Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Bili smo na RaST edukaciji “Osobnim kompetencijama do poslovnog uspjeha”

Viktor Viljac

Viktor Viljac

19.10.2023.

U razdoblju od 11. do 13. listopada 2023. godine, Razvojna agencija Split – RaST je u Gradskoj knjižnici Marka Marulića organizirala edukativni program pod nazivom “Osobnim kompetencijama do poslovnog uspjeha”.

Program je vodila iskusna predavačica Anđelka Toto Ormuž.

Komunikacijske vještine upravljačkog kadra

Prvi dan programa bio je posvećen razvoju komunikacijskih vještina upravljačkog kadra.

Sudionici su imali priliku sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima koje su uključivale interaktivno upoznavanje u parovima, vježbe aktivnog slušanja te kreiranje mentalne mape o komunikacijskoj strategiji.

Poseban naglasak bio je stavljen na tehniku aktivnog slušanja, koje je ključno za ostvarivanje kvalitetnih poslovnih odnosa.

Donošenje odluka – kako eliminirati predrasude u procesu donošenja strateških odluka

Drugi dan fokusirao se na proces donošenja odluka te načine kako eliminirati predrasude koje mogu utjecati na kvalitetu odluka.

Kroz interaktivno upoznavanje, izradu mentalnih mapa te grupne rasprave o situacijama s prepoznatim predrasudama, sudionici su stekli nove uvide i vještine za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka.

Upravljanje ljudskim resursima i poslovnim procesima

Treći dan programa bio je posvećen unapređenju poslovnih procesa i uključivanju zaposlenika u donošenje odluka.

Kroz predstavljanje vlastitih poslovnih procesa, izradu mentalnih mapa te analizu primjera iz prakse, sudionici su stekli uvid u ključne tehnike i pristupe za unaprjeđenje učinkovitosti poslovnih procesa.

Bravo za RaSt!

Edukacije su se odvijale u poticajnom okruženju Razvojne agencije Split – RaST, a sudionici su bili aktivno uključeni u sve segmente programa. Pohvaljujemo predavačicu Anđelku Toto Ormuž za stručno i angažirano vođenje radionica!

Sudionici su izrazili visoko zadovoljstvo stečenim znanjima te su istaknuli kako su naučene vještine odmah primjenjive u poslovnom i privatnom okruženju.

Također, hrana koja je bila osigurana tijekom programa dobila je visoke pohvale. 🙂

Ukupni dojam je izrazito pozitivan, a sudionici su naglasili da su stekli konkretne alate i znanja za unaprjeđenje vlastitih poslovnih procesa. Program je očito odigrao važnu ulogu u jačanju njihovih kompetencija, što će svakako imati pozitivan utjecaj na njihove poslovne rezultate.

Ovaj program edukacije ostvaruje se u sklopu projekta “RaSTom do razvoja poduzetništva”, koji je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 302.585,09 EUR, dok je iznos EU potpore 257.197,26 EUR.

Razvojna agencija Split – RaST u narednom periodu organizira još nekoliko zanimljivih edukacija, o kojima više možete pročitati na Split Tech City Kalendaru.

Podijeli


O autoru:

Viktor Viljac

Život je ples između valova neizvjesnosti i vjetrova promjena, ali upravo u ovim trenucima turbulencije pronalazimo svoju pravu ravnotežu i vinemo se u nove visine. Strastveni sam programer i lider tima. Umrežujem se s drugim ljudima i želim im pomoći u njihovim ciljevima. Svojim IT vještinama i vodstvom tima, želim doprinijeti svijetu i inspirirati druge da također čine svoj dio.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti