Copywriting u suvremenom marketingu

Zasigurno se svima nama barem jedanput dogodilo da smo u svojoj svakodnevici ugledali vrlo duhovito i maštovito napisanu reklamu za neki proizvod koja nam je ostala pohranjena u mozgu toliko dugo da svaki put kada prepoznamo taj proizvod na polici u dućanu sjetimo se prvo upravo tog teksta i stvara nam se pozitivna percepcija o tom proizvodu.

Uloga copywritera u oglašavanju

Upravo takvi primjeri su očigledan dokaz koliko su copywriteri važni za oglašavanje i marketing općenito. Zanimanje copywriter-a seže čak u 19.stoljeće te ga možemo jasno definirati kao pisanje reklamnih tekstova koji nastoje probuditi kod potrošača emociju i natjerati ga da se poveže s tim istim proizvodom. Naravno, proces osmišljavanja i pisanja takve vrste tekstova nije jednostavan kao što se većini na prvi pogled čini, već zahtijeva vrlo složenu i detaljnu analizu ciljne skupine i konkurencije prije početka samog pisanja prodajnih ili drugih tekstova.

Blog kao najčešće korišteni alat

Alati copywritinga su ono na što će se prvo staviti akcent u nastavku i ukratko razjasniti.

Kao jedan od najčešćih alata copywritinga ističe se blog na kojem svojim tekstom, uz kojega stoji kvalitetan video, grafika ili fotografija, možete privući veliki broj potencijalnih klijenata i, uz to, sklopiti nove poslove. Jednostavno rečeno, copywriting i blog su vrlo kompatibilni. Naravno, u suvremenom svijetu, kao što je i poznato, za uspješno poslovanje od prijeke potrebe su društvene mreže i rad na njima. Samim time, pisanje copyja uz određenu fotografiju, video ili bilo kakav sadržaj je od velike važnosti, pogotovo uzmemo li u obzir Facebook ili Instagram gdje je naglašen vizualni identitet koji ostavlja enormne utiske na potrošača.

Izgradite listu e-mail kontakata

Nadalje, jedan alat kojeg mnogi ističu kao najisplativiji je newsletter kod kojeg ranije trebamo kreirati bazu e-mail kontakata. Navedenoj bazi kasnije šaljete newslettere čime povećavate svijest o svom brandu, no to povećanje najviše ovisi o tome kako će copywriter interpretirati vašu važnu novost koja će se prosljeđivati. Mnogi će po tom pitanju istaknuti da baš pomoću newslettera dodatno razvijate i izgrađujete odnos sa svima onima koji su se pretplatili na njega i, naravno, sa svojim klijentima.

Također copywriting se uklapa i u SEO optimizaciju. Navedeno uklapanje karakterizira pisanje opisa za reklame koje se u pretraživačkoj mreži prikazuju kao oglasi i kao organska pretraga. Ističu se i ključne riječi, čije pisanje u opisima koji su u ovlasti copywritera potpomažu web stranici da bude što više rangirana.

Kao što sam i u uvodu naveo, proces osmišljavanja i pisanja ovakvih tekstova zahtijeva vrlo složena razmišljanja i analize, tako da mogu istaknuti 5 značajki koje su od velike važnosti:

Analiza ciljne skupine

Analiza ciljne skupine predstavlja prvi i temeljni korak bilo koje kampanje, pa tako i copywritinga. Ono na što mnogi obraćaju pažnju u ovom slučaju jest kreiranje idealnog kupca koji se dobije nakon provođenja detaljnije segmentacije (zemljopisne, demografske, psihografske, segmentacije na osnovi ponašanja…) te baš on može biti ključ vaše inspiracije za pisanje copyja.

Koristite riječi koje prodaju

Od velike je važnosti u tekstu istaknuti riječi koje će zaintrigirati kupca kao što su „besplatno“, „zamisli“,„novo“ i slično. U ovom slučaju važno je izražavati se na način kao da se obraćate baš tom kupcu, dakle komunikacija mora biti izravna i konkretna jer to potiče emotivnu privlačnost. Uz to, nije naodmet niti naglasiti vremensku ograničenost ponude kako bi učinili kupca ažurnijim pri odluci, ali u cijelom tom tekstu bitno je u prvi plan postaviti problem potrošača i naše rješenje tog problema.

Ne zaboravite na humor

Korištenje humora je dobrodošlo pogotovo u korištenju društvenih mreža kao što su Instagram ili Facebook, gdje se pomoću različitih pošalica može produbiti odnos s kupcem i potaknuti ga na angažman.  Bitno je naglasiti da treba pratiti društvene aktualnosti jer baš kombinacija humora zajedno s nekom trenutnom aktualnom društvenom situacijom može ostaviti odlične utiske te će imati zasigurno viralni potencijal. Ipak, mnoge su ankete pokazale da humor nije baš korisno koristiti kod newslettera pa pripazite na to. 🙂

CTA

Prioritet i primarni cilj jest potaknuti kupca na akciju tj. da vaš CTA (engl.call to action) probudi emociju kod kupca koja će rezultirati željenom akcijom, bilo da se radi o preplati na newsletter, kupnji, skidanju određene aplikacije i slično.

CTA treba biti jednostavan i konkretan, jer se navedena konkretnost gotovo uvijek povezuje s iskrenošću i to redovito rezultira situacijom da ta usluga/proizvod postaje mnogo atraktivniji kupcu nego inače.

Zaključak

Da razjasnimo; svi ovi alati i pravila nemaju ama baš nikakvog smisla ako redovito ne vježbamo i ne radimo na proširivanju znanja i vokabulara, koji je, zajedno s kreativnošću, temelj za rast i napredak u području copywritinga. Jednostavno rečeno:

što više vježbaš to više i možeš! 🙂

Podijeli

O autoru

Luciano Žaja