Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Organizirali smo dizajnersku ćakulu u Smartspaceu

Split Tech City

Split Tech City

16.11.2022.

Ni obilna kiša nije spriječila brojne zainteresirane da u ponedjeljak, 14.11., dođu u Smartspace i večer provedu uživajući u pričama o dizajnu.

Naime, okupili smo nekoliko mladih koji se bave različitim dizajnerskim pravcima na različite načine.

Dok se jedni bave UX ili product dizajnom, drugima je fokus na vizualnim komunikacijama, web 3 ili modnom dizajnu.

Neki od njih su freelanceri, drugi rade u malim agencijama, a treći u tehnološkim divovima. Bilo je zanimljivo čuti različite perspektive i iskustva!

Učenje o dizajnu

Na samom početku nastupila je Antonija Elpeza, Junior Product Designer iz Infobipa, održavši predavanje “Moj put učenja o dizajnu”.

Iako je uspješno završila studij Financijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Splitu, strast prema crtanju udaljila ju je od karijere u tablicama i brojevima.

Antonija Elpeza (Infobip)

Zahvaljujući internetu i dobrim mentorima, pronašla je svoje mjesto u svijetu vizualnog. Iako je započela s grafičkim dizajnom, ubrzo se usmjerila na dizajn sučelja i iskustava.

Danas dizajnira digitalne proizvode za Infobip.

Borba s diplomskim radom

Uslijedilo je predavanje Segora Garbera “Kako sam sebi zakomplicirati diplomski rad”.

Segor je freelance dizajner vizualnih komunikacija i grafički dizajner, a diplomirao je na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Segor Garber

Regionalno je etablirani muralist i graffiti crtač s dvadesetogodišnjim iskustvom ocrtavanja prostora. Suosnivač je Udruge studenata dizajna vizualnih komunikacija (Udruge DVK).

S publikom je podijelio višegodišnji proces osmišljavanja i realizacije svog diplomskog rada.

Razgovor o karijeri u dizajnu

Večer je zaokružena panelom “Zašto (ne) odabrati karijeru u dizajnu?”, čiji je moderator bio “samoprozvani dizajner” Ivan Blagajić, a panelisti Petra Leskovec Dujišin (Senior Product Designer, Infobip), Josip Svalina (UI/UX Designer, Blank) i Duje Stojak (Designer, JETLAG).

Josip Svalina, Petra Leskovec Dujišin, Ivan Blagajić i Duje Stojak

Čuli smo kako su završili u dizajnu, što preporučuju mladima koje zanima to područje i kakvom predviđaju budućnost dizajna.

Razvila se diskusija s publikom, a nakon službenog završetka panela nitko nije htio doma (zbog pljuska?). 🙂

Snimke predavanja i panel rasprave uskoro će biti objavljene na Split Tech City YouTube kanalu pa ćeš imati priliku saznati sve detalje!

Početkom 2023. godine opet ćemo organizirati događaj u dizajnerskom tonu pa nam slobodno javi ako imaš prijedlog što se tiče potencijalnih predavača i tema. Vidimo se!

Fotografije: Vanessa Barač

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti