D  modela  za  3D  printanje,  kojim  se  dobiva  fizički  proizvod  u  relativno  kratkom  vremena.  Ta  grana  je  još  uvijek  prilično  mlada  i  proći  će  još  neko  vrijeme prije  nego što uđe  u svakidašnju upotrebu.

Od 9. – 15.12. prosinca održat će se 4 radionice iz svijeta 3D modeliranja i 3D printanja i to prema sljedećem rasporedu:

  • 9. prosinca s početkom u 16:00h, Bojan Čabradi iz tvrtke BeeFactor8.eu na temu “Vizualizirajte ideju u 3D uz Fusion 360, 1. dio”
  • 10. prosinca s početkom u 16:00h, Bojan Čabradi iz tvrtke BeeFactor8.eu na temu “Vizualizirajte ideju u 3D uz Fusion 360, 2. dio”
  • 14. prosinca s početkom u 11:00 h, Nikola Blažević iz tvrtke 3DPrintaj – Mikrotvornica d.o.o. na temu “Osnove za uspješno 3D printanje 1.dio”
  • 15. prosinca s početkom u 11:00 h, Nikola Blažević iz tvrtke 3DPrintaj – Mikrotvornica d.o.o. na temu “Osnove za uspješno 3D printanje 2.dio”

Sve edukacije održavaju se online preko Zoom platforme, a informacije o prijavama za navedene radionice mogu se pronaći poveznici ili na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Svi polaznici koji prođu sve edukacije iz ovog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).

Projekt “Studentski digitalni HUB” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2021. godinu.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti