Blazing Edge rade projekte za velike konglomerate, ali i male startupove

Split Tech City zajednicu čine lokalne tvrtke, pojedinci, coworking prostori i druge udruge. Ukupno više od 50 članova. Danas vam predstavljamo agenciju za razvoj web, mobilnih i IoT aplikacija, Blazing Edge. Sve je krenulo 2014. godine kada su djelovali pod nazivom East Cost Product, te imali ured u Bostonu gdje je bio odjel prodaje, marketinga i dizajna, dok je cijeli development odjel bio u Splitu. Krajem 2017. godine odlučili su se osamostaliti i nastupati izravno prema klijentima kao Blazing Edge. Istovremeno su otvorili i podružnicu u Zagrebu.

Popričali smo s Brankom Lončarić, relationship managericom u Blazing Edgeu.

Rastu polako, ali sigurno

Trenutno imaju 18 zaposlenih, 14 u Splitu i 4 u Zagrebu. Kažu, rastu polako, ali sigurno. Traže nove developere svih razina. Fokusirani su na JavaScript bazirane tehnologije. Često web probleme rješavaju s Reactom, mobilne sa React Nativeom, a backend s Node.jsom. “Naravno, smatramo da nije jedan alat za sve probleme tako da kod kolega preferiramo širinu u znanju. Osim tehničkog znanja, izrazito nam je važno da se zaposlenik karakterno uklapa u kolektiv, kako bi nam svima bilo ugodno i kako bi održavali profesionalnu, a opet opuštenu i zabavnu atmosferu u firmi.”, kaže nam Branka.

Imaju jako puno raznolikih projekata. Njihovi najzanimljiviji projekti će uskoro biti predstavljeni na njihovoj case study stranici. Projekti se, kako kažu, značajno razlikuju po veličini, tematici i klijentima, od kratkih do višegodišnjih, od velikih medicinskih i televizijskih konglomerata do malih startupova. “Jako se ponosimo održavati tu raznolikost jer nismo fanovi monotonije na projektima ni u kojem pogledu.”, složna je ekipa Blazing Edgea. Za sada rade isključivo za američko tržište, ali htjeli bi imati i europske klijente upravo radi te raznolikosti. A projekte biraju prema potencijalu, te biraju one projekte koji im se sviđaju. Kažu, ako se radi “s guštom” sve je lakše.

Zlatna lopta za kolegu/icu s lošim smislom za humor

A atmosfera u tvrtki je “work hard, play hard”, kako kaže Branka. Ekipa je opuštena, uvijek je dobra atmosfera. “Kao i u svakom poslu ima stresnijih dana, ali i u tim trenucima ima prostora za smijeh. U svakom slučaju nikad nije dosadno. Na godišnjoj bazi dodjeljujemo zlatnu loptu kolegi ili kolegici koji se najviše istaknu s lošim humorom i “bazama”.”, dodaje Branka. Radno vrijeme im je fleksibilno i može se raditi od kuće, što je zapravo postalo poprilično uobičajeno za IT tvrtke. Shvaća ekipa u Blazing Edgeu kako je bitno ljudima dati prostora i osluškivati njihove potrebe. Ako su ljudi sretniji i posao se obavlja bolje.

Otvoreni su za studentske prakse

Potreba za prenošenjem znanja vidi se i u organizaciji ljetnog bootcampa, koji je prošao odlično. Čak su i zadržali neke studente nakon završetka kampa. Kažu kako su im studenti koji su bili na bootcampu dali odličan feedback jer su ih odmah “bacili u vatru”. “Learning by doing je pristup koji nam se pokazao najefikasnijim.”, govori nam Branka. Dodaje i kako su se studentima otvorili novi horizonti, ne samo u načinu razmišljanja i pristupanja problemu već su stvorili sliku kako to u stvarnom svijetu funkcionira. “Povezani smo i s fakultetima tako da smo za prakse uvijek otvoreni.”, kaže Branka i poziva sve koje zanima više o njima, te one koji traže posao ili praksu da posjete njihovu web stranicu.

Na Split Tech Cityju možete pogledati i otvorena radna mjesta u Blazing Edgeu.

Plan im je nastaviti obavljati izvrstan posao

Kažu kako im planovi nisu previše različiti od sadašnjih, plan je nastaviti obavljati posao na nivou izvrsnosti i imati zadovoljne zaposlenike. “Voljeli bismo održavati više eventova. Kroz svaki projekt se nešto novo i zanimljivo nauči, treba podijeliti znanje s ostalima koji su voljni slušati. Na neki način to već i radimo pisanjem blog postova.”, objašnjava Branka.

U Splitu nedostaje radne snage i adekvatnih poslovnih prostora

O lokalnom IT sektoru kažu što i većina ostalih, ima tvrtki s dobrim potencijalom, ali problem je uvijek isti, nedostaje radne snage i adekvatnih poslovnih prostora. Našu inicijativu podržavaju, a mi ćemo pokušati zajednički raditi na isticanju ovih problema i traženju rješenja.

Postanite i vi član Split Tech Cityja. 

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.