Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Nokautiraj konkurenciju svojom poslovnom idejom!

Romana Ban

Romana Ban

08.11.2019.

Jeste li čuli da globalno startup natjecanje “Get in the ring” dolazi u Split, što znači veliku priliku za sve male poduzetnike koji svoj posao žele dignuti na veći nivo, i to putem krajnje zanimljivog događaja? Ne samo što je zanimljiv, nego ih može odvesti i na svjetsko natjecanje te im pružiti priliku za svjetski uspjeh, kakvu je iskoristio i Splićanin Dario Boras, koji je svojim Parkliom 2017. godine osvojio drugo mjesto na svjetskom natjecanju u Singapuru!

Prije nego krenemo na detalje ovog natjecanja, želimo istaknuti i pohvaliti skromne inicijatore ove ideje, koji su ujedno glavni organizatori samog nadolazećeg događaja. Naime, iza svega stoji ekipa okupljena u Studentski poduzetnički inkubator, koja je brojnim drugim projektima, poput Smart City ChallengeGlobal Entrepreneurship WeekSTup!, i Hack4Split, pridodala i ovu globalnu priču kao prirodan korak pružanja daljnje potpore rastućim lokalnim startupima (od kojih su mnogi upravo u inkubatoru započeli svoju poduzetničku priču). 

Oni su svoju ideju proveli u djelo i po prvi put osigurali održavanje ovog spektakla u našem gradu. Drago nam je što je i Grad (s velikim “G”) prepoznao potencijal cijele priče i istu odlučio financijski podržati, i to sredstvima namijenjenima upravo natječaju za poticanje startup poduzetništva. Win-win situacija, rekli bismo; na ovaj će se način podržati izvrsna ideja mlade ekipe te joj dati na kvaliteti i važnosti, a sami natječaj će se provesti zanimljivije i transparentnije.

Koja je shema? 😀

Svake godine zaklada Get in the Ring organizira globalno startup natjecanje na kojem pronalazi najperspektivnije startupe svijeta. Ove godine preliminarna natjecanja su već održana u više od 80 zemalja; startupi su mogli ući u konkurenciju u jednom od više od sto događaja, na kojima su dobili pripremne treninge, imali sastanke “jedan na jedan” s investitorima i mogućim kupcima, prezentirali se pred mnogobrojnom publikom tijekom borbi uživo… Pobjednici lokalnih natjecanja idu na zajednički globalni događaj, na kojem se bore za nastup pred globalnom publikom i investitorima.

Dosad odabranim startupima iz cijelog svijeta pridružit će se i jedan splitski; naime, zahvaljujući upravo Studentskom poduzetničkom inkubatoru, odnosno Ekonomskom fakultetu u Splitu i Gradu Splitu, lokalni najbolji startup dobit će priliku boriti se na globalnoj pozornici Get in the Ring 2020.

Kako će izgledati splitsko natjecanje?

Natjecatelji će proći kroz iscrpan proces priprema i provjera, a o pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri, čiji članovi vode ili predstavljaju investicijske fondove s preko 100 milijuna eura spremnih za ulaganje u perspektivne startupe. Osnivači startupa će morati pokazati koliko njihov startup zaista potencijalno vrijedi, što uključuje ozbiljnost problema i inovativnost rješenja, kompetencije tima, veličinu tržišta, održivost poslovnog modela i niz drugih značajki.

U prvom krugu izvršit će se predselekcija prijavljenih kandidata, odnosno odabrat će se njih 20 najboljih. Odabranih 20 sudjelovat će u pripremama 10. i 11. prosinca, kao i u drugom krugu 12. prosinca.

Pripreme, tj. mentoriranje, natjecatelja održat će iskusni trener Emanuele di Francesco iz GITR Fondacije i Dario Boras, direktor uspješnog startupa Parklio i „viceprvak“ globalnog GITR natjecanja u Singapuru 2017 godine.

Dvadeset najboljih sudjelovat će u drugom krugu, u kojem se na osnovu razgovora “jedan na jedan” odabire 6 finalista.

U finalu, 12. prosinca, u Radisson Blu Split Hotelu, održat će se tri borbe u boksačkom ringu, u kojima će se međusobno suočiti po jedan finalist. Gubitnici svakog meča dobivaju utješnu nagradu od 10 000 kn, dok će pobjednici sudjelovati u dodatnom unakrsnom ispitivanju od strane žirija, koji će na kraju odlučiti o osvajačima prvih triju mjesta.

Tko se može prijaviti

Zainteresirani se mogu prijaviti na web stranici događaja do 4. prosinca 2019. u 23:59h. Prijaviti se mogu svi mali poduzetnici (doo, jdoo i obrt) registrirani u Splitu ili spremni prebaciti sjedište u Split.

Naravno, možete sudjelovati i kao gledatelji/navijači, a u tom vam je slučaju također potrebna prijava. 🙂

Nagrade

Osim spektakla, mentorstva i neprocjenjivg iskustva, osiguran je i nagradni fond od čak 250 000 kn: prva tri mjesta odnose po 100 000 kn, 70 000 kn i 50 000 kn, a još tri mjesta dobivaju utješnu nagradu od 10 000 kn.

Mi već jedva čekamo, a vi?

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti