Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Business Speed Dating: Prva pomoć za (buduće) poduzetnike početnike

Romana Ban

Romana Ban

15.02.2024.

U mjesecu ljubavi Split Tech City organizira događaj koji će (budući) poduzetnici početnici sigurno prigrliti otvorenih srca. 😀

Dana 26.2.2024. s početkom u 18 sati u The Works coworkingu održat će se Business Speed Dating – Prva pomoć za (buduće) poduzetnike početnike.

Ovaj događaj u speed dating formi namijenjen je svim poduzetnicima početnicima i onima koji razmišljaju o samozapošljavanju i ulasku u svijet poduzetništva.

Broj mjesta je ograničen (odabrat ćemo max. 15-ero sudionika), a prijave su obvezne putem ovog obrasca.

Sudionici će imati priliku razgovarati 1 na 1 sa stručnjacima iz različitih područja koji im mogu dati vrijedne informacije i savjete u vezi pokretanja posla i početka poslovanja:

 • poticaji za samozapošljavanje
 • mjere za poduzetnike-početnike
 • poslovno savjetovanje
 • EU fondovi
 • knjigovodstvo
 • računovodstvo
 • porezi
 • web dizajn
 • marketing
 • upravljanje društvenim mrežama
 • javni nastup
 • samozapošljavanje iz prve ruke!

Kao što možeš zaključiti – sve bitno na jednom mjestu!

Zahvaljujući tehnologiji, informacije nikad nisu bile dostupnije nego danas, ali upravo zato uživo umrežavanje nikad nije bilo više cijenjeno!

Pitanja koja možeš postaviti u otvorenom razgovoru 1 na 1, savjeti iz prve ruke i kontakti koje ćeš steći od neprocjenjive su važnosti, pogotovo na početku poduzetničkog puta.

Evo tko će 26.2. biti tu za sva tvoja pitanja i nedoumice:

Marin Kanajet (viši stručni savjetnik u Područnoj službi Split na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje)

Marin je radio kao savjetnik za samozapošljavanje u odjelu za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja te je pružao informacije i savjete o mogućnostima korištenja mjera potpora za samozapošljavanje prilikom otvaranja poslovnih subjekta, pretežito poduzetnicima početnicima.

Trenutno je voditelj aktivacijskog programa za nezaposlene osobe te posreduje između poslodavca i nezaposlenih osoba prilikom pripreme za i u procesu zapošljavanja.

Goran Batinić (direktor Razvojne agencije Split – RaST d.o.o.)

Goran je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, nakon čega je profesionalni put gradio kroz vježbenički staž u odvjetničkom uredu, a potom kao dio tima lokalne konzultantske kuće na poslovima pravnog savjetovanja klijenata, provođenja postupaka javne nabave, izrade poslovnih planova, te pripreme i provedbe projekata prijavljenih na natječaje EU fondova. 

Posljednjih pet i pol godina dio je organizacije RaST-a, najprije kao savjetnik za opće i pravne poslove, a posljednje 3 i pol godine kao direktor, gdje radi na koordinaciji izrade strateških akata Grada Splita te na pripremi, prijavi za (su)financiranje i provedbi razvojnih projekata za Grad Split, gradske tvrtke i ustanove. Ujedno, kroz poslove lokalne razvojne agencije, ostvaruje kontinuiranu suradnju i podršku lokalnom mikro, malom i srednjem poduzetništvu u gradu Splitu.

Ivan Silić (direktor u konzultantskoj tvrtki FIORIN d.o.o.)

Iza Ivana je više od 10 godina radnog iskustva u financijskom sektoru, a njegova tvrtka Fiorin Consulting bavi se poslovnim savjetovanjem za tvrtke u razvitku i tvrtke u poteškoćama.

Neke od njihovih najznačajnijih usluga su priprema i provedba projekata za EU fondove, državne natječaje, županijske programe, izrada investicijskih studija, analize poslovanja društva i financijska vještačenja. Dosad su izradili preko 1000 investicijskih projekata te imaju realizaciju preko 50.000.000 € bespovratnih sredstava.

Zoja Stevović i Dora Tripalo Čikeš (Kancelarija za porezno savjetovanje)

Zoja i Dora su suosnivačice Kancelarije do.o., tvrtke za moderna poslovna rješenja i porezno savjetovanje. Malim i srednjim tvrtkama pružaju računovodstvene usluge, odgovaraju na porezna pitanja te pomažu u digitalizaciji poslovanja.

Porezna pitanja i optimizacija poreznih obveza su im svakodnevni izazov. Savjetuju klijente o tekućim poreznim pitanjima i kontinuirano ih prate kroz poslovanje.

Nikolina Kozlica (konzultantica za prodaju u tvrtki Seyfor)

Nikolina je magistra ekonomije koja u tvrtki Seyfor obavlja ulogu konzultantice za prodaju i implementaciju online računovodstvenog programa Minimax. Iza nje je dugogodišnje iskustvo rada u IT sektoru, prodaji ERP sustava i poslovno računovodstvenih programskih rješenja.

Nikolina Barada (projektna koordinatorica u Studentskom poduzetničkom inkubatoru i pokretačica startupa Evala)

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu, ali od početka je poduzetništvo bilo područje koje ju je najviše zanimalo. U tri godine aktivnog rada u Studentskom poduzetničkom inkubatoru, stekla je znanja i vještine koje može koristiti kako bi mladim poduzetnicima pružila potrebnu podršku i usmjerila ih kroz njihove prve korake. Također, i sama se okušala u svijetu startupa  i sudjelovala na raznim natjecanjima te razumije izazove i potrebe mladih poduzetnika.

Toni Nikolić (vlasnik agencije za digitalni marketing Vizual)

Toni pomaže tvrtkama da se bolje predstave u digitalnom svijetu uz kvalitetan sadržaj, dizajn, vizualni identitet, profesionalnu fotografiju, ekspertno znanje oglašavanja na društvenim mrežama, video i odnose s javnošću.

Tonijeva agencija Vizual, osnovana 2020. godine, u svom je kratkom postojanju ostvarila suradnje s preko 50 različitih tvrtki.

Klement Grgić (osnivač digitalne kreativne agencije Elements)

Klement je multistrastveni dizajner i fotograf koji preko 5 godina radi u renomiranoj charter agenciji kao voditelj marketinga. Nedavno je osnovao agenciju Elements, čije su glavne okosnice dizajn, marketing i fotografija.

Prateći Design Thinking procese, ali i razmišljajući “izvan okvira”, Elements besprijekorno spaja tri ključna elementa – dizajn, marketing i fotografiju – kako bi vizije klijenata pretvorio u stvarnost.

Pinija Poljaković (trenerica javnih i medijskih nastupa te osnivačica ArtMedia)

Sociologinja po obrazovanju, voditeljica po iskustvu te trenerica javnih i medijskih nastupa po pozivu, ujedno samozaposlena u ArtMedia.

Kroz njene treninge, individualne ili grupne, prošlo je više od 500 ljudi – od radoznalih juniora i ambicioznih poduzetnika, sve do vrhunskih znanstvenika i međunarodnih lidera. Obožava raditi s ljudima, osnažiti ih i poslati u svijet pozornica i kamera.

Prijavi se za sudjelovanje i učini pravu stvar za početak svoje poduzetničke karijere!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti