Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Serengeti je novi član Split Tech City zajednice

Romana Ban

Romana Ban

28.03.2022.

Splitska tehnološka zajednica sve je šira i življa; uz brojne novoosnovane tvrtke, sve više velikih firmi iz drugih gradova u zadnje vrijeme otvara svoje podružnice u našem gradu.

Među potonjima je i Serengeti, nagrađivana domaća konzultantska tvrtka za razvoj softvera.

U travnju planiraju otvoriti ured u Splitu, a drago nam je informirati vas da su postali i članom Split Tech City zajednice. 

Tim smo povodom porazgovarali s gospodinom Goranom Kalanjem, glavnim izvršnim direktorom tvrtke.

Splitski potencijal

Gospodin Kalanj nam je otkrio kako otvaranje ureda u Splitu označava nastavak Serengetijeva višegodišnjeg rasta.

Sa splitskim uredom, Serengeti je jedna od rijetkih domaćih tvrtki u sektoru s uredima u četiri hrvatska grada u četiri županije (Zagreb, Bjelovar, Varaždin i Split) i vlastitim razvojnim centrima u inozemstvu (u Srbiji i Keniji). 

Najavio je da u gradu pod Marjanom planiraju zaposliti 20 stručnjaka tijekom ove godine. 

Developerska zajednica u Hrvatskoj iznimno je jaka, a Split smo prepoznali kao jedan od najperspektivnijih gradova s velikim potencijalom još jačeg tehnološkog razvoja.”

Zajedno za jačanje IT struke

On nam je otkrio kako povezivanje sa Split Tech City zajednicom vide kao logični korak uz otvaranje ureda i mogućnost sudjelovanja u daljnjem etabliranju IT struke, inovativnih projekata i mladih stručnjaka u regiji. 

“Članstvo u ovoj prepoznatoj tech zajednici iznimno nas veseli, ne samo zbog umrežavanja i povezivanja s ostalim članovima, već i zato što vjerujemo da svojom ekspertizom i iskustvom s domaćih i globalnih tržišta možemo doprinijeti jačanju IT struke u ovoj regiji.

Fascinantni rezultati na globalnoj razini

Od svog osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT tvrtki za razvoj softvera, s prosječnom stopom rasta prihoda od oko 35%.

Iza Serengetija je više od 300 projekata te su, osim u Hrvatskoj i regiji, višegodišnji pouzdani parter brojnih klijenata u Njemačkoj, Austriji i  Švicarskoj.

Prošle su godine ušli i na veliko skandinavsko tržište s projektom za švedsku tvrtku Stratiteq, intenzivirali prisustvo u SAD-u s radom na e-commerce platformi koja se bavi zdravstvenim uslugama te zaključili ugovor s izraelskom Tevom, za koju će razvijati ključne poslovne informacijske sustave. 

Tijekom 15 godina poslovanja Serengeti se profilirao na projektima iz financijske industrije, logistike, industrijske proizvodnje, energetike i zdravstva te se na njihovoj dugačkoj listi klijenata nalaze velike internacionalne kompanije poput Mercuryja, Protela, Erste banke i Addiko banke

Nakon dvije godine intenzivnog rada, Serengeti je svojim klijentima koji razvijaju vlastiti softver ponudio inovativnu platformu FIYU, svoj prvi kompletan proizvod za korištenje na globalnom tržištu.

Ovo Rapid Application Development rješenje ubrzava razvoj aplikacija do 80%, a obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularno je i bazirano na najboljim developerskim praksama. U Serengetiju očekuju da će ga do kraja ove godine koristiti čak 20 njihovih klijenata. 

Dobrodošli!

Veselimo se zajedničkim aktivnostima s ekipom iz Serengetija i želimo im sunčanu dobrodošlicu u naj tech zajednicu! 🙂

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti