Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Međunarodna škola Harfa pokreće meetup o obrazovanju za budućnost. Prvi gost im je Jan de Jong!

Split Tech City

Split Tech City

20.03.2023.

Sve se mijenja, a obrazovanje ostaje isto. Kako? Ovo pitanje sve glasnije odzvanja u javnosti, a sve češće i u našoj Split Tech City zajednici.

Konkretnih odgovora još uvijek nema, a korekcije koje se nude više su kozmetičke naravi.

Očekivati promjenu radeći uvijek isto ne drži vodu niti u teoriji.

Razvoju su potrebne korjenite izmjene. A tko to više osjeća od nas u IT sektoru?

Meetup s ciljem konkretnih promjena u obrazovanju

Zato smo presretni najaviti da se i naša članica Harfa International School uključuje u organizaciju serije meetupa upravo s ciljem pokretanja šireg dijaloga, ali i konkretnih  promjena koje se u obrazovanju trebaju dogoditi već danas kako bismo mogli očekivati pozitivne promjene i održivi razvoj sutra. 

Više o Međunarodnoj školi Harfa pročitajte ovdje

Koja su to znanja i vještine koja su potrebna djeci i mladima da bi bili spremni za izazove budućnosti? Što uopće predstavljaju izazovi budućnosti? Što je život, što je škola i gdje je granica između to dvoje? Koliko je važno ono evergreen pitanje svih generacija “kako je bilo u školi?” i kako se u to sve uklapa roditeljstvo?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, u razgovoru sa zanimljivim gostima, tražit će Marina Tudor, menadžerica škole. 

Jan de Jong – uspješni poduzetnik i otac četvero djece

Gost prvog “Harfa – Education for the Future” meetupa bit će Jan de Jong. Nizozemac koji “živi hrvatski san” čini se kao prava osoba za otvaranje Harfine komunikacijske platforme i javnog dijaloga o obrazovanju.

Podsjetimo se; Jan je u Hrvatsku došao 2006. godine. Danas je otac četvero djece koji u svom životopisu ima upisano:

  • osnivač tvrtke koja je izlistana na zagrebačkoj burzi te zapošljava preko 11 000 zaposlenika u regiji.
  • osnivač prve tvrtke u regiji koja se bavi automatizacijom e-mail marketinga te koja je uvela četverodnevni radni tjedan. 
  • suosnivač tvrtke koja razvija visokotehnološka rješenja za prehranu rastućeg stanovništva na održiv, pouzdan i hranjiv način s misijom učiniti Hrvatsku manje ovisnom o uvozu hrane te ultimativno ponovno pretvoriti Hrvatsku u zemlju izvoznicu hrane.
  • pokretač inicijative za uvođenje digitalne nomadske vize u Hrvatskoj, zahvaljujući kojoj je Hrvatska postala jedna od prvih zemalja u svijetu koja je počela primati digitalne nomade izdavanjem dozvola za boravak od 12 mjeseci.

U vremenu u kojem mladi odlaze iz Hrvatske u potrazi za boljom budućnošću, Jan je postao LinkedIn influencer upravo pišući inspirativne priče o svom poslovnom  uspjehu u Hrvatskoj.

#LivingTheCroatianDream slogan je koji je mnogima dao misliti.

Jan de Jong

Koja su to znanja i vještine bile presudne u razvoju njegovog uspjeha? Koliku ulogu je u tome igrao odgoj, a koliku obrazovanje? Gdje stavlja težište u roditeljstvu prema svojoj djeci? Koje vrijednosti traži u vlastitim zaposlenicima? I još puno toga…

“Harfa – Education for the Future” meetup, na kojem je gost Jan de Jong,

održat će se 30. ožujka 2023. (četvrtak) s početkom u 18.30 sati u prostorima Međunarodne škole škole (Osmih Mediteranski igara 2, Split). Broj mjesta je ograničen pa se obavezno prijavite putem LINKA.

Veselimo se razgovoru s Janom u ovom novom kontekstu iz kojeg, vjerujemo, svi zajedno, a posebno mi roditelji, puno toga možemo zaključiti.

Za vrijeme meetupa – radionica za djecu!

A kad smo već kod roditelja, naglasimo da za vrijeme meetupa Harfa organizira radionicu za djecu “Mentalna aritmetika” (uzrast: 5-7 godina).

O Harfinim radionicama mentalne aritmetike pročitajte ovdje

Izlike, dakle, nemate! Dok se vi družite i razgovarate o temama čiju važnost ne treba posebno naglašavati, djeca se igraju i uživaju dok uče matematiku!

Da, dobro ste pročitali: uživaju dok uče matematiku! Sumnjičavi ste? Detalje o radionici pročitajte ovdje.

Kako bi sudjelovali na radionici, djecu obavezno prijavite putem LINKA. 

Oduševljeni smo inicijativom naše članice Harfa International School te pokretanjem promjena u društvu u kontekstu odgoja i obrazovanja jer, priznajmo, prava promjena počinje upravo tu!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti