Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Blank preko projekta electric.film povezao filmsku industriju i NFT-ove

Split Tech City

Split Tech City

24.01.2024.

Članovi Split Tech City zajednice poslovnu godinu počinju u vrlo produktivnom i optimističnom tonu – ako je suditi po nagradama i novim projektima na samom početku godine, cijela 2024. bit će za pamćenje!

Danas ti donosimo priču o projektu koji je nedavno uspješno odradila tvrtka Blank. Riječ je o electric.filminovativnom projektu koji povezuje filmsku industriju i Web3 zajednicu!

Alternativni način financiranja i produkcije filma

electric.film je filmski studio vođen zajednicom koji stavlja umjetnost kina na prvo mjesto i osnažuje svoje članove da stvaraju filmove koje žele vidjeti. Cilj mu je pružiti alternativu tradicionalnim načinima financiranja i produkcije filma kako bi se stvorio bolji sadržaj za publiku.

Pilot-projekt ovog studija bio je film Electric Child, europski indie znanstveno-fantastični triler nagrađivanog redatelja Simona Jaquemeta.

Electric.film je za realizaciju navedenog filma prikupio proračun od 5 milijuna eura kroz tradicionalne kanale kao što su javno financiranje, TV suradnje i pretprodaja.

Spajanje filmske industrije i Web3

Ipak, nisu stali na tome, već su išli korak naprijed; vidjeli su priliku za inovaciju uključivanjem Web3 zajednice u cijelu priču.

Kako bi svoju viziju oživjeli, tražili su partnera s velikim iskustvom i znanjem u Web3 i NFT prostoru — nekoga tko može ne samo implementirati njihove ideje, već i doprinijeti vlastitim inovativnim prijedlozima. U tome im je pomoć pružio upravo Blank.

“Naša je uloga bila pomoći u procesu razvoja i definirati funkcionalnost cijelog projekta”, objasnila nam je Blank ekipa.

Filmoljupci koji žele sudjelovati u stvaranju filma najprije se trebaju učlaniti putem tokena, nakon čega mogu prijaviti svoje projekte, dobiti ekskluzivan pristup setovima, premijerama, pitanjima i odgovorima glumaca i filmske ekipe, zaraditi nagrade…

“Revolucionarni AI algoritam generira jedinstvenu postfotografsku umjetnost u stvarnom vremenu na mintu, putujući narativnim vizualnim prostorom pilot projekta Electric Child. Algoritam je uvježban na slikama iz filma Electric Child; zamišlja scene iz filma koje ne postoje i prebacuje se između različitih verzija koje su nastale tijekom razvoja”, oduševljeni su u Blanku.

“Nije riječ o hajpu!”

electric.film je prvi projekt koji koristi Blankovu internu infrastrukturu; upravo Mintdash, njihova interna platforma, igra veliku ulogu u projektu.

Zahvaljujući ovoj uspješnoj suradnji,

electric.film spaja inovativni način razmišljanja Web3 i neizmjerni kreativni potencijal filmske industrije na način koji osnažuje i publiku i kreatore.

“Drag mi je ovaj projekt jer zaista utjelovljuje ono što NFT-ovi predstavljaju. Nije riječ o hajpu ili cijeni pojedinog NFT-a. Riječ je o umjetnosti, zajednici i proširivanju poslovanja na nove domene koristeći NFT tehnologiju, kazao je Blankov CTO Marko Marinović.

Blankovci su izuzetno ponosni na rezultat, ali još im je draže i važnije što je i njihov klijent zadovoljan. 

Sve detalje o electric.fim projektu možeš pročitati ovdje.

Ako i ti imaš ideju za Web3 proizvod, ali ti za realizaciju nedostaje razvojni i dizajnerski tim, slobodno se javi Blanku putem ovog obrasca

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti