Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Na idućem Coders’ Kitchen meetupu kuha se Domain Driven Design

Split Tech City

Split Tech City

17.02.2023.

Programeri i svi koje zanima vrli ICT svijet, dođite na sljedeće izdanje Coders’ Kitchen meetupa jer će vas Maurerovi “kuhari” uvesti u Domain Driven Design!

Coders’ Kitchen je ciklus zanimljivih razgovora i korisnih praktikuma o raznim tehnološkim temama, sponzoriranima od strane IT tvrtke Maurer Electronics Split.

U srijedu, 22.  veljače 2022., s početkom u 18.30 sati u prostorijama PICS-a na splitskom FESB-u (Ruđera Boškovića 32), predavanje “Uvod u Domain Driven Design” održat će Darko Kantić, iskusni razvijatelj softvera iz MAURER ELECTRONICS SPLIT (dio njemačke grupacije Bundesdruckerei).

Tema predavanja NIJE vizualni dizajn niti razvoj GUI interfejsa!

Domain Driven Design (DDD) je način organiziranja odnosno dizajniranja računalnog koda. Darko će nas uvesti u tehnike i prakse kako zahtjeve kupca uz pomoć DDD principa i patterna uobličiti u elegantne softverske apstrakcije koje nazivamo domenskim modelima, a koji sadrže dobro struktuiranu poslovnu logiku, koju u idućim koracima razvoja potpunog softverskog rješenja programeri lakše implementiraju.

Dakle, uz pomoć DDD možemo značajno poboljšati proces definiranja i razvoja softverskog rješenja.

DDD čvršće spaja kupca (eksperte u svojoj domeni) i razvijatelje softverskog rješenja (programere) koji rade kao jedan zajednički tim u definiranju domenskog modela, koji naposljetku bude prikazan kao skup dijagrama.

Potrebe i zahtjevi kupca tako su sadržani u dobro definiranom i usaglašenom domenskom modelu koji programeri onda mogu lakše i brže implementirati u kvalitetna, pouzdana i proširiva softverska rješenja koja zadovoljavaju potrebe kupca, koji je uključen od početka u cijeli proces. 

Sponzor događanja, MAURER ELECTRONICS SPLIT, i ovaj će put osigurati pizzu i piće kako bismo nakon predavanja i Q&A sesije mogli nastaviti ugodno druženje u prostorima PICS-a na FESB-u.

Vidimo se u srijedu predvečer!

Popis ostalih nadolazećih meetupa pogledaj u Split Tech City kalendaru!

Fotografije: Digitalna Dalmacija

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti