Imaš ideju za pametan grad? Prijavi se na Smart City Challenge hackathon!

Smart City Challenge hackathon je maratonsko natjecanje koje će se održati od petka 22. studenog do nedjelje 24. studenog na Sveučilištu u Splitu u sklopu Global Entrepreneurship Week-a. Sudionici će imati 24 sata za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet svari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Natjecanje se organizira pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, a organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Udruga programera informacijske tehnologije i tvrtka Lil Code Lab. Natjecanje će se odviti u prostorijama tvrtke Locastic, koja na taj način već godinama pruža podršku organizaciji.

Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju.

Timovi će nakon natjecanja na raspolaganju imati dodatnih 5 minuta za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz Inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter: pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Važno je naglasiti da je program razvijen u suradnji s projektom UIP – 2017 – 05 -7625: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga, a koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Prijave traju do 15. studenog 2019. Broj sudionika je ograničen, a rezultati prijava će biti objavljeni 18. studenog. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

Raspored aktivnosti, kao i ostale zanimljive informacije, možete saznati na službenoj stranici Smart City Challenge.

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.