Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Coders’ Kitchen Meetup: Poslušaj predavanje “Uvod u heksagonalnu arhitekturu”!

Split Tech City

Split Tech City

24.04.2024.

Mnogi članovi Split Tech City zajednice proaktivno doprinose razvoju vibrantne tehnološke zajednice u našem gradu. Primjerice, IT tvrtka Maurer Electronics Split d.o.o., inače članica njemačke grupacije Bundesdruckerei GmbH, programere oduševljava svojom serijom Coders’ Kitchen Meetup-a.

Iduće izdanje čeka nas već ovog četvrtka!

“Pozivamo sve koje zanima svijet ICT-a, a pogotovo vruća programerska tema – uvod u heksagonalnu arhitekturu u razvoju softvera – da svrate u četvrtak, 25.4., u 18:45 sati u ugodne prostore PICS-a Digitalne Dalmacije na FESB-u (Split, Ruđera Boškovića 32), gdje će Darko Kantić održati popularno-znanstveno predavanje “UVOD U HEKSAGONALNU ARHITEKTURU, pozivaju iz Maurera.

O temi i predavaču:

Heksagonalna – “šesterokutna” arhitektura, također poznata kao arhitektura “priključaka i adaptera”, obrazac je dizajna i razvoja softvera koji naglašava jasno odvajanje dijelova aplikacije.

Glavna ideja je organizirati aplikaciju u slojeve, s osnovnom poslovnom logikom (ili logikom domene) u središtu, okruženom slojevima adaptera i portova, koji služe za spajanje i komunikaciju s “vanjskim” sustavima.

Cilj ove arhitekture softvera je stvoriti labavo povezane komponente aplikacije koje se mogu jednostavno povezati sa svojim softverskim okruženjem pomoću priključaka i adaptera.

Darko Kantić je softverski arhitekt i vrsni praktičar domenskog dizajna. Razvoj i projektiranje softverskih sustava radi više od 20 godina. Magistar je informatike sa Sveučilišta u Manchesteru, UK. Radio je za razne klijente, uključujući NYSE Euronext, Oracle, Pfizer, Oxfam, The Open University, La Poste i Maurer-Electronics/Bundesdruckerei.

Nakon predavanja slijedi umrežavanje uz pizzu i piće.

Sudjelovanje je besplatno, ali prijave su obvezne putem ovog obrasca.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti