EazyOil proglašen najboljim hrvatskim startupom!

Jučer nas je razveselila vijest da je naša članica proglašena najboljim startupom Hrvatske!

Naime, EazyOil pobijedio je na natjecanju PowerUp!, koje se ove godine održalo u online formatu.

Inače, PowerUp! je najveće natjecanje za startupe u Središnjoj i Istočnoj Europi, čiji proizvodi na polju energije, pametnih tehnologija i mobilnosti rješavaju današnje probleme pomoću tehnologije sutrašnjice.

Pobjedom do velikog finala

U ovom natjecanju po šest finalista predstavlja svoju zemlju, a potom se pobjednici iz svake zemlje natječu u velikom finalu za titulu najboljeg startupa navedenog područja.

Popričali smo ovom prilikom s Dujom Rojom, pokretačem EazyOil-a, koji je ujedno prezentirao projekt koji smo već predstavili na svom portalu; riječ je o sustavu automatske naplate na benzinskim postajama putem prepoznavanja registracijskih oznaka.

“Uvijek je dobar osjećaj pobijediti na natjecanju te dobiti potvrdu da i drugi prepoznaju potencijal tvog projekta i sav rad koji si dosad uložio”, oduševljen je Duje.

Umrežavanje i proaktivnost otvaraju mnoga vrata

Koliko je umrežavanje važno, potvrđuje nam Duje činjenicom da je za ovo natjecanje čuo preko kontakata stečenih na sličnim događajima.

Odlučio se prijaviti jer su mu se mentori činili zanimljivima. Uz to, objašnjava, korisno je sudjelovati na ovakvim natjecanjima jer uvijek nešto naučiš i upoznaš ljude.

Proces prijave bio je jednostavan; trebalo je samo ispuniti nekoliko obrazaca, na temelju kojih je žiri odabrao po šest ekipa iz svake zemlje.

Borba na “mreži”

Da nije situacije s koronavirusom, hrvatsko finale bi se održalo u Zagrebu, no ovako je sve išlo virtualnim putem.

Prije samog natjecanja bio je organiziran dvodnevni ‘bootcamp’, tj. svojevrsni pripremni trening za natjecatelje, također ‘online’. Tu smo prolazili kroz vještine prezentacije pred investitorima i sucima, poslovne modele i sl.”, objašnjava Duje.

Na sami dan natjecanja imali su probu sa studijem koji je vodio natjecanje, a potom su išli live.

Imali smo jedan ‘link’ za ‘backroom’ i drugi za ‘stage’. Malo neobično, ali na kraju su se svi snašli.

Jake splitske snage

Duji je ovo bio prvi online pitch, ali trema mu je bila manja nego kad svoj projekt predstavlja uživo.

Nakon samog nastupa bio je zadovoljan, ali skromno kaže samo: “Prošlo je ok!

Uz EazyOil, splitske boje predstavljao je i eAgrar, čiji je Slaven Damjanović pobrao simpatije te osvojio prvu nagradu publike, koja je cijelo natjecanje također mogla pratiti online.

I mene se Slaven posebno dojmio jer ima zanimljiv projekt i odličan pitch, ali i svi ostali su zaista bili dobri”, pohvaljuje Duje konkurenciju.

Zaslužene vrijedne nagrade

Što se tiče nagrada, Duje je kao hrvatski pobjednik dobio 10 000 dolara kredita za Amazon Web Service (serveri Amazona – AWS) i odlazak u finale.

Veliko finale trebalo bi se održati u Poljskoj u lipnju, ali još je neizvjesno hoće li se sve odviti po planu ili će se također prebaciti online.

Prva nagrada Velikog finala je 50 000 eura, a postoji i mogućnost ulaska u Highway akcelerator i dobivanja investicija”, otkriva nam.

Što još reći osim:

Bravo, Duje! Bravo, EazyOil! Sretno u Velikom finalu! 🙂

Snimku jučerašnjeg natjecanja možete vidjeti ovdje.

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.