Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Maurer Electronics Split je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

09.12.2021.

Još jedna firma prepoznala je rad lokalne tehnološke zajednice i odlučila je podržati svojim članstvom!

Riječ je o razvojnom i istraživačkom centru tvrtke Bundesdruckerei, sa sjedištem u Splitu, koji za grupu Bundesdruckerei razvija, implementira, te isporučuje poslovna i informacijska rješenja po principu “ključ u ruke”.

Uključeni su u sve dijelove razvoja softvera, od poslovnih zahtjeva, preko arhitekture, implementacije, provjere kvalitete, te podrške poslovnim i informacijskim rješenjima.

Bundesdruckerei razvija rješenja koja na siguran način spremaju te upravljaju osjetljivim podacima, poput podataka o identitetu, osobnim podacima, poslovnim tajnama, itd. Svojim klijentima isporučuje rješenja koja štite njihovu infrastrukturu te omogućuje digitalno siguran prijenos podataka.

U kraćem razgovoru otkrili su nam zašto su upravo oni savršen poslodavac za tebe!

Koji profil zaposlenika zapošljavaju?

U potrazi smo za različitim razvojnim te liderskim pozicijama, kao što su Back-End ili Front-End Developer, DevOps Engineer, Software Architect, Security Engineer, Teamlead i Software Engineering Manager.

Ističu kako svim svojim zaposlenicima pružaju zanimljive i tehnički izazovne projekte, interne treninge u njihovoj Akademiji o raznim tehnologijama, mogućnost profesionalnog razvoja, internacionalno radno okruženje, dugoročnu sigurnost radnog mjesta, mogućnost rada na Open Source projektima te posjet konferencijama u zemlji i inozemstvu.

Kultura tvrtke bazira se na povjerenju, poštovanju, predanosti, otvorenosti i hrabrosti, a ništa manje ne očekuju ni od budućih kolega. Spomenute vrijednosti su iste i za ostale tvrtke unutar Bundesdruckerei grupe što im na određeni način olakšava rad na projektima, s obzirom da na istima često rade i kolege iz drugih tvrtki unutar Bundesdruckerei grupe.

Prilikom zapošljavanja se za svakog novog zaposlenika izrađuje kratkoročni i dugoročni plan razvoja te se kroz internu akademiju svi zaposlenici kontinuirano usavršavaju. Svaki novi djelatnik i student na studentskoj praksi ili studentskom ugovoru prolazi kroz edukacijski ciklus od 15-ak internih tečajeva u trajanju od mjesec i pol, dva mjeseca u internoj Akademiji tvrtke na kojima stječe ili utvrđuje znanja i vještine potrebne za samostalno obavljanje zadataka u projektnim timovima. 

Idealni kandidat mora imati strast prema tehnologiji, kao i težnju za stalnim usavršavanjem. Također, iskustvo u radu sa više različitih programskih jezika te rad na Open Source projektima je veliki plus.

Smatramo da je sustavno i kvalitetno uvođenje novih djelatnika u posao i mentoriranje vrlo važno i da je to jedna od naših prednosti u odnosu na druge ICT firme u zajednici. 

Kako izgleda proces zapošljavanja?

Unutar Bundesdruckerei grupe proces zapošljavanja se temelji na nekoliko vrsta intervjua, ovisno o poziciji. Kada pričamo o pozicijama u razvoju softvera obvezan je Coding intervju u kojem se provjerava znanje o strukturama podataka, algoritmima, vještinama rješavanja problema te o technology stack-u za koji je oglašena pozicija. Pozicija Software Architect-a osim Coding intervjua, zahtjeva i uspješan prolazak System Design intervjua na kojem se provjerava znanje iz dizajniranja kompleksnih sustava poput sustava koji obrađuju velike količine podataka u realnom vremenu.

Za  liderske pozicije, osim inženjerskih vještina, provjeravaju se znanja poput organizacijskih i komunikacijskih vještina, vještine rješavanja konflikata, usredotočenosti na rezultat, vještine vođenja te vještine upravljanja vremenom.

Ako vas pobliže zanima gore navedeno ili se želite pridružiti Maurer Electronics Split timu, možete ih kontaktirati ovim putem.

Work-life balance

Maurer Electronics posebnu pažnju poklanja ravnoteži privatnog i poslovnog života zaposlenika te im u skladu s tim nudi fleksibilno radno vrijeme koje podrazumijeva i rad od kuće.

Zaposlenici samostalno upravljaju mjesečnim fondom sati uz obaveznu prisutnost između 9 i 15 sati. 

Osim godišnjih odmora, odobravaju slobodne dane ako se pojavi višak u fondu sati te plaćeni dopust za darivanje krvi, kao i za privatne događaje poput vjenčanja, selidbe i slično.

Meetup Coders’ Kitchen

Tvrtka uskoro pokreće i meetup “Coders’ Kitchen – Tech talks from Maurer-Electronics Split” koji će u lokalnoj zajednici promovirati aktualne teme i trendove u razvoju softvera (open source, cloud computing, big data, microservices, serverless,…)

Ekipi iz tvrtke Maurer Electronics zahvaljujemo na razgovoru i veselimo se budućim suradnjama i meetupima!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti