Započela treća međunarodna SpliTech konferencija

Treća Međunarodna multidisciplinarna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama SpliTech 2018. održat će se od 26. do 29. lipnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu. Očekuje se dolazak preko 400 domaćih i inozemnih gostiju. Ovogodišnja SpliTech konferencija dovodi nam znanstvenike iz raznih dijelova svijeta, pametnu parking barijeru, dronove i još mnogo toga.

Iako je prvi dan konferencije već za nama, službeno otvaranje konferencije je planirano sutra, 28.lipnja. Registracije se otvaraju u 7.30 h, u 8:15 je po rasporedu IoT workshop, a službeno otvaranje konferencije je od 10:30 do 11:00 sati, kada je planiran i exhibition session.

Svrha međunarodne konferencije SpliTech 2018. je okupljanje znanstvenika i stručnjaka iz akademske zajednice i gospodarstva kao i iz javnih institucija, kako bi razmijenili znanja na području e-Zdravlja (eHealth), pametnog okružja/grada (Smart City) i energije s ciljem razvitka znanosti i gospodarstva u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Važnost ovih tema je kao generalni sponzor prepoznala i Splitsko-dalmatinska županija, točnije projekt ICT Županija.

Osim predavanja, organizirat će se i pripadajuće stručne radionice u suradnji s partnerima iz industrije, čime bi se istaknula promocija Sveučilišta, kao i mogućnosti života, rada i studiranja u Splitu. Održat će se okrugli stolovi na temu Smart City, Pametnih i energetski učinkovitih zgrada kao i Primjeni RFID tehnologije u praksi koji će okupiti predstavnike akademske zajednice, tvrtki, te svih ključnih aktera kako bi raspravljali o smjernicama tehnološkog razvoja grada Splita, županije i Hrvatske vezanih uz teme okruglih stolova.

Sa SpliTech konferencijom ove je godine kolocirana i UAS4Enviro konferencija

Sa SpliTech konferencijom će se kolocirati 6. Međunarodna konferencija o malim bespilotnim zračnim sustavima za istraživanje okoliša pod nazivom UAS4Enviro 2018. Cilj konferencije je okupiti UAS zajednicu koja radi na području zaštite okoliša i srodnih područja. Uz znanstveni dio konferencije koji obuhvaća prezentaciju znanstvenih radova i postera, održat će se niz pozvanih predavanja te okrugli stolovi na teme konferencije. Također je planiran i Industry day gdje će tvrtke prezentirati live demo svojih produkata s naglaskom na prikupljanje i obradu podataka s različitih platformi i senzora.

IoT workshop

Trećeg dana SpliTech konferencije, točnije 28. lipnja, održat će se jednodnevna Internet of Things (IoT) radionica s ciljem povezivanja IoT tvrtki, startupova, fakulteta, studenata, znanstvenika te svih geekova i zaljubljenika u IoT kako bi podijelili svoje znanje, iskustvo i viziju o tehnologiji, rješenjima i poslovnim prilikama vezanim uz IoT. Sve zainteresirane očekuje niz predavanja kao i exhibition sessioni na kojima će se moći vidjeti najnovije IoT ideje ili projekte gdje će svi zainteresirani moći razgovarati s ljudima iz poznatih IoT firmi iz Hrvatske, Italije, Amerike, Švedske i Švicarske, te u opuštenoj atmosferi uz coffee break sudjelovati na exhibition sessionu gdje će se predstaviti demo najnovijih IoT rješenja i produkata.

Ove godine SpliTech će ugostiti stručnjake iz tvrtki Amplifico, Canosa, Ericsson, STMicroelectronics, Flow Design Team i mnoge druge.

Najnovije tehnologije

Osim tradicionalnog predavačkog dijela konferencije, ove godine SpliTech u sklopu exhibition sessiona donosi dronove, te pametnu parking barijeru. Moći ćete vidjeti kako je na području grada Splita implementiran pametan parking, kao i još mnogo stvari kroz koje će svi posjetitelji imati priliku naučiti najnovije trendove i tehnologije 2018. godine iz područja Smart City, te Internet of Things.

Detaljni raspored svih predavanja i radionica možete vidjeti ovdje.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.