Kupi ulaznicu i sudjeluj na trećem Split Tech City Festivalu!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Design Hub Split organizira Dizajn kritiku i u goste dovodi Ivana Blagajića

Split Tech City

Split Tech City

18.10.2022.

Ivan Blagajić

Dok dizajneri i ostali kreativci željno iščekuju četvrto izdanje Festivala vizualne kulture KOMBO, ovog tjedna imaju priliku uživati u još jednom dizajnerskom događaju.

Design Hub Split 19.10. u 19 sati u Razredu Doma mladih organizira Dizajn kritiku i u goste dovodi Ivana Blagajića.

Predavanje će biti koncipirano tako da će se otvoriti nekolicina tema uz primjere i razgovorom doći do potencijalnih rješenja ili samo otvoriti temu za daljnji diskurs.

Kritika kao rast

“Svrha Dizajn kritike je da vratimo kritički diskurs u javni prostor, ali i u naš privatni. Zbog manjka kritike u javnom prostoru, isto tako i u društvu, nalazimo se u jednoj poziciji koja po pitanju struke i nas samih može biti jako štetna. Kritika znači rast, razvoj i preispitivanje onoga čime se bavimo. Živimo u društvu monologa, a trebali bismo više težiti dijalogu”, objašnjavaju iz Design Huba.

Po definiciji, kritika je ocjena, prosudba, prosuđivanje pozitivnih i negativnih strana neke pojave, čina, ideje, djela, pokreta, postupka, događaja i istraživanje načela, činjenica, umijeće prosuđivanja (vrjednovanja, ocjenjivanja) duhovnih, književnih i umjetničkih djela na temelju estetičkih kriterija.

Likovna kritika teorijsko je i praktično ocjenjivanje, komentiranje i prosuđivanje umjetničkoga djela, pojave, stila, smjera i sl.

O predavaču:

Ivan Blagajić je iOS developer i samoprozvani dizajner koji živi i radi u Splitu.

Otkad je 2012. završio FER, kao iOS developer radio je na mobilnim aplikacijama Napster, Rosetta Stone i NightPay, te je vodio iOS tim za francuski ride hailing servis Heetch, izabran u FrenchTech next 40 za 2021.

Posljednjih godina se prepušta strasti prema dizajnu te u sklopu svoje mikro tvornice aplikacija Source code dizajnira i razvija neovisne, etične aplikacije od kojih je prva Vinyl – aplikacija za kolekcionare gramofonskih ploča.

Okupljanje počinje u 18:45 u Razredu Doma mladih. Vidimo se!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti