Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

EVO PROGRAMA: Aj+Ti konferencija za učenike i studente ovog petka na FESB-u!

Split Tech City

Split Tech City

20.03.2024.

Znaš li da udruga Neutroni ovog petka (22.3.) na FESB-u organizira AJ+TI konferenciju za učenike i studente?

AJ+TI konferencija tematski se fokusira na informacijsku tehnologiju (IT), mentalno zdravlje i financijsku pismenost, a niz predavanja i radionica održat će stručnjaci iz različitih područja.

Sudjelovanje je besplatno, ali prijave su obvezne ovdje.

Evo koja nas sve predavanja očekuju!

John Rogošić: Inspiriranje budućih pionira kroz robotiku

Dr. John Rogošić je strastveni inovator u području obrazovanja i predani volonter FIRST robotics organizacije. Nakon završenih studija na Massachusetts Institute of Technology (MIT), John posjeduje dvostruke diplome Bachelor of Science u području Comparative Media Studies i Materials Science and Engineering, te doktorat znanosti u području Materials Science and Engineering.

Iako je njegovo istraživanje za doktorat bilo usmjereno uglavnom na područje elektrokemije, Johnova 15-godišnja karijera uključuje područja biologije, kemije, inženjerstva, dizajna i robotike. Nedavno se preselio u Hrvatsku, gdje je nastavio svoju karijeru u obrazovanju kao osnivač i ravnatelj Split International School.

Ana Majić: Izazovi odrastanja generacije Z

Ana Majić, profesorica psihologije, s iskustvom mlađe asistentice na Sveučilištu u Mostaru i stručne suradnice psihologinje te nastavnice psihologije u osnovnim i srednjim školama, trenutno radi kao viša stručna savjetnica u Centru izvrsnosti SDŽ.

U svom radu fokusira se na edukacije za rad s visokomotiviranom i potencijalno darovitom djecom i mladima, identifikaciju darovitih, pružanje potpore njihovom razvoju te provođenje znanstveno-istraživačkog rada. Sudjelovala je u brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama te je aktivno sudjelovala u provedbi EU projekata.

Marko Grančić: Kroz greške prema uspjehu 

Marko Grančić, entuzijast za tehnologiju, inspiriran je napretkom i sposobnošću pojedinaca da stvaraju nevjerojatne stvari iz “ničega”. Fascinira ga proces planiranja, programiranja i truda koji se ulaže kako bi se napravilo nešto korisno za sve. Želi biti dio tog svijeta napretka.

Kroz sudjelovanje u raznim projektima, osjeća da ostvaruje svoje ciljeve sve više svakim danom, posebno otkako je uključen u osnivanje udruge Neutroni. Potiče druge da se odvaže, stave svoje strahove po strani i krenu istraživati svijet tehnologije zajedno.

Đulijano Nola: Biti ili ne biti AJ TI poduzetnik

Đulijano je diplomirani inženjer elektrotehnike koji je svoju ljubav prema tehnologiji pretočio u nekoliko uspješnih poduzetničkih projekata. Suosnivač je CrnogJaja, GoHome tražilice nekretnina, robotskog kuhara GammaChef i prvog hrvatskog robotskog restorana Bots&Pots.

Luka Farkaš: Mogućnosti Computer Visiona

Luka Farkaš je diplomirani data scientist i inženjer s PMF-a u Splitu. Njegova suradnja s tvrtkom Eviden (ranije Atos) započela je tijekom prve godine diplomskog studija u svojstvu stipendista. Nakon toga, zaposlio se kao softverski inženjer te se trudi svojim znanjem i vještinama unaprijediti već postojeće sustave.

Ni to nije sve!

Osim navedenih predavanja, u sklopu konferencije održat će se panel rasprava “Od ideje do Neutrona” sa članovima udruge Neutroni te micro:bit radionica koju će voditi Stella Teskera.

Ne brini, između službenih dijelova programa predviđeno je dovoljno vremena za kraće pauze i za ručak. 🙂

Bitno je napomenuti i da će svim učenicima koji budu sudjelovali na konferenciji izostanak iz škole biti opravdan!

Vidimo se u petak na FESB-u!

P.S. Ptičica nam je šapnula da će se u sklopu nagradne igre posjetiteljima poklanjati ulaznice za Shift konferenciju u Zadru. 😉

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti