Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Blockchain meetup: Predavanje, panel i druženje za ljubitelje kriptovaluta

Split Tech City

Split Tech City

19.08.2022.

Vrijeme je za još jedan Blockchain meetup!

U suradnji s Udrugom za blockchain i kriptovalute UBIK organiziramo još jedan događaj za sve zaljubljenike u blockchain tehnologiju (i one koji će to tek postati).

Blockchain meetup održat će se 26.8. (petak) s početkom u 18 sati u Tap B (Šimunovićeva 14), a očekuju te predavanje, panel i networking.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

Predavanje

Na samom početku čeka nas predavanje Ivana Pavičića

Top 6 razloga zašto biste trebali prijeći s web2 na web3!

Ivan će nas uvesti u meetup kroz priču o tome kako izgleda kad softverski inženjer iz multinacionalne kompanije prijeđe raditi u globalni R&D blockchain hub sa sjedištem u Splitu.

Što možeš očekivati, koje su glavne razlike, koje su potrebne web2 vještine koje nedostaju web3 zajednici?

“Dotaknut ćemo se i web3 kulture, slenga i toga kako izgleda suradnja s vodećim svjetskim tvrtkama s Unicorn statusom u svijetu blockchaina”, najavljuju iz UBIK-a.

Ivan (Engineer Manager@Starkware and ZK) je softverski inženjer koji je postao inženjerski menadžer, s oko 8 godina iskustva u industriji.

Radio je u tvrtkama različitih veličina, od malih (5 ljudi) do multinacionalnih korporacija (100.000+ ljudi) i industrija (HR, zakonito presretanje, telekomunikacije, klađenje, trgovanje, web3).

Ivan je dio Shard Labs-a, ali radi na StarkNet, ekosustavu StareWare-a i ZK tehnologiji.

Pronašao je novu radost kroz izazove u web3 prostoru i doprinos otvorenom kodu.

Panel diskusija 

Nakon Ivanovog predavanja slijedi panel pod moderatorskom palicom Edija Sinovčića (CEO@Shard Labs).

Edi je aktivno uključen u razvoj blockchaina od 2017. Radio je kao inženjer u Solidity timu Ethereum Foundationa i ubrzo nakon toga osnovao Shard Labs, kompaniju koja rješava probleme iz stvarnog svijeta pomoću blockchain tehnologije.

On će s panelistima pričati o najnovijim OFAC sankcijama vezanim za zabranu korištenja Tornado Casha i o tome kako navedene promjene utječu na budućnost blockchaina.

Ima li ovaj očiti napad na industriju svoj odgovor od lidera industrije ili se pak industrija prilagođava i koje tektonske promjene se događaju kao posljedica toga?

“Hoće li se blockchain industrija dijeliti na vrijeme prije tornado bana i poslije, kao što se vrijeme dijeli na ono prije i poslije Krista”, pita se Edi pozivajući sve zainteresirane.

Više o panelistima

Uz Edija, na panel raspravi sudjelovat će Luka Sučić i Marin Tvrdić.

Luka Sučić je poduzetnik koji voli nove i neistražene stvari. Aktivno radi na razvoju proizvoda i ekosustava te kao partner u fondu za blockchain startupe MCC.

Marin aktivno sudjeluje u web3 svijetu od 2017. Radio je kao voditelj u Internet of People, CEO tvrtke Fetivo, što ga je dovelo do toga da počne raditi kao Startup analitičar u Infobipu.

Bio je u Shard Labsu kao voditelj poslovanja, a njegove ideje, inicijative i aktivnosti pomažu poboljšati poslovanje.

Sponzor

Sponzor Blockchain meetupa je tvrtka Shard Labs, koja predstavlja novu generaciju arhitekata za novi, transparentni i demokratski svijet bez granica. 

Postižu pouzdanu razmjenu podataka i automatizaciju tijeka rada s novom tehnologijom blockchain, koja se stalno razvija.

Njihov agilni tim konzultanata i programera osigurava sve komponente uspješne izvedbe projekta, od strategije i koncepta do implementacije.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne ovdje. Vidimo se!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti