EazyOil: Genijalan proizvod iz Splita za benzinske crpke budućnosti

Kažu da je vrijeme novac. Mnogi priznaju da im je vrijeme vrijednije od novca, dok je nekima i sam čin trošenja novca gubljenje vremena. 😀

Za sve potonje, posebice brojne članove novije generacije, koji jednostavno ne vole gubiti vrijeme, već preferiraju jednostavne i brze usluge te obožavaju internet plaćanje, stvara se sve više proizvoda, koji polako mijenjaju način života i poslovanja.

Automatsko naplaćivanje goriva

Jedan takav proizvod osmislila su četvorica mladića iz naše sredine; riječ je o sustavu automatske naplate na benzinskim postajama putem prepoznavanja registracijskih oznaka – EazyOil.

Duje Roje, Matko Đipalo, Filip Krišto i Josip Balić, inženjeri koji zajedno imaju preko 3 desetljeća profesionalnog iskustva u razvoju raznih IT proizvoda, udružili su svoje ideje, znanje, iskustvo i entuzijazam te zadnje dvije godine uložili u razvoj sustava koji bi, čini nam se, vrlo lako mogao pokoriti benzinske postaje diljem svijeta.

Uzmemo li u obzir i trenutnu situaciju uzrokovanu corona virusom, ta nam se opcija čini sve izglednijom.

Stjecanje poslovnih vještina

Nakon pobjede na Gewathonu 2017. godine, ušli smo u program Studentskog poduzetničkog inkubatora, gdje smo počeli učiti o poslovnom procesu, o čemu dotad, kao inženjeri, nismo ništa znali”, prisjeća se Duje Roje, voditelj tima.

Duje ističe kako probijanje nove tehnologije na tržište nije nimalo lako, zbog čega se divi svima koji su to već uspjeli, poput Parklia.

Umrežavanje kao važan korak u poslovanju

Imali smo priliku predstaviti EazyOil nekolicini poslovnih ljudi. Neki od njih su prepoznali naš trud i dali nam priliku kao entuzijastičnim mladima koji pokušavaju osmisliti proizvod s kojim bi nam svima život bio lakši”, kaže naš sugovornik.

Povezali su se tako, primjerice, s proizvođačem blagajničkih kasa iz Čakovca, koji ih je, pak, spojio s vlasnikom benzinske postaje u Zadru:

Ivan je mlad čovjek koji puno zna o tehnologiji i koji je otvoren promjenama. Odmah smo se ‘skužili’ s njim i pristao je da njegova postaja bude prva na kojoj ćemo testirati svoj proizvod. To nam je mnogo značilo jer nam je najteži dio posla bio upravo nagovoriti benzinske da prigrle ovakav novitet.

Jednostavnom uslugom do uštede vremena

Sustav “EazyOil” se, dakle, trenutno nalazi na benzinskoj postaji Tri Bartola u Zadru, a funkcionira na sljedeći način:

  1. Auto se približi agregatu na benzinskoj postaji, kamera snimi registracijsku oznaku te ju poveže s korisnikom u bazi
  2. Korisnik dobije ‘push’ notifikaciju koja ga pita želi li koristiti automatsku naplatu; korisnik klikne DA
  3. Korisnik toči gorivo
  4. Čim korisnik spusti pištolj na agregat, naplata se izvrši automatski

Dvije su godine ovim momcima bile potrebne da bi došli do potpuno funkcionalnog sustava, a trenutni im je fokus privući što više korisnika i prikupiti njihove povratne informacije.

EazyOil pojednostavnjuje i ubrzava naplatu na benzinskim postajama. S jedne strane, povećava protočnost auta na benzinskim postajama te pridonosi smanjenju gužvi, dok s druge omogućuje korisnicima lako i brzo plaćanje goriva, kao i jednostavno čuvanje računa u aplikaciji”, pojašnjava Duje.

Vjerujemo da će se i EazyOil uskoro naći na listi globalno uspješnih startupa pokrenutih iz Splita; ponosni smo što imamo takve članove!

Momci, sretno! 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.