Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

O profesionalnom razvoju u freelancingu, startupima i IT tvrtkama

Romana Ban

Romana Ban

03.05.2022.

U ovom mjesecu želimo naglasiti važnost osobnog i profesionalnog razvoja. Želimo te potaknuti na razmišljanje (i djelovanje 🙂 ) i inspirirati te pričama vrijednim slušanja. Zbog toga ćemo te upoznati s vrhunskim profesionalcima koji imaju “ono nešto”. 🙂

Obavezno se rezerviraj za ponedjeljak, 9.5., od 18 do 19.30 sati!

Lokacija: Akvarij na FESB-u.

Čekaju te predavanje i razgovor na kojima želiš sudjelovati! Prijave su obvezne ovdje.

Korištenje prostora osigurala nam je vrijedna ekipa iz FESB-ovog Studentskog zbora, na čemu im od srca zahvaljujemo! 🙂

No Bulls*it freelancer 

Danju je Product Designer, noću stand-up komičar, a još važnije – doživotni je freelancer!

Tomislav Kozačinski će ti predavanjem No Bulls*it freelancer ispričati kako je upravljao razvojem dviju paralelnih karijera.

Kako je raditi za sebe i graditi zajednicu? Što učiniti sa slobodom koju nosi nevezanost za mjesto rada?

Tomislav će govoriti o svom profesionalnom razvoju i podijeliti ti sve dobro i loše iz svog iskustva. Kako sve uspijeva i isplati li se uopće takav način života i rada na kraju dana?

Dan nakon predavanja, imaš priliku sudjelovati i na njegovoj besplatnoj radionici Value of Life per Hour: Lessons from building a 6-figure freelancing career. Radionica će se održati na hrvatskom ili engleskom jeziku, ovisno o strukturi sudionika. 🙂

O Tomislavu

Tomislav živi i radi u Londonu. Konzultant je za produkt dizajn, govornik, Techstars mentor i stand-up komičar s više od 15 godina iskustva u digitalnom i organizacijskom poslovanju.

“Žvakanje bojica i jedenje papira odvelo me do cjeloživotnog dizajniranja stvari i oživljavanja ideja kao digitalnih proizvoda.”

Tomislavova karijera započela je u industriji tiska i grafičkog dizajna, ali se u više od petnaest godina proširila na područja korporativnog brendiranja, web dizajna, frontend developmenta, korisničkog iskustva, dijeljenja znanja putem predavanja, oživljavanja ideja kao digitalnih proizvoda…

U posljednjih 8 godina putovao je od Južne Afrike do Sibira kako bi održao brojna predavanja i radionice o različitim temama, od korisničkog iskustva i produkt dizajna do freelancinga kao karijernog izbora.

Zahvaljujući 16-godišnjem iskustvu u stand-up komediji, njegova predavanja i radionice ne budu samo edukativni, već i garantirano zabavni događaji!

Od 2013., kad se pridružio Toptalu kao jedan od njihovih prvih dizajnera, Tomislav je primjenjivao remote i freelance način rada te je radio s klijentima iz svih dijelova svijeta.

Ne smatra se “samo dizajnerom” iako pruža svoje usluge i koristi svoje iskustvo kroz uloge vezane za dizajn jer se ipak tu osjeća najpouzdanije i najproduktivnije.

Tomislav je kreativni poduzetnik; otkad se preselio u London, tj. od 2018. godine, vodi boutique design&development agenciju Meridian Collective, radeći uglavnom sa startupima.

Aktivan je na londonskoj tehnološkoj i startup sceni, redovito nastupa kao stand-up komičar i gradi platformu za osobni razvoj Socratly.app.

Razgovarajmo o profesionalnom razvoju!

Nakon predavanja slijedi razgovor o profesionalnom razvoju, na kojem će svoja iskustva s nama podijeliti Ana Milas, Mensur Duraković i Ivan Vican.

Ana Milas

Ana Milas vodi odjel marketinga i poslovnog razvoja za američko tržište u tvrtki Serengeti.

Već tijekom prve godine Pravnog fakulteta dobiva priliku za studiranjem u inozemstvu, što ju je dovelo do mijenjanja smjera u karijeri i šestogodišnjeg života u SAD-u.

Iza nje je 14 godina iskustva na voditeljskim pozicijama u prodaji i marketingu. Svoju karijeru gradila je u multinacionalnim kompanijama, a zatim kroz vlastitu tvrtku. Prije tri godine pridružila se timu Serengetija, najprije kao vanjska suradnica, odnosno konzultantica za marketing. Nakon svega nekoliko mjeseci postala je njihov Marketing Manager, a prije godinu dana unaprijeđena je u direktoricu marketinga i poslovnog razvoja za američko tržište.

Ističe da joj je primarni posao zapravo majčinstvo; trenutno su joj glavni interesi sreća njene dvojice sinova, psihofizičko zdravlje i zajedničko vrijeme s obitelji. Voli putovati, vježbati i družiti se, uživa u odlascima na izložbe i u čitanju dobrog štiva.

Mensur Duraković

Mensur Duraković je magistar edukacije informatike i senior software inženjer s preko 6 godina profesionalnog iskustva u struci.

Zaposlen u splitskoj tvtki Agilathon, Mensur je full stack inženjer s preferencama na web i JavaScript tehnologije, ali i mobilne aplikacije u Flutter-u.

Pored programiranja, bavi se podučavanjem; profesor je na sveučilišnom Odjelu za stručne studije i visokom učilištu Algebra na programu obrazovanja za frontend developera.

Uz programiranje, hobiji su mu čitanje, gaming i kriptovalute.

Ivan Vican rođen je u Imotskom, magistrirao je na FER-u, a zatim doktorirao na interdisciplinarnoj temi s naglaskom na približavanju biomedicine umjetnoj inteligenciji i psihoakustici.

Posljednjih pet godina djeluje kao slobodni stručnjak iz područja podatkovne znanosti i algoritama za desetke kompanija i startupova, prvenstveno smještenih u Sjedinjenim Američkim Državama i zapadnoj Europi.

Nadalje, počeo je obavljati djelatnost senior konzultanta za umjetnu inteligenciju u tvrtci Fwaygo (čitaj: Fuego! 🙂 ), smještenoj u Kaliforniji, a fokusiranoj na primjeni audio znanosti i umjetne inteligencije u sustavima za predlaganje sadržaja.

Njegove domene ekspertize su sljedeće: obrada audio i biomedicinskih signala, strojno učenje, duboko učenje, audio kodeci, algoritmi za poništavanje buke, sinkronizacija vremenskih nizova itd.

Ivan Vican je objavio 4 rada na znanstvenim konferencijama i skupovima, 2 članka u znanstvenim časopisima te je podnio 3 patentne prijave.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

Još jednom zahvaljujemo suorganizatorima, Studentskom zboru FESB-a. Vidimo se 9.5.!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti